Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Zvýšení přehlednosti a usnadnění orientace v Moodle
Prezentuje: Mgr. Barbora Čalkovská ULD, Brno
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
Blanka Jankovská Univerzitní knihovna, INFORUM 2011, 17. ročník konference o profesionálních informačních zdrojích 24.–26.
OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ FAKULTA V KARVINÉ Institut interdisciplinárního výzkumu Úvodní informace D. Vymětal,
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Úvod Proč studovat informatiku?
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Inovace vzdělávání v regionu Morava a Slezsko. Představení projektu VIRTUNIV. Konference SCO´ – BRNO Danuše BAUEROVÁ
Opava 2008 Podpora tvorby studijních textů pro potřeby distančního vzdělávání Petr Korviny OP RLZ (CZ / /0015) Rozvoj distančních kurzů dalšího.
ELearning na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v roce 2005 Petr Korviny, František Koliba
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
ELearning 2007 On-line kurz Tvorba distančních studijních textů Petr Korviny.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE ICT VE ŠKOLE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
ELearning na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v roce 2005 Petr Korviny, František Koliba
Úvod Proč studovat informatiku?
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
E-learning na Pedagogické fakultě MU z hlediska potřeb studentů a učitelů Tamara Váňová, KAJ PdF MU.
Informační systémy na FHS UK
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Adaptivní webové systémy v e-learningu Miroslav Bureš Odborná skupina Webing, katedra počítačů.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
e-learningový kurz na podporu výuky předmětu Němčina pro právníky
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Management sportovních aktivit v CR I PS 2013 Kombinované studium.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.
Identity na ČVUT ČVUT - Výpočetní a informační centrum Ing. Petr Zácha, Ph.D.
1 Slezská univerzita v Opavě Studium ošetřovatelství s podporou e-learningu Petr Korviny IV. Slezská vědecká konference ošetřovatelství s mezinárodní účastí.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
FŽP ČZU v Praze & ICT Tomáš Kott.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Nástroje podpory uživatelů
JAKÝ EFEKT MAJÍ STÁVAJÍCÍ ŠKOLENÍ?
Management počítačové sítě
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Transkript prezentace:

Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík

Obsah volné pokračování příspěvku „eLearning na OPF Slezské univerzity v roce 2005“ volné pokračování příspěvku „eLearning na OPF Slezské univerzity v roce 2005“ Studenti Studenti Tutoři Tutoři Administrátoři systému Administrátoři systému

Problémy studentů lidský prvek resp. jeho nedostatek při výuce lidský prvek resp. jeho nedostatek při výuce možnost souběžného studia v prezenční formě možnost souběžného studia v prezenční formě důraz na komunikaci s tutory a spolužáky (ale nepřehánět !) důraz na komunikaci s tutory a spolužáky (ale nepřehánět !) technické problémy technické problémy CMS Moodle, Faust, mail, … CMS Moodle, Faust, mail, … věk uživatelů a jejich zkušenosti věk uživatelů a jejich zkušenosti selhávání techniky samotné selhávání techniky samotné organizační problémy výuky organizační problémy výuky úspěšnost prvního ročníku cca 65% úspěšnost prvního ročníku cca 65%

Tutoři proces zaučování do užívání systému se týká nejenom studentů proces zaučování do užívání systému se týká nejenom studentů postupné zaučování postupné zaučování společné semináře i individuální přístup společné semináře i individuální přístup ÚDiV a podpora tutorů technická a metodická ÚDiV a podpora tutorů technická a metodická rozdílná „vhodnost“ kurzů (předmětů) pro výuku eLearningu rozdílná „vhodnost“ kurzů (předmětů) pro výuku eLearningu organizace organizace

Administrátoři a správci vše, co je problémem předešlých dvou skupin, je zároveň i problémem administrátorů a správců vše, co je problémem předešlých dvou skupin, je zároveň i problémem administrátorů a správců propojení několika informačních systémů s CMS Moodle a udržení „při životě“ propojení několika informačních systémů s CMS Moodle a udržení „při životě“ rozdělení odpovědnosti a kompetencí za fungování počítačové sítě a jednotlivých služeb rozdělení odpovědnosti a kompetencí za fungování počítačové sítě a jednotlivých služeb eLearning eLearning zkoušky zkoušky zápis předmětů, apod. zápis předmětů, apod.

Děkuji za pozornost.