Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Office 365 pro vysoké školství
Představení doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Audiovizuální tvorba v multimédiích Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. MULTIMEDIÁLNÍ ZÁZNAMY NA FAKULTĚ INFORMATIKY MASARYKOVY UNIVERZITY.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Perspektivy clearingu pro IDS, kraje a dopravce Ing. Michael Holešovský Certifikovaný senior projektový manažer IPMA B® ČSAD SVT Praha, s.r.o.
M ULTIMEDIÁLNÍ PREZENTACE V E - LEARNINGU Tomáš Kubálek, Markéta Kubálková.
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS - PASPORTY - praxe, vývoj a výhled.
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Informatika akademický rok 2012/2013 Úvod k předmětu.
1 Projektové řízení s podporou MSDN AA Ing. Markéta Kubálková, Ph.D. doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací.
ELearning Snímek 1 eLearning Tomáš Kubálek
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Křtiny 7. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Office 365 na Fakultě mezinárodních vztahů
Nápadité studijní prostředíMediaSite na FMV VŠESnímek 1 MediaSite na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Krajský úřad Libereckého kraje
AMV 2011BPOS / Office 365Snímek 1 AMV 2011 Alternativní metody výuky BPOS/Office 365 ve výuce VŠE v Praze
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Vícedruhové záznamy Snímek 1 Vícedruhové záznamy Tomáš Kubálek
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
1 Dva roky distančního studia na FPH VŠE v Praze – zkušenosti a náměty doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. proděkan pro pedagogiku a informatizaci Fakulta podnikohospodářská.
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Rozvojové projekty MŠMT 2010Vícedruhové záznamySnímek 1 Vícedruhové záznamy (Záznamy výuky a dalších akcí) doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Počáteční tutoriál 2. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
1 Průběžný tutoriál 8. – Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
Akreditace EPASIntranetSnímek 1 Akreditace EPAS Intranet doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace FPH v rajské budově Dislokace FPH v rajské budově 2. Informace o setkání studentů s vedením.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
Závěrečný tutoriál 4. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
Počáteční tutoriál 4. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
Závěrečný tutoriál 3. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
2OP853 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP853 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Praha 11. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Závěrečný tutoriál 1. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
Office 365 Úvodní seznámení
1 Příprava předmětu Manažerská informatika pomocí programu Zoner Context pro distanční formu studia Ing. Markéta Kubálková katedra managementu Fakulta.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
2OP483 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Katedra elektrotechniky
Elektronické bankovnictví
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
SOFTWARE II Aplikační software.
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Fakulta hospodárskej informatiky
Přírodovědecká fakulta UJEP

Transkript prezentace:

Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE http://fak2.vse.cz/kubalek doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kubalek@vse.cz systémový integrátor fakulty

Setkání uživatelů Mediasite Obsah Obsah Vybavení na VŠE Finanční zabezpečení Organizační zabezpečení Proč (ne) zaznamenávat Zaznamenávané akce Organizace katalogu Statistiky Lync Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Setkání uživatelů Mediasite 1 Vybavení VŠE 1 Vybavení VŠE zařízení Mediasite firmy Sonic Foundry 2 mobilní (2008, 2010) 1 pevné (2010) kamery na vybraných učebnách Vencovského aula (aula s kapacitou 425 míst) RB 101 (posluchárna s kapacitou 352 míst) RB 212 (posluchárna s kapacitou 119 míst) NB D (posluchárna s kapacitou 200 míst) SB 309 (standardní učebna s kapacitou 100 míst) SB 306 (standardní učebna s kapacitou 60 míst) SB 305 (počítačová učebna s kapacitou 20 míst) SB 307 (učebna U3V s kapacitou 20 míst) RB 338 (učebna FMV) Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Setkání uživatelů Mediasite 2 Finanční zabezpečení 2 Finanční zabezpečení prvotní investice mobilní zařízení: rozvojové projekty MŠMT Mediasite ML 440 580 tis. Kč Software EX-SSW 486 tis. Kč Server DEL PowerEdge 2900 199 tis. Kč Mikroportová sada 16 tis Kč Kamera 60 tis. Kč Stativ 8 tis. Kč Pohyblivá kamera Sony EVI-D70P 39 tis. Kč celkem asi 2 500 tis. Kč průběžné financování prodlužování licencí Roční podpora a aktualizace 95 tis. Kč nákup zálohovacích zařízení údržba a opravy Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

3 Organizační zabezpečení výpůjčky mobilních zařízení příjem požadavků na mobilní zařízení rozvrh hodin http://fak2.vse.cz/multimedia výdej a příjem zařízení dobíjení baterií údržba záznamů v zařízeních administrace katalogu záznamů zálohování serveru upgrade softwaru Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

4 Proč (ne) zaznamenávat Proti zveřejnění know-how zneužití studenty zneužití spolupracovníky zneužití veřejností technické starosti péče o archiv studenti nebudou chodit na výuku studenti se budou učit jen ze záznamů Pro konkurenční výhoda vyšší kvalita přípravy studentů absence opakování náročnějších témat příprava na testy či zkoušky ocenění studenty náslech učitelů tlak na kvalitu výuky záznam studentských obhajob Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Setkání uživatelů Mediasite 5 Zaznamenávané akce 5 Zaznamenávané akce Zaznamenávané akce pravidelné přednášky (řádná výuka, U3V) jednorázové odborné přednášky obhajoby seminárních prací studentské kluby (např. Klub koučinku) Dny otevřených dveří prezentace kandidátů na rektora / děkany prezentace vedlejších specializací, certifikovaných zkoušek Dny s VŠE (navýšení kapacity pro diváky) Rozsah záznamů v katalogu k 13. 9. 2012 2973 záznamů v rozsahu 2830 hodin (věcné náklady na 1 h záznamu asi 1 000 Kč) Formy online offline Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Setkání uživatelů Mediasite 5 Zaznamenávané akce Záznamy výuky příprava distanční formy oboru Informatika (navazující magisterské studium) záznamy všech přednášek kombinované formy oboru Manažer obchodu (bakalářské studium) výuka a obhajoby studentů předmětů Manažerská informatika Statistika (pro bakalářské studium) výuka U3V další předměty Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Setkání uživatelů Mediasite 5 Zaznamenávané akce Problémy se záznamy zvuk baterie záznam diskuse instalace zařízení zejména na učebnách bez kamery nutná instruktáž a vyzkoušení http://www.youtube.com/watch?v=mzu3-ZVAhiM&feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=PJPqW4l5VM4&feature=relmfu vlastní záznam opomenutí znovuspuštění Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Setkání uživatelů Mediasite 6 Organizace katalogu 6 Organizace katalogu propojení s ISIS skupiny uživatelů definované v ISIS diváci, administrativa studenti distanční formy studenti předmětu včetně historických aktuální studenti předmětu aktuální studenti předmětu v dané rozvrhové akci pravidelná aktualizace formou naplněním rolí každé 4 hodiny různé katalogy v některých možnost stahování perspektiva mobilních zařízení Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Setkání uživatelů Mediasite 8 Lync 7 Statistiky za všechny záznamy (2008 – 2012) Total Views: 114 674 Total Time Watched: 100 396 hodin Nejvíce sledované 2SE405 Mezinárodní ekonomie – 2. týden (1:19) 1697 prohlédnutí, 83 % (793 úplných prohlédnutí) Informační schůzka pro nově nastupující studenty 1439 prohlédnutí, 65 % (454 úplných prohlédnutí) Den otevřených dveří FMV Budoucnost eura očima státníka, centrálního bankéře, ministra financí a akademického ekonoma Kdo může za růst veřejných financí Cambridge Exams at VSE Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Setkání uživatelů Mediasite 8 Lync 8 Lync výhody oboustranná komunikace pořizovací a provozní náklady snadná instalace užitečné nástroje tabule hlasování sdílení prezentace sdílení plochy sdílení aplikací nevýhody absence katalogu absence statistik bez záznamu videa limit 250 uživatelů v online sledování Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Příklady záznamu v Lyncu instruktáže Office 365 na kolegiu děkana http://multimedia.vse.cz/media/Viewer/?peid=858b26ae5beb4ca2a2756fb7329918931d sjednocení hesla učitelům nastupujícím studentům kombinované formy studia http://multimedia.vse.cz/media/Viewer/?peid=333bcca68a6d48b1be393ae55990ba231d zařazení do katalogu záznamů zaznamenávaná výuka na dálku http://multimedia.vse.cz/media/Viewer/?peid=b03a274f853540ef8c63cecc169e73181d Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Setkání uživatelů Mediasite 8 Lync Hlavní okno Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE

Setkání uživatelů Mediasite 8 Lync Přehrávač záznamů Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE