1 Sdružení velkých spotřebitelů energie Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky z pohledu dominantního výrobce ČEZ, co odběratelé mohou očekávat, jak.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poplatky za systémové služby - změny v roce 2002.
Advertisements

Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
1 NNO a strukturální fondy EU Liberec, 16. dubna 2009.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
INTEGROVANÉ INŽENÝRSTVÍ V ŘÍZENÍ PRŮMYSLOVÝCH PODNIKŮ 13. konferenci v rámci cyklu: Při příležitosti konání MSV Brno v Kongresovém centru Pořádají
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Oprávněný zákazník na liberalizovaném trhu s elektřinou v ČR
Úloha OTE ve spolehlivosti dodávek energie na trhu ČR
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
Říčany, 19. června 2003 Client Logo Copyright © Česká plynárenská unie 2003 Žádná část této prezentace nesmí být rozmnožována nebo kopírována bez výslovného.
1 Stav novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM Brno – 20.
1 Otevření trhu s elektřinou - oprávnění zákazníci roku 2003 seminář MORAVIA ENERGO, a.s., 1. a Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7,
Výsledky pracovní skupiny SVSE při EGÚ Brno O co jsme se snažili, jak jsme uspěli? Výsledky pracovní skupiny SVSE při EGÚ Brno Ing. Petr Matuszek Seminář.
Názor velkých spotřebitelů na postup liberalizace trhu s elektrickou energií 09/ EGÚ Brno K.Šimeček.
1 Aktuality z činnosti SVSE Praha Luděk Piskač – tajemník SVSE ; Sdružení velkých.
Hromadná kampaň (např.DUHA, aukce) Kontinuální obchodování
Obchodník, výrobce a distributor elektrické energie
Brand Energie CZT Brandýs nad Labem.
Závěrečná zpráva k objasnění příčin vzniku stavu nouze v ES ČR dne seminář SVSE, , Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Předávání dat od provozovatelů LDS - shrnutí
Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR v roce 2004 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM MSV Brno,
1 NOVELIZACE ENERGETICKÉ LEGISLATIVY NÁZOR VELKÝCH SPOTŘEBITELŮ Luděk Piskač – tajemník SVSE ;
Spolehlivost dodávek a velcí spotřebitelé v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Jarní konference AEM Poděbrady 21. – 22. března 2007.
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
1 Cenová úroveň roku 2008, očekávaný vývoj cen silové elektřiny v roce 2009, aktuality SVSE Praha Asociace Energetických Manažerů Partyzánská.
1 Cenová úroveň roku 2006, očekávaný vývoj cen silové elektřiny v roce 2007, aktuality Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, 170.
1 Cenová úroveň roku 2005, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
Vývoj požadavků na obchodování s elektřinou Ing.Karel Šimeček Seminář SVSE 11/2003.
Taures, a.s. Základní informace o společnosti. Obsah Základní informace o společnosti Typické projekty Vybrané reference Pracovní příležitost Co nabízíme.
Pozice odběratelů elektřiny v ČR Seminář SVSE květen 07 K.Šimeček.
Práce operátora trhu – roční zkušenost Ing. Miroslav Marvan Seminář AEM „Otevření trhu s elektřinou – první rok zkušeností a jak dále“ 5. března 2003.
1 Cenová úroveň roku 2004, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Sdružení automobilového průmyslu BRANO GROUP, a.s. FÓRUM HOSPODÁŘSKÝCH NOVIN, Brno AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA FIREM ČR – EURO Ing. Pavel Juříček,
1 ENERGETICKÁ LEGISLATIVA NÁZOR VELKÝCH SPOTŘEBITELŮ Luděk Piskač – tajemník SVSE ;
Účast SVSE v pracovní skupině při EGÚ Brno, požadavky a výsledky Ing. Petr Matuszek Seminář AEM – SVSE Praha 3. listopadu 2005.
Příprava změn zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Jan Zaplatílek Odbor plynárenství a kapalných paliv Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek Jihlava,
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
1 Regulační stupně v elektroenergetice další aktuality z činnosti SVSE seminář SVSE Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Sdružení.
Typové diagramy dodávek – současný stav, praktická aplikace Ing
Pozice průmyslových spotřebitelů elektřiny Podzimní konference AEM 9/2007 K.Šimeček předseda předsednictva SVSE.
1 Předpokládaný vývoj české a evropské elektroenergetiky Co mohou spotřebitelé očekávat Jak si lze navzájem vyjít vstříc květen 2008.
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
Téma : Veřejná podpora Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek Ostrava,
Otevření trhu s elektřinou, první rok zkušeností a jak dále AEA – Sdružení velkých spotřebitelů energie 5. března 2003 Praha.
SUBJEKT ZÚČTOVÁNÍ A OBCHODNÍK
1 Průřez činností SVSE v roce Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Sdružení velkých spotřebitelů energie (SVSE)
Liberalizace trhu z elektřinou a plynem má být prostředkem k dosažení větší konkurenceschopnosti evropského průmyslu, ne cílem za který je často vydávána.
Požadavky a výsledky SVSE v oblasti elektroenergetiky O co jsme se snažili, jak jsme uspěli? Má smysl se snažit dále? Požadavky a výsledky SVSE v oblasti.
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
Tobias Schnadt AEM - PRE,a.s.,1.listopadu 2006 Slide 1 Komfortní energie pro Vás Pražská energetika, a. s. STAV NOUZE Pohled obchodníka a distributora.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Požadavky a výsledky SVSE v oblasti elektroenergetiky, stěžejní úkoly pro další období Ing. Petr Matuszek Seminář AEM – SVSE Praha 6. března 2008.
Řešení dodavatelských vztahů při dodávkách zemního plynu Jaroslav Horych 1.vicepresident; národní prodej VEMEX s.r.o. AEM,
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek Zlín,
Komentář ERÚ k cenovým rozhodnutím, kterými se stanovují ceny plynu, tepla, elektřiny a souvisejících služeb seminář AEM , Praha Josef Fiřt.
1 Cenová úroveň u oprávněných zákazníků po 3/4 roku 2002 Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Sdružení velkých spotřebitelů energie (SVSE)
PRODEJ PROSTŘEDNICTVÍM BURZY Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky z pohledu dominantního výrobce Seminář Praha Luděk Horn, ředitel sekce.
1 Předpokládaný vývoj české energetiky Co mohou spotřebitelé očekávat Jak si lze navzájem vyjít vstříc květen 2007.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
Ing. Zdeněk Danielovský Poradce náměstka ministra Záměry MPO, novelizace EZ a POZE SVSE – 3. diskusní seminář, Jaké jsou možnosti snížení ceny.
Cestovní mapa pro energetiku do roku 2050 Dobrá navigace nebo vábení Sirén ? Miroslav Vrba ČEPS, a.s. Fungování energetických trhů v ČR a v EU Ohrožení.
Návrh modelu Nové tarifní struktury v elektroenergetice pro veřejný konzultační proces Energetický regulační úřad 4. února 2016 Hospodářský výbor – Poslanecká.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže1 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Fungování energetických trhů v ČR a EU Budoucnost.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek
Vývoj trhu s elektřinou v ČR versus působení velkých hráčů
Transkript prezentace:

1 Sdružení velkých spotřebitelů energie Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky z pohledu dominantního výrobce ČEZ, co odběratelé mohou očekávat, jak si lze navzájem vyjít vstříc , Praha

2 Program 9:30Zahájení Úvodní slovo moderátora dopolední části - Ing. Jan Vacík, MBA Základní pozice ČEZ vůči velkým odběratelům Ing. Jan Kanta (5 minut) Základní pozice odběratelů vůči dominantnímu dodavateli Ing. Karel Šimeček, MBA, (5 minut) Zhodnocení situace, styčné body, lze dospět k dohodě obou stran? Lze rozumným způsobem zabránit eskalaci cen? Ing. Jan Vacík, MBA (20 minut)

3 10,10 h Trh s elektřinou v Evropě, pozice regulačních úřadů v okolních státech Ing. Josef Fiřt, ERÚ 10,40 h Předpokládaný vývoj zdrojové základny v okolních evropských státech Ing. Řežábek 11,05 h Plány ČEZ na obnovu zdrojů, plánovaná výstavba nových, záměry v oblasti jaderné energetiky, náklady na provoz a výstavbu (historický vývoj a výhled fixních nákladů – Kč/kWh; historický vývoj a výhled variabilních nákladů – Kč/kWh); Lze zajistit soběstačnost ČR? Prodej prostřednictvím burzy – vysvětlení mechanismu. Ing. Horn

4 11,30 h Přestávka 12,00 h Problematika a očekávání velkých spotřebitelů, nepříznivý vliv vývoje cen na průmysl Ing. Karel Šimeček, MBA, AEM - 1. viceprezident, předseda SVSE 12,20 h Hodnocení situace z pohledu člena Poslanecké sněmovny, může sněmovna pozitivně zasáhnout do situace? Ing. Aleš Rádl, poslanec za ODS 12,40 h Diskuse 13,00 h Polední přestávka

5 Odpolední část – moderátor Ing. František Plecháč ústřední ředitel SEI 14,00 h Pozice nezávislého obchodníka, zkušenosti, problémy, možnosti, co přinese prodej přes burzu.... Ing. Alena Hubačová, Moravia Energo 14,20 h Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Ing. Oldřich Buráň, CSc., EGÚ Brno 14,40 h Možnosti cenových jednání v bilaterálních smlouvách (pokud ještě vůbec tato možnost bude?) Ing. Mazač

6 15,00 hDiskuse 15,40 h Zhodnocení a závěrečné slovo moderátora Směr české energetiky, vliv na pozici českého průmyslu v EU, lze rozumným způsobem zabránit eskalaci cen Ing. František Plecháč 16,00 hZávěr

7 Sdružení velkých spotřebitelů energie umístění přednášek (máte i na sešitech!!!): SVSE stránka: „veřejné akce“ Jméno: sd Heslo: svse2007cez Přednášky budou k dispozici ve středu!!

8 Prosíme Vás, abyste si v předsálí vyzvedli daňové doklady!

9 Připravujeme seminář SVSE – ČEPS NOVÁ PRAVIDLA VYHODNOCOVÁNÍ ODCHYLEK, POŽADAVKY NA ZMĚNY VE VYHLÁŠCE O STAVECH NOUZE, NOVINKY V PROVOZU ČEPS středa 13 června 2007, Katastrální úřad, Praha informace na: SVSE

10 Připravujeme seminář SVSE – ATEL PŘEDSTAVENÍ RENOMOVANÉHO DODAVATELE ELEKTŘINY, AKTUALITY Z OBLASTI ELEKTROENERGETIKY (NOEL, BURZA...) středa 18 července 2007, Katastrální úřad, Praha informace na: SVSE (během dvou týdnů)

11 Na připravované akce Vás srdečně zveme! Pozvánky a přihlášky na obvyklé adrese: SVSE, veřejné akce Děkujeme za Vaši účast a věříme, že budete s programem spokojeni! Ing. Jiří Bartoň, Csc Ing. Luděk Piskač a kolektiv sekretariátu AEM