1 26.1.2005Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechatronika Informace o studijních oborech Mechatronika
Advertisements

E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Inovace výuky CAD na naší škole
Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia v oborech Strojírenská.
Studijní program Stavební inženýrství
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
5. krajské setkání metodiků, vedoucích předmětových komisí a pedagogických pracovníků, kteří jsou aktivní v oblasti přírodovědného a technického vzdělávání.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
DTB TECHNOLOGIE OBRÁBĚNÍ
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Inovace povinného studijního předmětu pediatrie a vytvoření multimediálního textu pro praktickou výuku B.Ludíková, V.Mihál Dětská klinika, Lékařská fakulta.
Programátor CNC strojů
Prof. PhDr. Vladimír Čechák, CSc., :: SOUKROMÉ VYSOKÉ ŠKOLY SOUČASNÝ STAV A PERSPEKTIVY?
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Přehled metod umělé inteligence a její historie (bakalářská práce) Vedoucí práce: Ing. Ladislav Beránek, CSc., MBA Vypracoval: Michal Jelínek.
Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT
INSTITUT ČISTÝCH TECHNOLOGIÍ TĚŽBY A UŽITÍ ENERGETICKÝCH SUROVIN
Optimalizace účinnosti elektrického pohonu s AM pomocí fuzzy logiky
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A DUBEN 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/

Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Projekt „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“,reg.číslo CZ.1.07/3.2.05/ je spolufinancován.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
KVALITA PRODUKTU Ekonomické složky UŽITNÉ VLASTNOSTI Funkční Bezpečnostní Spolehlivostní Ergonomické Estetické ODBOR KVALITY, SPOLEHLIVOSTI A BEZPEČNOSTI.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Katedra elektrotechniky
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Ústav řízení dopravních procesů a logistiky
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Hoblování, obrážení, protahování
Podčást D předpisu JAR 23/FAR 23
Katedra zbraní a munice
SIPZ Rovnocenné vzdělání v - ekonomické oblasti - zdravotnické oblasti - technické oblasti Reakreditace: letos ve 2. ročníku (tj. celé studium) - 1. semestr:
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
PROJEKT PŘÍPRAVY A REALIZACE POLYFUNKČNÍHO DOMU
Seminář Moderní technologie pro automobilový průmysl a měřící techniku
Transkript prezentace:

Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia v oborech Strojírenská technologie, Strojírenská technologie a průmyslový management, Výrobní technologie a průmyslový management“ ESF CZ / /0075 Pracovní porada řešitelského týmu

2 Program dnešního jednání  administrativa  dosavadní průběh řešení  kontrola obsahu výukových modulů, diskuze  závěr

3 1.Nové řezné materiály a nástroje – Doc. Ing. Humár, CSc. 2.Programování CNC strojů – Doc. Ing. Píška, CSc. 3.CAD – Ing. Píša, PhD., Ing. Polzer 4.CAD/CAM – Ing. Píša, PhD., Ing. Polzer 5.Progresivní výrobní technologie – Prof. Kocman, DrSc. 6.Volba a optimalizace řezných podmínek pro progresivní výrobní technologie. Moderní metody testování řezných nástrojů. – Doc. Ing. Píška, CSc. 7.Rapid Prototyping – Doc. Ing. Roučka, CSc., Ing. Píša 8.Výuka technologie a CNC technologie v anglickém jazyce – Doc. Ing. Píška, CSc., Bc. Michael Lars Hill Výukové moduly

4 MSV Brno 2005

5 Děkuji za pozornost