Monitorovací výbor RPS Praha, 19. června 2007 Vyjednávání NSRR a OP na období 2007 - 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Strukturální fondy a Fond soudržnosti
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
1 Strukturální fondy EU – Operační programy VpK, VaVpI, PI Vladimír Kebo SRVŠ, Praha, 20. listopadu Sněm rady vysokých škol.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Zapracování připomínek Evaluace a technická pomoc RPS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Odbor Rámce podpory Společenství, Evaluační jednotka strukturálních.
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
VaVpI – stav a problémy F. Ježek 22. listopadu 2007.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
ministryně pro místní rozvoj
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
1 Operační programy 2007 – 2013 v rámci ČR Uplatnění principu partnerství Zdrojem informací je MSC a informace ŘO 26. březen 2009 Mgr. Ing.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.
PRAHA ITI HRADECKO- PARDUBICKÉ AGLOMERACE.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
„Program rozvoje územního obvodu Zlínského kraje na roky “ Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Pracovní setkání 28. června 2007
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Přehled IPRM v ROP Ministerstvo pro místní rozvoj
Operační program VaVpI spuštěn
4. jednání ŘKV 18. října 2005 Hotel Tristar, Sokolovská 138, Praha 8
Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
I. Dvořák Zahajovací setkání
Informace IROP Rámec pro podporu infrastruktury.
Příprava operačních programů
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Místní akční plány vzdělávání Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Transkript prezentace:

Monitorovací výbor RPS Praha, 19. června 2007 Vyjednávání NSRR a OP na období

Program: 1. Vyjednávání NSRR 2. Informace o průběhu jednání vyjednávacích týmů OP 3. Stav připravenosti OP 4. Shrnutí

1. Vyjednávání NSRR: Vyjednávací tým NSRR Ing. Milan Půček, PhD – 1. náměstek MMR MVDr. Milena Vicenová – Vyvážený rozvoj regionů Ing. Martin Tlapa – Konkurenceschopná česká ekonomika PhDr. Miroslava Kopicová – Otevřená, flexibilní a soudržná společnost Prof. Ing. Petr Moos, CSc. – Atraktivní prostředí Ing. Jan Gregor – Horizontální otázky Ing. David Sventek, MBA a Ing. Ivan Matulík – regionální aspekty

1. Vyjednávání NSRR: Proces vyjednání s EK NSRR ze dne Změny v NSRR, kapitola 11. NSRR Vydání rozhodnutí o NSRR

2. Informace o průběhu jednání: Harmonogram setkání vyjednávacích týmů: 7.6. OP Doprava na MMR ROP SV v Hradci Králové ROP SZ v Karlových Varech OP ŽP, OP PK, OP PA na MMR, ROP SČ v Praze a ROP JV v Jihlavě ROP JZ v Českých Budějovicích, ROP SM ve Zlíně ROP MS v Ostravě OP LZZ na MPSV OP PI na MPO OP VK na MŠMT

2. Informace o průběhu jednání: Obecné podmínky Musí být zajištěn soulad mezi NSRR a OP: - Koordinační mechanismy dle kapitoly Soulad cílů a indikátorů NSRR a OP - Stanovení kritérií pro výběr projektů pro naplnění cílů NSRR Úpravy dle požadavků EK Pravidla zasílání dokumentů do EK Monitorovací výbory Veřejná podpora Monitorovací systém

3. Stav připravenosti OP 1.S.C.: OPPI je prvním OP, který již vyhlásilo výzvy OPPI již obdrželo poziční dokument; zaslání přepracovaného OP je plánováno do Začátek července – 1. jednání k OPPI v Bruselu OP VaVpI zatím neobdržel poziční dokument Červen/ červenec – úpravy a zaslání přepracovaného OP Červenec-září – vyjednávání a následné schválení OP VaVpI ze strany EK Listopad-prosinec - první výzvy v OP VaVpl

3. Stav připravenosti OP 2.S.C.: OP ESF obdržely poziční dokumenty v květnu Dobrá spolupráce s DG Employment Určena pro-rata kalkulace Stanoveny koordinační mechanismy Neočekávají se komplikace v oblasti veřejné podpory OP jsou sladěny s NSRR Připomínky EK byly zapracovány Proběhla první technická jednání s EK Aktuální verze OP byly neformálně zaslány EK EK průběžně zasílá své připomínky k OP Formální zaslání dopracovaných OP se předpokládá do konce června 2007

3. Stav připravenosti OP 3.S.C.: OP zaslaly či zašlou reakce na základní připomínky EK a čekají na poziční dokumenty Po zaslání pozičních dokumentů budou upravené OP zaslány do týdne Existuje soulad mezi cíly a indikátory NSRR a OP Výběrová kritéria budou vytvořena ve spolupráci s GS OP mají argumentaci ke stížnosti EPS Finanční přesuny mezi OP PK, OP TA a OP D ujasněny Možné komplikace v oblasti veřejné podpory Mandát pro MŽP pomůže odblokovat vyjednávání o OP ŽP První výzvy snad do konce června

3. Stav připravenosti OP 4.S.C.: ROP obdržely poziční dokumenty proběhlo v Bruselu jednání k urbánní dimenzi Zapracovávají se připomínky EK Nové verze ROP do První komentáře k novým verzím ROP lze očekávat na konci července Cíle ROP jsou v souladu s NSRR

1. Výzvy – doprava a technická asistence NUTS II SV – srpen - září NUTS II SZ - říjen - listopad NUTS II JV - srpen NUTS II SČ - srpen NUTS II JZ - září NUTS II MS - červenec - srpen NUTS II SM - po Stav připravenosti OP 4.S.C.:

Program Interruption letter Poziční dokument EK Počet dní nutný ke zpracování PD EK Počet uběhnutých dní ze lhůty EK (ze 120) DG Employ OP Praha AdaptabilitaNE OP LZZNE OP VKNE DG Regio ROP JV ROP Stř. Morava ROP SV ROP SZ ROP Stř. Čechy ROP Moravskoslezsko ROP JZ VaVpI NE OP Doprava NE OP ŽP NE OP PI IOP NE OP PK NE OP TA NE Průměr DG Employ 2171 Průměr DG Regio 6814

5. Shrnutí Závěry Další postup

Ing. Lucie Petříčková odbor komunikace NSRR Ministerstvo pro místní rozvoj tel: