2008 Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

SoftPC SQL Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika
Využití cloudových služeb ve školství
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Hristo Trajkovski – VerbaVoice GmbH Komunikační podpora pro neslyšící a nedoslýchavé lidi Přepis na mobilu – Přepis mluvené řeči – Živé.
a Internetové dispečinky
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Základy databázových systémů
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
PROGRAMOVACÍ JAZYKY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
ČVUT Praha, Fakulta elektrotechnická Diplomová práce Informační systém házenkářského turnaje Petr Plodík.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Vývoj aplikací pro SharePoint
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Databázové systémy Architektury DBS.
C# - Úvod Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Internetový prohlížeč
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
BIS Firewall Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
CleverTech Výzkum, vývoj a aplikace mobilních dohledových a asistenčních systémů. moderní spojení medicíny a techniky Spin-off firma (transfer a aplikace.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Novinky pro webovou platformu Jiří Burian, Tomáš Kutěj,
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
Operační systém Windows Mobile
Web 2.0, folksonomie a uživatelská rozhraní Lenka Němečková Eliška Pavlásková Založeno mimo jiné na prezentacích prof. B. Whitea „The Promise of Rich User.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Zubní víla s. r. o. ERP Money S5.  Robustní  Výkonný  Bezpečný  Pro větší společnosti  Řeší specifické požadavky  Garance nejvyšší kvality  Jazykové.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka Fakulta Mechatroniky Bc. Aleš Borovka ColdFusion – nový webový trend ?
Selektivní šifrování dat v databázích
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Global network of innovation Identity a Access Management v heterogenním prostředí Marta Vohnoutová 19. dubna 2015.
Miroslav Skokan IT Security Consultant
Blíží se datové schránky,. aneb „Nepropadejte panice!“
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Prezentace diplomové práce
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Základy operačních systémů
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vývojově a aplikačně orientovaná společnost se specializací na oblast snímacích a dohledových systémů pro zpracování a přenos medicínských dat CleverTech.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
as4u advanced system for you
INTEGRACE řešení základních registrů
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Web Application Scanning
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Transkript prezentace:

2008 Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA

Biosignály EKG – elektrokardiogram - elektrická aktivita srdce - použité zařízení Corscience CorBELT Krevní tlak - informace o stavu srdce a krevních cest - měření pomocí manometru Spirometrie - kapacita plic - měření pomocí spirometrů Oximetrie - měření nasycení hemoglobinu kyslíkem - měření pomocí oximetrů

Biotelemetrický systém Guardian Využití v různých oblastech zdravotní péče - Osobní zdravotní péče (personal healthcare) :: osobní ECG zařízení, měřiče krevního tlaku - Nemocniční prostředí :: monitorování pacientů, správa pacientů, zpracování biosignálů Komplexně řešená platforma - Nasazení v oblasti PC :: využití plného potenciálu platformy.NET Framework - Mobilní řešení umožňující provoz na PDA :: Zjednodušená verze klasického PC řešení - Vzdálený přístup z internetu :: webová verze umožňující snadnou práci z prostředí webového prohlížeče

Architektura komunikace PDA Server PC aplikace Server

Aktuální stav vývoje nová verze webové služby testovací verze webového rozhraní pro lékaře PC aplikace – klient pro lékaře PDA aplikace s použitím.NET Compact Framework 3.5 a SQL Server Compact Edition 3.5 migrace současné PDA aplikace na zařízení typu Smartphone a Embedded

Webová služba Implementuje služby pro - správu uživatelů - pod pojmem uživatelé jsou myšlení doktoři, zdravotní sestry a další zdravotní personál - datové operace - manipulaci s naměřenými daty z různých zařízení - správu pacientů - mazání, editování a vytváření nových pacientů - konfiguraci - poskytuje informace o rolích a funkcích, které k daným rolím přísluší Bezpečnostní modul pro - šifrování … SHA512 - autorizaci

Architektura webové služby

Testovací verze webového klienta Implementuje služby - registrace uživatelů - seznam uživatelů

Současná podoba PC klienta

Architektura PC klienta

Struktura databáze MS SQL Server 2005 Data uložena jako pole bytů Správa uživatelů založena na rolích Mobilní databáze MS SQL Server CE 2005

Migrace mobilní aplikace - výsledkem migrace jsou verze mobilní klientské aplikace pro smartphone a embedded zařízení - aplikačně se jednotlivé verze neliší, z důvodu použité technologie.NET CF kde je výsledný MSIL kód přenositelný na zařízení pracující s.NET CLR - důvody migrace vyplývají z pokrytí širšího spektra užití výsledné aplikace PDASmartphoneEmbedded Výhody Malé rozměry, přijatelná výdrž, dotykový displej, dobré rozlišení, výkon Rozměry běžného mobilního telefonu, GSM, WiFi, Bluetooth, dlouhá výdrž, přijatelná cena Největší zobrazovací plocha, možnost INDUSTRY provedení, provedení bez displeje Nevýhody Málo odolné, vysoká cena Málo odolné, nižší výkon, malé rozlišení Nedostupnost komplexního řešení komunikačních modulů implementovaných v embedded zařízení, vysoká cena, náročnost vývoje finálního řešení

Smartphone aplikace Změny v aplikaci - vzhled přizpůsoben intuitivnímu ovládaní – nahrazování prvků, slučování formulářů - p rvek listbox nahrazen comboboxem - menu přesunuto na levou kontextovou klávesu - podpora point – to – multipoint bluetooth komunikace ze strany operačního systému Windows Mobile 6

Embedded aplikace Změny v aplikaci - s loučení formuláře health a user pro prohlížení dat o uživateli - n utnost nastavení COM portu pro bluetooth, z důvodu použití vlastního bluetooth modulu od společnosti EZURIO

Klient pro Embedded a PDA

PlatformBuilder pro Windows CE 4.2 Embedded zařízení

Závěry Migrace programového kódu mezi jednotlivými aplikačními platformami nám umožnila vytvářet jednu verzi aplikace v.NET Compact Frameworku, která je dále distribuována na konkrétní cílové typy zařízení PDA, Embedded a Smartphone s velmi nízkou potřebou dalších změn. Pokud se navíc jedná o změny, které se týkají zapouzdřených modulů, není třeba žádné změny, pouze vložení nového kódu na místo staré verze. Tato skutečnost dovoluje rapidní zrychlení vývoje klientů biotelemetrického systému GUARDIAN

2008