Word – Tabulky a Grafika ve Wordu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Advertisements

Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Digitální učební materiál
Obrázek v prostředí MS-WORD
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Power Point– pracujeme se snímky
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Excel – editace ( formát ) buněk
Jak vytvořit prezentaci
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MICROSOFT EXCEL 2..
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Textový procesor (MS Word)
Word – Struktura dokumentu
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Vkládání kreslených útvarů
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Jak vytvořit prezentaci
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Word – úprava textu Ing. Bohumil Bareš.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Vkládání objektů do textového editoru Autor:
Power Point– popis prostředí
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
Grafika ve Wordu.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Vložené objekty 2012 O.Kánský. Typy objektů textová pole - rámce rastrové a vektorové obrázky tabulky a grafy matematické výrazy a rovnice organizační.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Práce s objekty v MS Office Word
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-17.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
WordArt, SmartArt, Tvary
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Transkript prezentace:

Word – Tabulky a Grafika ve Wordu Ing. Bohumil Bareš

Tabulky Vložení tabulky: Karta Vložení – ikona Tabulka Před vkládáním je třeba mít rámcovou představu o podobě tabulky, o počtu sloupců a řádků Textová tabulka – tažením myší v matici nastavíte počet sloupců a řádků Číselná tabulka se vzorci –položka Tabulka Excel. 

Karta –Návrh tabulky Slouží k vnější úpravě tabulky Styly tabulky: předdefinované formáty tabulek Ohraničení tabulky: volba čar ohraničujících tabulku

Karta Rozložení tabulky Slouží k vnitřní editaci buněk tabulky a dat v tabulce Sloučit/rozdělit buňky Vlastnosti tabulky – buněk obtékání textem Zarovnání obsahu – buněk Výška/šířka sloupců a řádků Vložit/odstranit řádky a sloupce

Vložit excelovou tabulku

Excelová tabulka ve wordu

Grafika ve wordu Práce s obrázky, kliparty, obrazci, grafy apod., vloženými do dokumentu Všechny nástroje pro vkládání grafických objektů jsou na kartě Vložení, v panelu Ilustrace

Druhy grafických objektů Obrázek – z externího zdroje – vlastní obrázek, fotografie … Klipart – obrázek z databáze Wordu Tvary– předdefinované prvky – šipky, bubliny, geometrické obrazce … WordArt – zdobené písmo SmartArt – objekty pro vytvoření organizačních diagramů Graf –vkládání grafů

Editace grafických objektům-pomocí karty formát Velikost Styly obrázků Uspořádat Upravit

Změny velikosti objektu Klikněte na objekt – objeví se úchopné body – pokud na ně najedete myší, změní se v oboustrannou šipku – současným držením levého tlačítka myši a tažením myší měníte velikost objektu Pro zachování poměrů stran objektu použijte jeden z rohových úchopných bodů

Manipulace s obrázkem Přemístění objektu: Najeďte myší nad obrázek – kurzor se změní v křížek – tažením za něj objekt přesunujete Otočení objektu: táhněte myší za zelený bod nad horním úchopným bodem Smazání objektu: Klikněte myší na objekt – po zobrazení úchopných bodů stiskněte Delete nebo Backspace

Obtékání objektu textem Karta Nástroje obrázku Formát – Zalamovat text Nejčastější volby obtékání: Rovnoběžně s textem – objekt se bude chovat jako znak textu (nebude obtékán) Obdélník – obtékání ze všech stran (nejčastější) Těsné – těsně kolem objektu Nahoře a dole – text neobtéká objekt po stranách

Speciální efekty Styl obrázků, grafické efekty, úprava zaostření, jasu a kontrastu, ohraničení obrázku … Nástroje pro speciální efekty jsou na kartě Nástroje Obrázku Formát – panely Upravit a Styly obrázků

Titulky k objektům Klikněte pravou myší na obrázku a vyberte Vložit titulek

Zdroje informací: http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi www.ecdl.cz