CZ.04.3.07/4.1.02.1/0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Cesta k modernímu vzdělávání
Didaktické prostředky
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Personální strategie mezinárodní firmy
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
„Okna technickým oborům dokořán“
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Didaktické prostředky
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
INTERAKTIVNÍ DISPENZAČNÍ SEMINÁŘE: O projektu
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku v ekonomice Partner 2 - Team Training, s. r. o. Partner 3 - Svaz vlámských a křesťanských podnikatelů v Belgii Ivan Paul, , ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

2 1 Zaměření projektu Celkový cíl:  zvýšit potřebné dovednosti manažerů, podnikatelů (majitelů) a zaměstnanců pražských MSP v prosazování a uplatňování etiky podnikání  zvyšování podnikové kultury a společenské dovednosti  posílení jejich dlouhodobé konkurenceschopnosti v návaznosti na vstup ČR do EU

3 1 Zaměření projektu Toho chce projekt dosáhnout naplněním těchto konkrétních cílů:  vypracování metodik  Realizace interaktivních vzdělávacích kurzů etiky podnikání  Realizace odborných stáží do MSP v Belgii s cílem vypracování případových studií k určené problematice se zaměřením na uplatňování získaných poznatků v praxi  Získaných zkušeností využít k uspořádání konference  Vypracování Sborníku dobrých zkušeností  Navázání spolupráce a výměn zkušeností pražských a vlámských MSP  Zřízení www stránek pro projekt Etika podnikání

4 2 Cílové skupiny Cílové skupiny  Zaměstnanci, manažeři pražských MSP  Zaměstnavatelé pražských MSP Přínosy pro cílovou skupinu  osvojení dovedností potřebné k naplnění vzrůstajících nároků ze strany jejich klientů, event. zaměstnavatelů  získání unikátního know- how pro řízení firemních procesů  podpora konkurenceschopnosti pražských MSP  získání zkušeností od progresivních MSP v Belgii  posílení propojení s praxí v oblasti etiky podnikání

5 3 Typy činností Typy činností realizované projektem 1) V rámci projektu byly uspořádány tzv. 3 běhy, každý běh zahrnoval: 4 dny seminářů v Praze:  2 dny teoretické znalosti  2 dny interaktivní seminář týdenní stáž v Belgii půl denní follow up ke zhodnocení celého běhu (zpětná vazba ze strany účastníků i realizátora projektu)

6 3 Typy činností 2) Tvorba případových studií – každý účastník vypracuje na základě získaných znalostí a zkušeností z absolvovaných kurzů a stáže 3) Uspořádání závěrečné celorepublikové konference dne 27.listopadu ) Tvorba Metodik a Sborníku dobrých zkušeností

7 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Vnitřní postupy řízení činností, řízení rizik a sebehodnocení Složení realizačního týmu Příjemce: Svaz průmyslu a dopravy ČR Partneři:  Společnost pro etiku v ekonomice – subtým metodiky, 3 členové)  Team Training – subtým pro vzdělávání a trénink, 2 členové  Svaz vlámských a křesťanských podnikatelů Belgie

8 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy organizační struktura projektu a vnitřní postupy  Projektový manager- koordinace jednotlivých činností projektu, publicita  Asistent – spolupráce s ostatními členy při zajišťování administrativy  Účetní – řádné vedení účetních dokladů, zprávy o finančním plnění  Vedoucí jednotlivých subtýmů – řádný průběh činností subtýmu, metodická a lektorská činnost  Členové subtýmů –řádné provedení úkolů, metodická a lektorská činnost

9 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Harmonogram projektu  zjištění aktuálních podmínek VII. – VIII  příprava rozvojového programu IX. – XI  realizace rozvojového programu XII – X  Uspořádání závěrečné konference XI  Vypracování sborníku dobrých zkušeností a metodik IX. – XI  Hodnocení projektu (monitorovací zprávy, každé 3 měsíce) V harmonogramu byly provedeny v průběhu realizace jen minimální změny. Každé 2 – 3 měsíce schůzka řídící rady Dle potřeby operativní schůzky Hodnocení bylo prováděno společně s účastníky, vždy po každém semináři, závěrečný den stáže v Belgii a na tzv. follow up, zpětná vazba velmi důležitá pro další realizaci projektu.

10 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Rizika a opatření: 1)Nedostatečná podpora ze strany zúčastněných organizací pro uplatnění etických přístupů v praxi  Opatření: v souladu s harmonogramem projektu budeme v kontaktu s lídry vybraných organizací a budeme je dostatečně informovat o průběhu projektu a dalších akcích týkající se etiky podnikání MSP 2) Pasivní přístup vyškolených účastníků k využití získaných znalostí v praxi

11 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy  Opatření: účastníci jsou v průběhu školícího procesu vedeni a motivováni k samostatnému proaktivnímu přístupu při řešení zadávaných úkolů, aby si upevnili potřebné dovednosti a získali potřebné návyky k upevnění etických přístupů v praxi a pro předání těchto dovedností ostatním 3) malý zájem o účast v projektu, zejména o školení v ČR  Opatření: jasné a koordinované předávání informací potencionálním zájemcům o účast v projektu a jeho přínos pro MSP

12 5 Zajištění publicity Příklady zajištění publicity projektu v rámci zpravodaje SP ČR Spektrum vyšlo několik informativních článků o projektu včetně článků o průběhu některých seminářů a stáží obrázek č. 1 I. běh, stáž v Belgii, návštěva ve firmě Petrof Obrázek č. 2, III. běh, interaktivní seminář na SP ČR

13 5 Zajištění publicity zveřejněny informace o projektu na webových stránkách SP ČR průběžná diseminace projektu Etika na různých konferencích a akcích v rámci ostatních projektů, na kterých SP ČR spolupracuje Multiplikace projektu Etika na konferenci Etika podnikání – za svět práce spravedlivý pro člověka a rodinu – na Velehradě (doc. Němcová, SEE), viz obrázek

14 8 Výstupy a Výsledky Výstupy  podpořené osoby 36  Podpořené organizace 4 Výsledky počet organizací, jejichž zaměstnanci byli vyškoleni 36, inovované produkty 5 Hlavní inovované produkty - dostupnost metodik i vlastních produktů (plná, částečná, podmínky)?

15 8 Výstupy a Výsledky Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY 036 ORGANIZACE 044 PRODUKTY 051