1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období 2012 - 2020 PSP ČR, 29. června 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky
Advertisements

ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
1 Podpora exportu a ekonomických zájmů České republiky v zahraničí Nový koncept Ministerstva zahraničních věcí ČR Ministerstvo zahraničních věcí České.
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Export jako významný pilíř ekonomického růstu firem, Ostrava
Představení komory, akce, projekty
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Konference INOVACE 19. září 2013 Podpora podnikání malých a středních podniků ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Ing. Tomáš Hajdušek náměstek.
Exportní strategie České republiky Exportní úspěchy podniků Moravskoslezského kraje Ing. Petr Adrián, MBA poradce pro řízení podpory exportu MPO konference,
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Ruská federace x WTO a OECD
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Ministerstvo průmyslu a obchodu 8. října 2009 Mgr. Radoslav Klepáč – vedoucí OEÚ ZÚ Bern.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
1 Adresář exportérů. 2 Bezplatná, ale značně omezená prezentace firmy:  základní identifikační a kontaktní údaje  Anotace (max. 250 znaků)  popis činnosti.
Exportní konference, Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Etiopie, Keňa Obchodní příležitosti pro české zemědělství a potravinářství Praha, 7. dubna 2016.
Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor Program studie proveditelnosti ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA Subsaharská Afrika – exportní příležitosti.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
MINISTERSTVO OBRANY ČR. Sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací  Praha,
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Současnost a perspektiva českého zemědělství
Transkript prezentace:

1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012 Konference Export – záchranná brzda v krizi

Export Konkurence- schopnost StátFirmy 2

3 Nové zaměření české ekonomické diplomacie ●Vypracování teritoriálních, ekonomických strategií ●Identifikace nových příležitostí pro český export ●Konzultace napříč státní správou a podnikatelskými svazy ● Optimalizace zahraniční sítě ● Velvyslanectví jako koordinátor zahraničních aktivit všech složek státu ● Napomáhání rozvoji vědeckotechnické a technologické spolupráce

Hospitality package BackOffice Front Office Východiska CÍLE (proč) Zlepšení povědomí o MZV u firem Řízení požadavků partnerů na ZÚ Zlepšení komunikace s partnery Podpora implementace exportní strategie VARIANTY ŘEŠENÍ (jak) A. Veřejná nabídka Prohlášení Sdílení kapacit Nový model spolupráce B. Dohoda o implementaci ES Východiska MZV Role a pozice partneři Postup implementace ES Základní pravidla Ujasnění pravidel, priorit a nastavení spolupráce při implementaci ES Ministerstvo zahraničních věcí Ministerstvo průmyslu a obchodu Tým MZV Obchodní mise MPO Zastupitelský úřad 1 Nabídka kapacity týmu MZV v zahraničí pro plnění konkrétních aktivit při implementaci ES 2 Nabídka sdílení infrastruktury na zastupitelských úřadech Přímé řízení Požadavky ES Přímé řízení MDMMRMŽP

5 Zájem o projekty na podporu ekonomické diplomacie vysoce převyšuje poptávku

6 Propagují český výzkum a inovace v zahraničí a napomáhají k navazování bilaterální spolupráce v nejrůznějších oborech 6 České technologické dny - 5 let přínosné tradice pro podnikání

Pracujeme dál ve prospěch českého exportu… Konference ekonomických radů, 25. – 29. června 2012 konzultace více než 350 českých firem s diplomaty v Kongresovém centru Praha Konference Export – záchranná brzda v krizi vystoupení zástupců z řad diplomacie z vybraných zemí (Čína, Rakousko, Rusko, Srbsko, Ukrajina, Vietnam) ● konzultace zástupců malých a středních podnikatelů s diplomaty možnost individuálních konzultací s více jak 30 obchodními diplomaty z exportně nejatraktivnějších teritorií 7

8 Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Děkuji Vám za pozornost. Tomáš Dub, náměstek ministra zahraničních věcí