Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Voda a její okolí.
Advertisements

Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: NEROVNICE Autor: Mgr. Alena Štědrá Název.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Základní vzdělání - 2. stupeň
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických prvcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák rozlišuje chemické.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech, nekovech a polokovech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Rozpozná.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Aplikuje poznatky.
Voda a vzduch = základ života
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o vodě AutorIng. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák chápe důležitost vody pro.
Skupenství látek.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ohni
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
ŘASY- lesní Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis - Biologie rostlin
Voda a vzduch.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o hydroxidech  Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák porovná vlastnosti.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák porovná vlastnosti.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák vyčíslí správně základní.
ICT M 5.R. Další jednotky hmotnosti
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ropě Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák zhodnotí užívání fosilních.
Pojmenuj domácí zvířata
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis - Biologie rostlin
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Porovná vlastnosti a použití.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis – Biologie rostlin
KYSLÍK.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o periodické tabulce prvků (PSP) Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o destilované vodě Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák zná vlastnosti.
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Stavba těla živočichů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o oxidech
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
VZDUCH.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Poznej volně žijící zvířata
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
Počet nohou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovka – volně žijící zvířata
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
VODA.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Voda VY_32_INOVACE_1A_16 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Šimotová Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
VY_32_INOVACE_19_VODA_význam vody (opakování)
Voda hydrosféra základní podmínka života (tělo člověka – 60 – 70%vody)
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
VODA.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Transkript prezentace:

Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Anotace  Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o vodě Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák  rozliší různé druhy vody podle obsahu minerálních látek, popíše a vysvětlí koloběh vody v přírodě Speciální vzdělávací potřeby  Žádné Klíčová slova  Voda, koloběh Druh učebního materiálu  Prezentace Druh interaktivity  Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání - 2. stupeň Typická věková skupina  13 – 15 let Celková velikost  594 kB EU – 7 - 51

Životodárná kapalina Ing. Lenka Kalinová

Voda Voda je nezbytná pro život všech organismů V přírodě se běžně vyskytuje ve třech skupenstvích Energii pro oběh vody v přírodě dodává sluneční záření Většinu hydrosféry tvoří slaná voda (97%)

Dělení dle obsahu minerálních látek Voda měkká = voda dešťová a voda v potocích a řekách (obsahuje málo rozpuštěných látek) Voda tvrdá = voda, která prochází vrstvami zemské kůry (obsahuje větší množství rozpuštěných minerálních látek) Voda minerální = obsahuje značné množství minerálních látek a rozpuštěných plynů (zejména oxidu uhličitého); některé mají léčivé účinky a v jejich místě výskytu jsou lázeňská zařízení Voda destilovaná = čirá, bezbarvá kapalina Voda slaná

Aktivita č. 1 Popiš vlastními slovy koloběh vody v přírodě Voda má v lidském organismu ze všech látek největší zastoupení – asi 60%. Vypočítej hmotnost vody vázané ve svém těle.

Aktivita č. 2 Které minerální vody znáš? Uveď známé léčivé prameny v České republice. Může se pít „obyčejná“ voda z kohoutku?

Zdroje Veškeré použité obrázky jsou z databáze Powerpointu