Portálová řešení pro kraje a obce Jan Toman zástupce pro školství a samosprávu společnost Microsoft v ČR a SR Miloš Sobotka systémový inženýr společnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úřad vlády České republiky Modernizace elektronických knihoven Informačního systému ODok Úřadu vlády Úřad vlády České republiky.
Advertisements

Nový přístup k aplikacím Vema
Komplexní řešení metropolitních sítí
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Adresářová služba Active directory
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
SIPVZ – Státní informační politika ve vzdělávání w w w. e - g r a m. c z E-gram E-gram Informační a komunikační web SIPVZ 1. Původní web:
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Realizační tým ICZ duben 2005
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
Elektronická správa dokumentů ve veřejné správě
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Portál Jednotné digitální technické mapy
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Elektronické spisy před branami českých soudů - Nabídne justice zákazníkům nové moderní služby?
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Portál veřejné správy Prezentační část
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Pro podporu začlenění České republiky do EU Microsoft s.r.o. „Informatická podpora procesů vzdělávání “
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Dynamica, a.s. Boris Bělousov Intranet MMHK. 6 přínosů pro pracovníky úřadu Projekt implementace Názory z úřadu Mgr. Denisa Netolická, vedoucí odboru.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Identity management v UIS
Informační zdroje české veřejné správy
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Web Application Scanning
WEDA – řízené úložiště dokumentů Sociální agendy
Transkript prezentace:

Portálová řešení pro kraje a obce Jan Toman zástupce pro školství a samosprávu společnost Microsoft v ČR a SR Miloš Sobotka systémový inženýr společnost Microsoft v ČR a SR

Dost bylo fantazírování, jdeme n ě co st ř elit“

Profil Udělat více za méně Rakouské ministerstvo vnitra Problém Řešení Primární vynucování práva a bezpečnosti v Rakousku Přínosy Udržení dosavadních investic, modernizace přístupů, spolupráce NT Server 4.0 na ~1,500 serverech s 1,500 doménami Windows Server 2003 s Active Directory a IIS 6.0 €7.26 million redukce v TCO v průběhu 5 let JEDNOTNÁ adresářová infrastruktura pro Policii, Četníky & centralní management celého systému

Profil Propojení WEBovými službami Belgické ministerstvo zahraničí Problém Řešení Konzulární a diplomatické služby s 2/3 zaměstnanců pracujících v zahraničí na 130 místech Přínosy Pasově/Vízový systém s update dat na CD o žadatelích Častá zpoždění a používání zastaralých údajů.NET aplikace na Windows Server 2003 WEBové služby replikují data mezi vyslanectvími a konzuláty Vízový proces automatizovaný, rychlý a bezpečnější Rychlý vývoj dalších aplikací a služeb v.NET WEBových službách

Profil Prosazení spolupráce Jižní Austrálie – Ministerstvo financí Problém Řešení Ekonomické, politické a finanční služby pro vládu Jižní Austrálie Přínosy „Informační sila“ papírových dokumentů = nedostatečná vnitro i mezi skupinová (oddělení) spolupráce Managerský znalostní systém – řešení na SharePoint a Office pro bezpečnější uložení dokumentů a jejich šíření Snadné automatizované publikování z MS Office Varování a upozorňování udržuje informace uživatelů aktuání Silní vyhledávací služby pomáhají pracovníkům hledat informace

Profil Transparentní informace občanům Krajský úřad Karlovarského kraje Problém Řešení Nejvyšší orgán samosprávy Karlovarského kraje Přínosy Problematická a složitá správa a publikování informací = neaktuální informace na WEBovém serveru kraje Nasazení systému řízení a správy obsahu – Content Management Server a MS Office (projekt probíhá, zajišťuje Autocont, dok. duben) Snadné automatizované publikování z MS Office Zjednodušení správy portálu, aktuální publikování informací pro obce a rozpočtové organizace Zajištění jednotného vzhledu informací

Profil Transparentní informace občanům Krajský úřad Olomouckého kraje Problém Řešení Nejvyšší orgán samosprávy Olomouckého kraje Přínosy Problematická a složitá správa a publikování informací = neaktuální informace na WEBovém serveru kraje, složitá navigace Nasazení systému řízení a správy obsahu – CMS, SPSS a MS Office (projekt probíhá, zajišťuje INFINITY, dokončení podzim) Propojení intra- a internetového portálu, integrace aplikací, jednotný přístup k důležitým informacím a dokumentům Zjednodušení správy portálu, aktuální, jednotné publikování informací pro občany, vč. zrakově postižených, fulltextové vyhledávání Zajištění jednotného vzhledu informací

Profil Podpora moderního vyučování Krajský úřad Zlínského kraje Problém Řešení Nejvyšší orgán samosprávy Zlínského kraje Přínosy Nutnost podpory moderního vyučování dětí i dospělých = e-learning pro studentů a žáků Zlínského kraje Nasazení systému řízení a správy obsahu – CMS, SPSS a Class Server (projekt probíhá, zajišťuje DAT UH, dok. 1. fáze duben) Propojení internetového portálu s integrovaným e-learningem, jednotný přístup k důležitým informacím a výukovým modulům Jednoduchá správy LMS pro školy i samosprávu, aktuální, jednotné publikování informací,podpora zrakově postižených, fulltextové vyhledávání

CMS balíček CMS pouze s inlustračním demo webem Woodgrovenet – vhodná pro vývojáře MS+Logos = přidaná hodnota (podstatné zkrácení doby nasazení) => Vzorová obec nebo úřad s typickými informacemi a funkcemi Ukázka vzorového portálu...

Portál Oblasti Organizační struktura + osobní stránky Legislativa a vnitřní správa EkonomikaDoprava.... Navigační prvky Univerzální menu (vertikální, horizontální, ) Navigační lišta Univerzální site mapa Jednoduché vyhledávání AktualityNovinky Kontrolní prvky Obsah oblasti „Asociované odkazy“ (související články, odkazy, oblasti,...) Diskusní fórum Grafika a šablony Vše ve stylech Šablona domovské stránky Šablony pro jednotlivé oblasti Podpora multilingualních oblastí,....