STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI CIZINCŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Menu – gastronomická pravidla
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
autor Mgr. Alena Marková
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Složitá a slavnostní menu
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Trvanlivost, skladování a tepelná úprava potravin
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
Příprava stravy v rodině
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
charakteristika kovového inventáře
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
BE soup 1 Zeleninový vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s uzeninou 10,60 Kč / 16,- Kč Pátek.
Světová Kuchyně a její globalizace Jižní polokoule.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
BE soup 1 Zeleninový vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s uuzeninou 16,60 Kč / 21,- Kč Pátek.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_16.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Drůbeží vývar s drobením 20,- Kč Polévka Bramborová polévka 25,- Kč.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
10. – 14.října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Výrobní činnost hotelu
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
13.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
23.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
PESTROST STRAVY.
Autor: Mgr. Marcela Holubová
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PŘÍPRAVA MENU SLAVNOSTNÍ HOSTINY
Test – polévky Ing. Petra Pechová 2012.
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Vyhodnocení ankety spokojenosti s narozeninovými balíčky pro seniory
Název projektu: Moderní škola
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Gastronomické zvyklosti různých národů
Transkript prezentace:

STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI CIZINCŮ Hosté z Evropy - jsou našimi nejčastějšími hosty - většinou je možné se s nimi dorozumět anglicky nebo německy - jejich gastronomické zvyklosti nejsou příliš odlišné, jsou ovlivněny produkty, které jim nabízí jejich zeměpisná poloha Němci - základní snídani doplňují vejci, rybami, masem, pijí černou kávu nebo čaj s mlékem - obědvají polévku, hl.chod, zeleninu a moučník. Z příloh mají nejraději brambory. - večeře je nejčastěji studená, všeho druhu - z nápojů cení především dobré pivo a víno, jablečný mošt, hořké lihoviny

Rakušané - snídají méně vydatně, pochutnají si na cukrářských výrobcích - k obědu jedí polévky, hovězí maso se zeleninou, zabijačkové speciality, zvěřinu, ryby, teplé moučníky - k večeři především minutky - pijí hlavně pivo a moravská vína ŠVÝCAŘI ·        jsou nároční hosté ·        gastronomie podléhá vlivu     Francie, Německa, a Itálie ·        vyhovuje jim mezinárodní         kuchyně

Francouzi Italové ·        snídají méně vydatně, obvykle     vejce, sýry, kompoty, šunku,     čajové pečivo, kávu s mlékem     a minerální vodu ·        oběd a večeře se skládá ze     složitého menu, které téměř     vždy končí sýrem ·        k masu upřednostňují     zeleninové přílohy ·        méně oblíbené je vepřové     maso ·        milují vína a pijí je po celý den     ke všemu ·        dají přednost přírodním         úpravám pokrmů ·        snídají většinou méně ·        milují zeleninové přílohy,     rajčata, olivy ·        potrpí si na kvalitní moučníky Poláci ·        mají rádi zeleninové a luštěninové     polévky, maso s omáčkami, mletá     masa, brambory a těstoviny ·        pijí pivo, pálenky a čaj

Seveřané - snídají, obědvají a večeří podle mezinárodních zvyklostí, pijí více mléka - naše kuchyně jim zpravidla vyhovuje - chutnají jim naše ovocné moučníky, pivo i lihoviny Hosté z Ameriky - pijí ke snídani ovocné a zeleninové šťávy, kávu, čaj s mlékem - jedí obilninové kaše, slaninu s vejci, vepřové a mleté maso - pijí ledovou vodu ke všem pokrmům - oběd bývá jednoduchý, oblíbené jsou přírodní minutky. Často dochucují kečupem, oblíbenou přílohou jsou fazolové lusky, hrášek a brambory.

Hosté z Asie Japonci ·        snídají ryby, vejce, zeleninu, polévky, čaj ·        k obědu ryby nebo kuřata se zeleninou ·        k večeři vydatnější menu Číňané ·        mají vynikající kuchyni ·        menu začíná čajem a končí polévkou

Indové ·        jedí velmi střídmě, 2x denně ·        gastronomii ovlivňují     náboženská pravidla ·        můžeme jim nabídnout ryby, drůbež,            skopové, luštěniny a zeleninu ·        silněji koření ·        pijí čaj, zeleninové a ovocné šťávy a         vodu Hosté z Afriky Arabové ·        odmítají vepřové maso a výrobky z          něho ·        dají přednost skopovému, telecímu,          zelenině, rýži,      bramborám ovoci. ·        konzumují značné množství kávy Ostatní afričtí hosté mají obdobné stravovací zvyklosti jako u nás.