1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přístupnost informací na webech Prezentace na seminář Parádní web Michal Rada, MVČR.
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Elektronizace agend nejen ve státní správě
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Technologická centra a hostování Jihlava
Dopravní informace Plzeňského kraje Martin Schejbal Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Spisová služba „light“
Jan Křečan ISSS 2006 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Spisová služba Lite Mgr. Tomáš Lechner.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Realizační tým ICZ duben 2005
Implementace spisové služby v prostředí městských úřadů
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Krajský úřad Libereckého kraje
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Cisco Informační systém pro město a jeho organizace Mgr. Tomáš Lechner.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
ISSS 2006, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Vazba IS Munis a aplikace Czech POINT
ISSS 2008, Hradec Králové Elektronické zpracování problematiky zákona o střetu zájmů Mgr. Věra Hottmarová, MěÚ Smiřice Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Důvěryhodný úřad řešení úřední desky
29. března 2004ISSS 2004, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada,
Využití služby iMUNIS SMiS při jarních povodních 2006 Ing. Jiří Abrle, Město Poděbrady Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o. případová studie.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ISSS 2005, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Josef Bělehrádek, DiS Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Nové stránky vytvořeny v rámci realizace projektu Moderní a efektivně řízená obec Dolní Břežany s reg. č. projektu CZ.1.04/4.1./
Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
MM – system s.r.o. MM - system s.r.o Prezentace společnosti.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Elektronické služby finalistů Parádní web 2014 Martin Strnad oddělení IT
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Seminář č.20 - Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných LP Roman Slowioczek,
On-line vyjadřování k existenci sítí
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
iMUNIS Portálové řešení pro obce
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
Elektronická podatelna
Transkript prezentace:

1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.

2 Občané… … chtějí informace o dění v obci –aktuální –snadno přístupné … mají problém navštívit úřad a sledovat úřední desku –zejména z časových důvodů … začínají vyžadovat elektronickou komunikaci –stejně, jako ji využívají v zaměstnání

3 Obec by měla nabídnout… Publikování veřejných informací –rozpočet, zastupitelstvo, úřední deska, … Efektivní informování občanů –důležité informace, výpadky energií, dopravní situace, varování, … Možnost vzdáleného vyřizování jednoduchých úkonů –personální portál občana

4 Obce mají své www stránky, ale… Často se zaměřují hlavně na propagaci obce –forma vítězí nad obsahem Publikují se zejména statické dokumenty Tok informací je pouze jednosměrný Vytvoření a provoz serveru s aktivním obsahem je nad možnosti většiny obcí

5 Publikování veřejných informací Současný stav –při publikování se většina úsilí zaměřuje na překonání problémů spojených s konverzí dat z IS obce do HTML dokumentu –publikovaný dokument může být zastaralý už v okamžiku vytvoření –pro publikování poměrně standardních a strukturovaných údajů (rozpočet) si každý hledá svoji cestu

6 Publikování – řešení Strukturovaná data z IS úřadu kopírovat na centrální portál –datový sklad Server generuje z uložených dat přímo on-line HTML stránky Ze stávajících www stránek obce se provede odkaz na publikační server

7 Efektivní informování občanů Rychlé a snadné –úředník se může soustředit na obsah, nemusí se zabývat technickou stránkou Využívá různé technologie ( , SMS) –někdy je třeba více informací, jindy je důležitá rychlost Občan si sám vybere, které informace chce dostávat –například prostřednictvím www stránek Může sloužit i jako krizový kanál –přirozeným způsobem se vytváří databáze funkčních kontaktů na občany

8 Informování – řešení iMUNIS – SMiS –aplikace pro hromadné rozesílání SMS –přímé propojení aplikace s SMS centry všech GSM operátorů v ČR –vysoká propustnost v řádu desítek SMS za sekundu –funkčnost není závislá na lokálních výpadcích GSM sítě –možnost vložit SMS i z mobilního telefonu –již více než dva roky v ostrém provozu

9 Úřední deska – řešení Kombinované řešení – dva moduly Modul Úřední deska –zajišťuje interní evidenci úřadní desky –snadný převod dokumentů do publikovatelných formátu –přímá zabezpečená komunikace s portálem iMUNIS Modul eDeska –portálová část řešení zabezpečující prezentaci obsahu úřední desky

10 Personální portál občana Některé úkony občana na úřadě lze řešit vzdáleně Vyhnout se složitým technologiím –elektronický podpis je zatím příliš složitý –občan si může při osobní návštěvě úřadu vytvořit uživatelský účet Jednoduché záležitosti –poplatek za psa, komunální odpad, obecné podání, informace o stavu podání, přehled platební povinnosti, rezervace termínu jednání, …

11 Portál – řešení Centrální portál, který komunikuje s IS úřadu Portál obsahuje připravenou sadu jednoduchých formulářů pro vstupy od občanů Provoz portálu nezatěžuje obec

12 Shrnutí Některé úkony z oblasti komunikace s občany lze řešit hromadně a standardizovaně Jeden portál slouží pro mnoho obcí Přednost má funkce a obsah, forma je až na druhém místě Minimální zátěž pro obec

13 Děkuji za pozornost