AutoSAP v období 2010 - 2011 AutoSAP v období 2010 - 2011 1.Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Hlavní činnosti Auto SAP (priority, aktivity, služby, informace) AutoSAP, prosinec 2013.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
1 Směry hlavních činností Sdružení AP Ing. Martin Jahn prezident Sdružení AP.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
77. zasedání Rady ředitelů (Průhonice, 1. prosince 2011) Sdružení automobilového průmyslu je členem: Sdružení automobilového průmyslu je zapojeno do projektů:
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
75. zasedání Rady ředitelů (Průhonice, 7. dubna 2011)
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Obnova vozového parku v České republice
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Kontakt, dotazy Dovozy ojetých osobních automobilů do ČR v roce 2014 Dovozy ojetých osobních automobilů do ČR v roce počty osobních automobilů ve.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Společné zasedání Rad ředitelů ZAP SR a Sdružení AP „Postavení automobilového průmyslu v ČR a aktuální problematika jeho firem“ Ing. Pavel Juříček, Ph.D.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) + workshop Technologické platformy „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Průhonice, 5. června 2012 Sdružení automobilového.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Au tomobilov ý průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2010 Ing. Martin Jahn, prezident AutoSAP Zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 2. června.
Usnesení Představenstva AutoSAP ze dne Představenstvo bere na vědomí základní výsledky hospodaření AutoSAP za rok.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
76. zasedání Rady ředitelů (Brno, 2. června 2011)
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Odborný garant: Prof. Ing. J. Macek DrSc., ČVUT.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Úhrada 75 % způsobilých výdajů za řešení I. etapy ve výši ,- Kč byla ze strany MPO ČR provedena. Ze strany MPSV ČR byla dne 2. března.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Představenstvo na svém 109. zasedání: 1/ bere předložený výhled hospodaření AutoSAP za rok 2010 na vědomí s tím, že: a/ dosavadní vývoj plateb.
78. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) + workshop Technologické platformy „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Průhonice, 1. března 2012 Sdružení automobilového.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Hlavní činnosti AutoSAP (priority, aktivity, služby, informace) AutoSAP, prosinec 2013.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Následky nehod osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Transkript prezentace:

AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané pro další období

AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo Projekty AutoSAP spolufinancované EU - Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu – V a V - AutoAdapt – další vzdělávání pracovníků Spolupráce AutoSAP na projektech - IQ Industry - Česká technologická platforma strojírenská - Technologická platforma NGVA Zapojení AutoSAP do dalších aktivit

AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo Legislativa - pracovní právo (Zákoník práce, konta pracovní doby, + „kurzarbeit“ ?) - obnova vozového parku (vzato na vědomí - Usnesení vlády č. 819 z ) - přijetí připomínek k Dlouhodobému záměru rozvoje vzdělávání v ČR (záměr schválen – Usnesení vlády č. 836 z ) - novela zákona o odpadech, uzavření „Memoranda“ s MŽP - aktivní činnost pracovních skupin pro autoprůmysl na MPO a MŽP Anketa Auto roku a Dodavatel pro Auto roku v ČR - nová koncepce ankety (zapojení veřejnosti atd.) - silné mediální zviditelnění AutoSAP

AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo Výstavy a veletrhy - aktivní působení v oboru automobilových výstav v ČR i zahraničí (AUTOTEC a AUTOSALON Brno, podpora výstav ze strany MPO) - smlouvy s Veletrhy Brno (AUTOTEC 2010 a 2012, Autosalon 2011) Interní odborné semináře AutoSAP Daňová problematika Bezpečnost a ochrana zdraví v průmyslových firmách - Simulace modelování v AP (spolupráce s MAK)

AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo Spolupráce AutoSAP na regionální úrovni - spolupráce s Asociací krajů ČR dle „Memoranda“: - podpora vzdělávání v technických profesích - vztahy s průmyslovými firmami - novela zákona o ochraně ovzduší - konference projektu „IQ Industry“ v krajích - ustavení „krajských gestorů“ pro oblast vzdělávání

AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo Zvolení zástupců AutoSAP do vrcholných orgánů SP ČR a HK ČR (aktivní působení AutoSAP v těchto organizacích) Zahraniční vztahy – činnost v OICA, ACEA a ACEM Udržení stability hospodaření AutoSAP - přes proběhlou recesi trvale kladné výsledky hospodaření - výše záloh na služby se dlouhodobě nemění – viz Rozpočet AutoSAP na rok 2012, který bude dnes projednáván Spolupráce s Odborovým svazem KOVO - udržení korektních vztahů s OS KOVO - příprava nové „Dohody o spolupráci s OS KOVO“ (připravena ke schválení)

AutoSAP v období AutoSAP v období Kde je nutné pokračovat + zintenzivnit aktivity Problematika vzdělávání v technických oborech - portál - projekty Evropských fondů (AutoAdapt, IQ Industry) Jako žádoucí se jeví zvýšit aktivitu ze strany firem AutoSAP! Činnost v rámci schválených Technologických platforem - projektů EU - Vozidla pro udržitelnou mobilitu - NGVA - Strojírenská

AutoSAP v období AutoSAP v období Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity Novela zákona o odpadech – ve smyslu dohod učiněných s MŽP ČR a přijatého Usnesení vlády ČR Obnova vozového parku – pracovní skupina MPO ČR a MŽP ČR, žádoucí je větší zapojení MD ČR Oblast výzkumu a vývoje - zaměření na reálné úkoly – vazba na TP VUM - Technologická agentura ČR – vazba na TP VUM

AutoSAP v období AutoSAP v období Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity Komunikace - vnitřní i vnější = trvalé zlepšování informačních toků - včasné poskytování údajů pro zpracování souhrnných podkladů AutoSAP, jejich aktuální distribuce Aktualizace Hlavních směrů činnosti - ve vazbě na připomínky a návrhy členské základny AutoSAP (bude předmětem příštího zasedání Rady ředitelů)

● zavedení eura (bude stále prioritou?) I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP předpokládané pro další období ● obnova vozového parku ● podpora technického vzdělávání, podpora výzkumu, vývoje a inovací

● česká a evropská legislativa ovlivňující podnikání, výrobu vozidel, jejich skupin, dílů a příslušenství výrobu vozidel, jejich skupin, dílů a příslušenství ● oboustranné zlepšování komunikace s členskou základnou AutoSAP základnou AutoSAP ● udržování korektních vztahů se sociálními partnery partnery II. OPERATIVNÍ PRIORITY AutoSAP předpokládané pro další období Za uvedené strategické i operativní priority budou mít přímou gesci jednotliví členové nově ustaveného Představenstva AutoSAP.