. úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015 úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Na b ěž kách kolem Ond ř ejníku 20.ledna 2013 Mlha před námi a za námi…
Advertisements

BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Tak v tomto objektu pracujeme
PRÁZDNINY 2010 A JAK TO ZASE ZAČALO. CO SE VLASTNĚ DĚLO NA KOPRETINĚ ? •B•Bylo potřeba uskutečnit další výměnu elektrického vedení •Š•Štěstí přeje připraveným,
Vojtěch Šolta student septimy
Zdravá strava- básnička
Výletek kolový 17. června LP Tak jsem se odpoledne rozhodl, že se projedu na kole, v terénu, o kterém jsem již delší dobu uvažoval. Auto jsem nechal.
Jednou, až budou moje děti dost velké na to, aby pochopili, co motivuje jejich rodiče, řeknu jim: „Milovala jsem tě tolik, že jsem se tě vždy ptala kam.
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
KAŽDÝ DEN JSME O NĚCO STARŠÍ ...
Ukázková prezentace HORY 2012.
Ahojky, lidi ! Doufám, že se máte skvěle. Tak tu máme zase krutou zimu, ach jo !? Každý z nás ví, kdo z toho má největší radost. Že ? Mirku, už tě vidím.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
. středa, 17. prosince 2014středa, 17. prosince 2014středa, 17. prosince 2014středa, 17. prosince 2014 středa, 17. prosince 2014středa, 17. prosince 2014středa,
Rytíři z Hauenštejna 7.A – květen Hurá na výlet Vyrážíme vláčkem směr kraj karlovarský... Vystupujeme v Ostrově nad Ohří – ne, není to naše konečná.
Vítejte, po delší době jsem vytvořil opět další verzi našich stránek. Doufám, že se Vám poněkud odlišný design webu bude líbit. Pokud ne, tak se stejně.
TĚ ZVE NA VÝPRAVU: Občanské sdružení. Jirkův nový domov v horách Kdy: Kde: Josefův Důl v Jizerských horách ( nový domov Jirky Hajníka) Náplň.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
„Den Země v Národní rezervaci Rejvíz“ – „Dětský den 2009“
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Životní prostředí klady vs. zápory.
DEN ZEMĚ 30. dubna 2013 II. A a II. B ZŠ a MŠ Raškovice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
. Vítejte přátelé u nás s našimi vzpomínkami na zájezd do Maďarska. Co dodat ? Vzpomínky jsou velké, auta byla malá. Takže jen 16 lidí mohlo zažít nevídané.
BĚLÁ POD BEZDĚZEM 8/2012. KEMP POHÁDKA NÁS VÍTÁ… ZA POVŠIMNUTÍ STOJÍ FIKANĚ NARAFIČENÉ MATRACE. ALE PORADILI JSME SI S TÍM.
1. Třikrát Petr vyznával, | že miluje Pána svého. | Třikrát Pán mu přikázal | pečovat o bezbranného. Málo je říkat: sestry, bratři. Nést břemena, to k.
Každý den jsme trochu starší…
Když vám po zádech přejde mráz, dá se to vydržet.
Masarykovo gymnázium.
Počasí, jak se říká, „že by psa do něj nevyhnal“. Tak jsme vyrazili na výlet. Kam? No přeci do Jindřichova Hradce v tomto vánočním období se.
DELEGACE V GALANTĚ UBYTOVÁNÍ STRAVA KONFERENCE ZASTÁVKA V BRATISLAVĚ.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Masarykovo gymnázium Vsetín
KrkonošeKrkonoše Přestěhovali jsme se do našeho nového domu v Krkonoších. Bože, jak je zde krásně! Už se nemohu dočkat až majestátné horské vrcholy pokryje.
Sloup 26.června hostil žáky, kteří tam nastoupili do měšťanky v roce 1944 a sešli se na svém srazu.
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Krkonoše.
Asi to neznamená žít na vysoké noze.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
MATEŘSKÁ ŠKOLA TEHOVEC PROJEKTOVÝ BRAMBOROVÝ DEN PROJEKTOVÝ BRAMBOROVÝ DEN
Jak zahnat nudu? Autor: :D Datum: Web: Desatero proti nudě.
…a jak Nemoc… jí předcházet Lenka Dvořáková.
9 let na základní škole:.
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
RODINNÝ VÝLET Klára Očadlíková, Sebastian Stryžak, Fanda Šimanovský.
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 05_Soustava trávicí
Krásné vánoční svátky.
Park Jiřího Karena Na Třebešíně
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Nemoc a úraz Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
Výlet na Lipno Letošní prázdniny jsme s paničkou vyrazily na Lipno. Kde jsme si nenechaly ujít stezku do korun stromů. Panička nahoru jela sedačkovou lanovko.
OZDRAVNÉ POBYTY 2015 Hotel Bystré u Poličky 12.4 –
Každý den jsme trochu starší…
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Krkonoše.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Krkonoše.
Transkript prezentace:

. úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015 úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015 úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna 2015úterý, 14. dubna :4309:4309:4309:4309:43

Co je to rekondice??? Podle slovníku cizích slov, je to opětovné uvedení do pořádku, do správného stavu - obnovení, oprava. „Naše rekondice je pro mě setkání s krásnými lidmi,“ jsem se dozvěděl od jedné z členek naší Rosky. Hovořili jsme o vnitřní kráse. Ovšem, jak se dívám, není to jen vnitřní krása. Nakonec posuďte sami. A navíc, když úsměv zdobí každého člověka, hlavně ženu.

Jiná v rozverné náladě mi vysvětlila, jak ji tato setkání obohacují a povznáší

…od další jsem se dozvěděl…… Ale, nechme filozofování i drby stranou a podívejte se v krátkosti na tuto rekondici v Hotelu Bystré, v obci Bystré u Poličky.

Jídelníček – moderní recepty ano, ale základ je v domácí stravě a osvědčené rady od maminky. To jsem se dozvěděl od paní kuchařky, když jsem ji byl poděkovat za Bavorské vdolečky. Ty teda byly. Ne jako ty co jsem občas jedl. Otevřel jsem ústa skoro od hlavy až k patě a zuby o sebe cvakly až to cinklo. Jako při cukrové vatě. A navíc jsem pak byl zavzdušněný. Kdežto tady? Již po třech vdolcích můj žaludek nasycením zaháněl moje jinak noční sny o bůčku či ovaru. Prostě to byly nasycené chuťové orgie.

A jak ještě dodala paní kuchařka, „jen dobře nasycené tělo odolá únavě při cvičení a nevlídnému počasí při procházkách.“ A to je pravda. Naše těla s radostí dobrovolně zahajovala každý den rozcvičkou a nebyla to pravda, jak prohlásila jedna z kolemjdoucích brněnských turistek, že musíme v ranním chladu snášet šikanu.

A to ještě neviděly jak s úsměvem radostně snášíme naše rekondiční cviky v místní tělocvičně. Někteří si dokonce přibrali další hodinu cviků na krční páteř a nebo o patro výš na jistém trenažéru.

Náš čas při rekondici nebyl rozdělen jen mezi tělocvičnu a jídelnu, ale byl čas i na malé procházky, či větší výlety. Třeba na hrad Svojanov a okolí.

Nebo výlet na Vírskou přehradu. Nejen na, ale i do. Pan hrázný nás provedl vnitřkem hráze, kde jsme se dozvěděli nejen moc a moc zajímavostí, ale taky jsme bez bázně při sestupu sledovali odvodňovací stružku, jak mohutní a nabírá na síle až na dno 76metrové přehrady.

Okolí našeho pobytu bylo krásné, i když básník Jiří Dědeček říká, že krásně je jen v masně a nádherně může být i v prádelně. Tak tady bylo krásně i nádherně. Jo a kopce jsou tu nezapomenutelné.

Taky byl čas nejen na sladké lenošení při kávě, nebo na besedy. Po večeři bylo potom o čem vyprávět, zatím co naše ruce spolu s hemisférou vyráběly různotvaré a roztodivné výtvory.

Ale to nejlepší nakonec. Veškeré negativní zážitky či emoce – jestli vůbec nějaké byly – tak i bolest těla byly odplaveny mořskou vodou v bazénu při předvečerním máčení. Vodní aerobic, rozpustilé cákání, potápění i rozverné skákání do bazénu nás očistilo a dodalo nám energii pro úspěšné zvládnutí zbytku dne.