STUŽKONOSKA ŠTRAMBERSKÉ KOUPELE. MĚSTO ŠTRAMBERK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prostory komunikační: vertikální: schodiště, výtahy, rampy
Advertisements

Jesle Řásnovka Řásnovka 2, č. p. 784, k. ú. Staré Město
TZ 21 – navrhování otopných soustav
Rekonstrukce historického areálu FF MU
Bytové domy ČSN Obytne budovy ČSN Zařizování bytů
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
DM Lovosická a Dittrichova
Druhy tesařských prací, pracoviště tesaře
DOKUMENTACE ZDOLÁVÁNÍ POŽÁRU DZP
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby STA34 Studie rodinného domu
Návrh a konstrukce otopných ploch II
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, , Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_.
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
Speciální konstrukce průmyslových staveb
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III
Natálka, Anička a Štěpánka
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
VY_32_INOVACE_34_06 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Riziková zpráva Bytový komplex Sluneční vršek
VY_32_INOVACE_36_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Přehled projektu Název projektu: Centrum celoživotního vzdělávání s knihovnou manželů Tomanových Investor: Město Rožmitál pod Třemšínem Společný regionální.
Rodinné domy.
STUŽKONOSKA-II- pyramida areál asistenční péče Zadání DP 2005.
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Lázeňský komplex lázně Hluboká voda. Riziková zpráva se zaměřuje na požární riziko 8 objektů včetně technického zázemí Komplex samostatně stojících objektů,
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_REVITALIZACE PANELOVÝCH DOMŮ_S4
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Panel Program revitalizace bytového fondu Seminář k 16. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech“ 6. ledna 2016,
Prioritní projekty Libereckého kraje v oblasti sociální.
Projekt byl podpořen částkou ve výši 100% vynaložených uznatelných nákladů Reg. č.: CZ.1.10/4.1.00/
SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY ŠKOLY ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 4. Května 336, Želechovice nad Dřevnicí.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-02 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Komplexní hodnocení stavebních detailů Dvourozměrné vedení tepla a vodní páry Ing. Petr Kapička ČVUT v Praze, fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních.
Obytný soubor Za Školkou
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
Zakládající partneři Významní partneři Partneři Energetická optimalizace bytové domy Výroční konference MMR Ing. Michal Čejka
Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství
Účel a přehled přestaveb budov
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
UNA – závěrečné shrnutí – příprava ke zkoušce
Tepelný výpočet budovy příklad
Rekonstrukce ZŠ Mosty u Jablunkova -1.PP spojovací krček II
Vysoká škola technická a ekonomická
Projekt novostavby zadaného objektu v rozsahu projektu
Vytápění Teplovzdušné vytápění
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Staveniště a zařízení staveniště
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
Mapování přístupnosti a pražská Mapa přístupnosti
ZVVZ NEMOVITOSTI, s.r.o. člen skupiny ZVVZ GROUP Ruce podané ekologii.
Terasy Poděbradská Poděbradská 540 – 547, Praha 9.
Transkript prezentace:

STUŽKONOSKA ŠTRAMBERSKÉ KOUPELE

MĚSTO ŠTRAMBERK

Historie  V třicátých letech minulého století byly v prostoru léčivých pramenů na jižním okraji města vybudovány sluneční lázně se studenými a teplými koupelemi.

Situace širších vztahů 01 02,03,04

Přestavby areálu po roce 1966  Uživatelé a vlastníci –1966 OUNZ N.Jičín oční oddělení

Objekty umístěné uvnitř areálu  01 Internát  02 Jídelna, kuchyň, učebny  03 Ordinace a byt domovníka  04 Kotelna a herna  05 Spojovací chodba  06 Garáže  07 Vodárna  08 Bazén  09 Oplocení  10 Komunikace  11 Parkové úpravy  12 Kanalizace s čistírnami

SO 01 - internát

01- internát  Objekt sloužil pro ubytování a vyučování pacientů oční školy.  Podle dokumentace z roku 1974 byly při rekonstrukci vyměněna stropní konstrukce dispozice byla doplněna o stolní výtah a spojovací chodbu k objektu ordinací a jídelny.

Základní parametry

01- internát stávající stav  Budova není užívána cca tři roky. Omezení údržby na minimum nemělo dobrý vliv na celkový stav objektu.  Konstrukce budovy je zachovalá s drobnými statickými poruchami. –Popraskaná schodišťová zeď –V 1.NP v místě napojení spojovací chodby závažnější porucha v důsledku rozdílu sedání obou staveb. Pravděpodobně dochází k změnám kvality základové spáry v souvislosti s jejím vysycháním. Tato domněnka je potvrzena ztrátou vody v blízkém prameni.  Okenní otvory jsou osazeny zdvojenými okny.Kvalita je odvislá od rozměru a zastaralé konstrukce.  Dveře jsou převážně dřevěné do ocelových zárubní. Životnost dveřních křídel brzy skončí.  Vstupní dveře potřebují generální údžbu nebo výměnu, neplní svou funkci.

Technické zařízení budovy  Stávající technické zařízení donedávna sloužilo svému účelu  Původní ústřední vytápění z kotelny v suterénu bylo zajišťováno centrální kotelnou.  V roce 1974 byl v rámci rekonstrukce zřízen septik pro splaškové vody.

Povrchové úpravy  Vnitřní i venkovní omítky jsou v dobrém stavu Podlahy obytných místností jsou pokryty PVC v dobrém stavu. Některé podlahy jsou u vstupu do místnosti propadlé. V hygienických zařízeních je položena ne příliš kvalitní dlažba.

Posouzení použitelnosti objektu  Po stránce dispozice je nutno řešit: –Pohyb imobilních osob – zřízení výtahu –Dispozice tříd nutno nahradit bytovými buňkami komplexním hygienickým zařízením pro dospělé obyvat –Energetická kvalita konstrukce objektu neodpovídá současným normám. Je nutno vyměnit okna a větrání vnitřních prostor. –UT ze zastaralé plynové kotelny bude vhodné nahradit topným zdrojem umístěným přímo v místě spotřeby. Samostatnost objektu bude vhodná při etapové přestavbě celého areálu.

SO 01 Detaily štítu budovy

SO 01 Vstup a příchod od bazénu

SO 02,03 a tělocvična  Podle zprávy z roku 1970 vyplynula rekonstrukce z nutnosti sanace budov areálu v důsledku jejich havarijního stavu.  Rekonstrukce se týkala budov č.2, 3 a dřevěnice, která sloužila jako tělocvična.  Tehdejší majitel OUNZ N.Jičín přistoupil k rekonstrukci krovů, budov 2 a 3. Dále byla provedena nádstavba budovy 3 a provedena spojovací chodba mezi budovou 2a1.  Obestavěný prostor budov měl být m 3  Rekonstrukce probíhala s přestávkami až do roku 1980.

SO 02,03,04 jídelna, ordinace,kotelna  V pozadí kotelna s komínem  V popředí budova ordinací s bytem domovníka

SO 02 jídelna, kuchyň, učebny  Dvoupodlažní objekt, situovaný kolmo na vstupní komunikaci byl navržen pro společnou činnost ubytovaných.  Podle nového záměru bude tato činnost založena spíš na klubovém základě. Prostory pro společné stravování budou přebudovány na zařízení s obsluhou. Zde je nutno počítat s novým vybavením odpovídající současné době.  Učebny budou využívány jako čítárny a zájmové dílny.

SO 02  Podávací okna z jídelny neodpovídají systému s obsluhou  Stěna kuchyně a celé zařízení nutno provést nově.

So 02 Kuchyně  Stolový výtah byl instalován před pěti lety a mohl by být zachován  Ostatní instalace včetně povrchových úprav nutno provést nově.

SO NP příchod k ordinacím

SO 02 učebny – knihovny, kluby

SO 03 Ordinace  Násilné úpravy a propojení budov způsobilo řadu problematických řešení schodišť, které nelze akceptovat pro objekty pro asistenční služby. Je nutno nalézt novou dispozici a zásadně řešit tyto provozy za pomocí výtahů a ramp.

SO 03 Ordinace dokumentace

SO 03 Ordinace  První zděný objekt od vstupu do areálu je SO 03, který má v 1.Np byt domovníka a v 2.Np jsou původní ordinace lékařů oční školy.  Objet má vyměněny stropy a 20 let starou střechu s drobnými problémy.  Objekt je vhodný pro správu areálu a pro ubytování náhodných návštěv a obsluhy.

SO 03 Ordinace – správní objekt  Vstup do podlaží ordinací vhodné pro uzavřený provoz

SO 04 Kotelna  Původní uhelna je nyní prázdná, topí se plynem.  Nyní slouží pro HUP s regulací – samostatná místnost u vchodu.

 Vlastní kotelna je umístěna u obvodové zdi původního objektu 02, který je situován kolmo proti vozovce. Komín z kotelny sleduje obvodovou zeď SO 02. SO 04 kotelna

SO 04 KOTELNA  Prostor kotelny po přechodu na plyn je bez využití  Konstrukce je vhodná pro opravny, garáž nebo tělocvičnu

SO 04 kotelna dokumentace posledních

SO 04 kotelna charakteristika

SO 04 kotelna závěr  Kotelna prošla dvojnásobnou úpravou v letech 74 a 79. Původní nevábná kůlna se změnila na krabici mezi sedlovými střechami starších budov. Údajná snaha o ekonomii objektu nesplnila předpoklady. Navíc plochá střecha zatéká.  Užitné prostory mezi studenou kotelnou a střechou jsou ze všech stran ochlazovány, mají problematický přístup z chodby ordinací tak nejsou použitelné pro novou koncepci využití.  Nejjednodušší úpravou by byla úprava výšky stropu, která se bude shodovat s úrovní podlaží ordinací. Celé pojetí by se mělo vrátit k stejnému zastřešení jako u sousedních budov. V případě tak rozsáhlých úprav bude vhodné počítats umístěním výtahu.  Vytápění pomocí kotlů 30 let starých nezaručuje odpovídající účinnost systému proto bude vhodné počítat s modernizací celého UT.  Elektroinstalace je nutné provést nově, podle platných norem.

SO 05 Spojovací chodba  Spojení budov  SO 01 a 02 provedeno v tradičním úsporném stylu let sedmdesátých s řadou nedostatků.  Stavba pomocná, odpudivá svým vzhledem i kvalitou. Do chodby zatéká v několika místech. Ve spojení s objektem 01 hrozí havarijní stav.

SO 05 Spojovací chodba  Pro nové využití je nutné snést celý roh v místě napojení s SO 01 a vyměnit střechu spojovací chodby a rekonstruovat elektroinstalaci spolu s odvodem dešťové vody.

SO 07 Vodárna  Objekt pro jímání vody pod areálem budov.

SO 09 Vstup a oplocení areálu

SO 11 Parkové úpravy

SO 11 Parkové úpravy- mobiliář  Opěrné zídky a schody je nutno provést nově včetně odvodnění cest.

SO 11 Parkové úpravy  Terénní schodiště bude nutné opatřit rampami a zábradlím  Výšku schodů upravit na únosnou míru