Přírodní zdroje Česka Anotace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Advertisements

Člověk a energie Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_52_INOVACE_ZE.8.70 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Pyrenejský poloostrov
Pardubický kraj Anotace
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Východní Evropa – Ukrajina
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Nerostné suroviny Evropy
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Sekundární sektor Průmyslová výroba.
Energetika.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Společenské a hospodářské prostředí
Průmysl Opakování Průmysl paliv a energetiky – charakteristika
Povrch České republiky
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Energetika, těžký průmysl Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceOstravsko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje základní.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Lesy – přírodní bohatství Země
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.28 Téma: Zeměpis - ČR Číslo.
Zdroje energie v ČR a koncepce energetiky do budoucnosti Vypracoval: Michal Zelenský.
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
ENERGETIKA A TĚŽKÝ PRŮMYSL
Evropa: Hospodářství a průmysl
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Stavba těla živočichů Savci
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Těžký průmysl Energetika.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
VY_32_INOVACE_17_22_HOSPODÁŘSTVÍ EVROPY ŠABLONA 32.
Česká republika ZŠ Hejnice 2010 PrůmyslPrůmysl Mgr. Jan Kašpar.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
ZŠ Strossmayerovo nám. 4, Praha 7 Autor: Ing. Miroslava ROMANOVÁ.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie II. Alternativní zdroje 1/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Sekundární sektor Průmyslová výroba.
ČESKÁ REPUBLIKA ENERGETIKA.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
Surovinové zdroje České republiky VY_32_Inovace_09KR-7
VY_32_INOVACE_04_32_ENERGETICKÉ SUROVINY (PALIVA)
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_57_Průmysl ČR 1
VY_32_INOVACE_109_Fyzika_elektrárny_II
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Přírodní zdroje Česka Anotace Prezentace na téma Přírodní zdroje Česka obsahuje informace o využívání přírodních zdrojů v energetice, těžbě surovinových zdrojů na území ČR. Součástí jsou listy pro práci s atlasem, fotografie. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup Žák s atlasem popíše hlavní místa těžby surovinových zdrojů v ČR, uvede typy elektráren využívaných na našem území a uvědomuje si výhody a nevýhody jednotlivých typů elektráren. Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova těžba, obnovitelné a neobnovitelné přírodní zdroje, energetické suroviny Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 597 kB

Průmysl paliv a energetiky Přírodní zdroje Česka Průmysl paliv a energetiky

Přírodní zdroje Česka ČR má málo přírodních zdrojů Uhlí již téměř vyčerpáno Velmi malé zásoby ropy a zemního plynu (nutný dovoz) Voda – řeky malý spád a vodnatost Vítr jen v horských oblastech

Tepelné elektrárny Po 2. světové válce orientace na těžký průmysl – energetická náročnost – obrovská těžba uhlí Černé uhlí už jen v oblasti ____________ (doplň podle mapy) Hnědé uhlí ________________ pánve Tepelné elektrárny soustředěny poblíž těžby uhlí Velké zatížení životního prostředí!!!

Povrchový důl ____________________ u Mostu Těžba _______ na Hodonínsku

Lom na těžbu _________ u Sokolova

Jaderné elektrárny U Týna nad Vltavou ________ U Třebíče _____________ Diskutabilní provoz – jaké výhody a nevýhody má provoz těchto elektráren?

Těžba uranu – důl Hamr Těžba už jen poblíž Dolní Rožínky (najdi v atlasu) K čemu se uran využívá?

Tepelná elektrárna Prunéřov II Jaderná elektrárna __________ Jaderná elektrárna Dukovany

Vodní elektrárny U nás malý význam Vltavská kaskáda – Orlík, Slapy Přečerpávací elektrárny

Hydroelektrárna na Orlíku

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně Zkus vysvětlit princip fungování této elektrárny. Najdi v mapě, kde se nachází.

Alternativní elektrárny Využívají obnovitelné zdroje Šetrnější k životnímu prostředí Větrné, solární

Zdroje: http://www.hajduch.net/cesko/tezebni-a-energeticky-prumysl http://cs.wikipedia.org