Závěrečná konference 19. dubna 2012 Zhodnocení a výstupy realizace projektu: „Rozvoj činností dřevařského klastru a zkvalitnění vazeb mezi VŠ a podnikatelskou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Představení komory, akce, projekty
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Klastr je geograficky blízké seskupení vzájemně provázaných firem, specializovaných dodavatelů, poskytovatelů služeb a souvisejících institucí v konkrétním.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
FINANČNÍ ZÚČTOVÁNÍ A HV 2009 FINANČNÍ ZÚČTOVÁNÍ ZA ROK 2009 A VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ Zpracovala: Ing. Haščáková Datum: únor 2010.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Závěrečná konference k projektu
Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.10/ Číslo prioritní osy: 7.1 Celková výše finanční podpory: ,92 Kč Částka ESF: ,93 Kč Křížové financování:
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2009 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků EVROPSKÝ.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Implementační projekt KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Název projektu: Ve škole po škole
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Závěrečná konference projektu
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Statutární město Ostrava
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Závěrečná konference 19. dubna 2012 Zhodnocení a výstupy realizace projektu: „Rozvoj činností dřevařského klastru a zkvalitnění vazeb mezi VŠ a podnikatelskou sférou“ 5.1 SPK01/008

Obsah prezentace Realizace projektu Hlavní cíle projektu Realizační tým projektu Subjekty zapojené do projektu Klíčové aktivity projektu a jejich realizace Výstupy projektu

Realizace projektu projekt se realizoval v průběhu 36 měsíců, od 5/2009 – 4/2012, v 6 etapách Rozpočet: tis. Kč Dotace: tis. Kč Vlastní zdroje: tis. Kč Finanční plán projektu je založen na více zdrojovém financování, které spočívá ve využití dotace z programu OPPI, Spolupráce – klastry (60%) a privátních zdrojů členů klastru (40%). V období mezi čerpáním uznatelných nákladů a přiznáním dotace je využíván kontokorentní úvěr. Žádost o platbu uznatelných nákladů lze podat až po jejich prokazatelné úhradě na konci jednotlivých etap projektu.

Hlavní cíle projektu Podpora rozvoje vědy a výzkumu v oblasti dřevěných materiálů, konstrukcí a dřevostaveb ve spolupráci s VŠB-TU Ostrava, FAST Zvýšení inovačního potenciálu klastru podporou transferu technologií a poznatků získaných v rámci podpory vědy a výzkumu Propagace klastru v národním a mezinárodním měřítku Popularizace a zvýšení kvality výuky dřevozpracujících a stavebních oborů v Moravskoslezském kraji Rozvoj a zkvalitnění profesního vzdělávání pedagogů SŠ v oblasti dřevovýroby a stavebnictví Podpora rozvoje lidských zdrojů – zvyšování kvalifikace zaměstnanců členů klastru prostřednictvím systému dalšího vzdělávání

Realizační tým projektu Výkonný manažer Ing. Jan Poledník Projektový manažer Ludmila Maková Asistent manažera Renata Vašíčková Finanční manažer Iva Urbancová

Subjekty zapojené do projektu ABEX Substráty a.s.MTM Bezuchov s.r.o AKASTAV s.r.o.NEZÁVISLÁ PŘEJÍMKA s.r.o. Asociace dodavatelů montovaných domůPROFINVESTIK s.r.o. AXIMA MORAVA s.r.o.RD Rýmařov s.r.o. Biocel Paskov a.s.Radek Blahuš CB s.r.oSdružení pro rozvoj MS kraje CIDEM Hranice, a.s., divize CETRISSPŠ Hranice Dřevěné konstrukce Šopík s.r.o.SŠ stavební a dřevozpracující Ostrava FM PROLES CZ s.r.o.SOŠ Frýdek-Místek JEWA, s.r.o. Špinar - software, s.r.o. KATR a.s.TIMBER PRODUCTION s.r.o. Lesostavby Frýdek-MístekTP EUROokna s.r.o. LYON s.r.o.VELOX – WERK s.r.o. Mayr-Melnhof Holz Paskov s.r.o.VŠB – TU Ostrava, Fakulta stavební Mayr-Melnhof Pellets Paskov s.r.o.

Klíčové aktivity projektu a jejich realizace Založení výzkumného dřevařského centra Vytvoření vývojového a odborného centra Dřevařského klastru Propagace a prezentace výsledků činnosti Dřevařského klastru

Zařízení Výzkumného dřevařského centra

Vývojové odborné centrum

Festival dřeva 2011

Děkuji za pozornost Ing. Jan Poledník Moravskoslezský dřevařský klastr, občanské sdružení Studentská 6202/17, Ostrava – Poruba