Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gotika Dějepis VY_32_INOVACE_305, 16. sada, D
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se situací ve starověkém Římě ke.
Římské výboje Dějepis VY_32_INOVACE_311, 16. sada, D
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s důvody, průběhem a výsledkem válek.
Vikingové Dějepis VY_32_INOVACE_306, 16. sada, D
Plody Přírodopis VY_32_INOVACE_179, 9. sada, Př3 ANOTACE
Kultura Egejské oblasti
Řecká architektura a sochařství
Antické umění Starověké Řecko.
A Ω KVÍZ Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Antická kultura.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.
STAROVĚKÉ ŘECKO.
STAROVĚKÉ ŘECKO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Soňa Jarošová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Soňa Jarošová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
ŘECKÁ KULTURA.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 6.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními i hospodářskými poměry.
PŘÍRODNÍ PODMÍNKY, ZEMĚDĚLSTVÍ, ŘEMESLO, OBCHOD
Kultura starého Egypta
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
STAROVĚKÉ ŘECKO.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s výrobou, různými typy a využitím.
KULTURA VE STAROVĚKÉM ŘECKU
Slovníček a osobnosti 6. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se způsobem zaznamenávání nadmořské.
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivityInovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
STAROVĚKÉ ŘECKO.
Systém savců 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: Kolektiv autorů: DĚJEPIS – PRAVĚK, STAROVĚK. Nová škola Válková, V.: DĚJEPIS 6 – pravěk a starověk.
Povrch Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_452, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se společnými znaky třídy savců,
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
Starověké Řecko 6. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s působením tekoucí vody na zemský.
Starověké ŘECKO.
Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: Válková, V.: DĚJEPIS 6 – pravěk, starověk. SPN Rufl, J. a Válková, V.: DĚJEPIS 6, PRAVĚK A.
Klasické Řecko 5. – 4. stol. př. n. l.
Vytváří se „kobercový styl“ – motivy ptáků, lvů, sfing, bájných fénixů, květinové vzory – černé a tmavě červené na světlejší podklad.
STAROVĚKÉ ŘECKO.
Nejdůležitější letopočty v 6. ročníku 7. ročník. Velké stěhování národů : 1.4. století 2.5. století 3.8. století.

ŘECKÉ DĚJINY.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor : Mgr. Kateřina Poživilová Datum/období: listopad 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Práce s atlasem: 23/8 1. Kde ležela Makedonie? 1. sever Řecka
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Zabranská Číslo
KULTURA A UMĚNÍ ANTICKÉHO ŘECKA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Gertruda Miličková NÁZEV: Řečtí bohové TÉMATICKÝ CELEK: Nejstarší.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
VY_32_INOVACE_
Od přelomu 2. a 1. tisíciletí př.n.l.
Autor: Mgr. Božena Andrašková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Gertruda Miličková NÁZEV: Starověké Řecko - Vzdělanost a věda.
Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_DĚJEPIS
Kultura ve starověkém Řecku
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva o starověkém Řecku. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák přiřazuje význam pojmů, zodpoví kvízové otázky, rozpozná významné památky. Rozliší řecké památky od památek jiných starověkých kultur. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 6. ročník, předmět dějepis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a společnost Řecko - opakování Dějepis VY_32_INOVACE_307, 16. sada, D

Ř ecko - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Kolem kterého moře se rozvíjela řecká civilizace? Jaderského Středozemního Egejského Rudého Jak se jmenoval básník, údajný autor Iliady a Odyssey? Mínós Homér Odysseus Perikles Kde se konaly nejdůležitější bitvy řecko-perské války? u Salaminy u Thermopyl u Olympie u Marathonu Které byly nejvýznamnější řecké městské státy? Sparta Babylón Delfy Athény Který vojevůdce si ve 4. stol. př.n.l. podmanil Řecko? G. I. Caesar Xerxes Filip Makedonský Alexandr Veliký Odstraň nesprávné odpovědi: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

freska mozaika labyrint aristokracie epos Co to znamená? bludiště obraz, složený z malých kousků dlouhá báseň se složitým dějem nástěnná malba (ve vlhké omítce) urození lidé, šlechta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Který z uvedených významných Řeků nebyl filozof? Platón Sokrates Demosthenes Aristoteles Kdo hrál v řeckém divadle? muži i ženy kněžky pouze ženy jen muži Co je to amfiteátr? chrám se sloupy hlavice sloupu divadlo v přírodě výzbroj bojovníka Řecké lékařství bylo na vysoké úrovni a nebylo v Evropě překonáno po celý středověk. Jak se jmenoval nejslavnější řecký lékař, zakladatel moderní medicíny? Asklepios Solon Aristofanes Hippokrates Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Kliknutím odstraň památky, které nejsou řecké: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Niké Samothrácká Afrodíta Mélská Demétér Palas Athéna Múza Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

dórskýkorintský iónskýkaryatidy SLOUPY: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Postavy žen, nesoucí střechu

Který z jmenovaných byl významný sochař ? Feidias Sokrates Myrón Hérostratos Socha boha v Olympii byla jedním z divů světa. Který bůh v ní byl zpodobněn? Hermes Poseidon Palas Athéna Zeus Jaké ceny dostávali vítězové Olympijských her? dům a pozemky zlatou medaili olivový věnec bronzovou korunu Jeden z nejlepších řeckých sochařů vytvořil sochu atleta ve věrném pohybu. Tato socha se jmenuje: hypodromos minotaurus diskobolos supersprintos Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Použité zdroje: fotografie – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková