AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Prezentace slouží jako opakování tematického bloku Rusko. Jedná se převážně o práci s textem. Konkrétní otázky jsou vždy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
Advertisements

Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Mexiko. Studenti se rozdělí na.
Jižní Amerika – Laplatské státy
Registrační číslo projektu
Rusko (Ruská federace)
VY_32_ INOVACE_4.1.GE3N.06/Dm Autor materiálu: Mgr. Jaromír Dümler Datum vytvoření: listopad Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Geografie.
Jižní Evropa – Itálie a Řecko
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Turecko a Zakavkazská oblast. Studenti se rozdělí.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku „Česká republika“. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
AUTOR: MgF. Ing. Petr Fiala ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Čína. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny,
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Obecně SG. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Obecně SG. Studenti se rozdělí.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Obecně FG. Studenti se rozdělí na stejně početné.
R U S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 20
AUTOR: MgF. Ing. Petr Fiala ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Nově industrializované státy. Studenti se rozdělí.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
Rusko Největší země světa, rozkládající se na evropském i asijském kontinentu. 2/3 země leží v tzv. severní zóně s trvale nepříznivými klimatickými podmínkami.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Západní Evropa – Obecně a Francie. Studenti se rozdělí.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Světové organizace. Studenti se rozdělí na stejně početné.
Rusko Jarmila Kovářová.
Geografická charakteristika Ruska
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jihovýchodní Evropa. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Brazílie a Argentina. Studenti.
Rusko Je největší ze států bývalého SSSR (Sovětský svaz).
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Západní Evropa - Benelux. Studenti se rozdělí na stejně.
Zeměpis 7. ročník Zpracovala: Mgr. Jitka Tkadlecová
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 25-Rusko
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Světový oceán. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny,
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Téma hodiny: Rusko - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Andské země. Studenti se rozdělí.
Téma hodiny: Rusko - socioekonomické poměry Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník Anotace: Rusko – socioekonomické poměry Klíčová slova: Obyvatelstvo,
Registrační číslo projektu
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Státy Perského zálivu. Studenti se rozdělí na stejně.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Střední Evropa – obecně a Německo. Studenti se rozdělí.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Přírodní podmínky Evropy
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Východní Evropa. Studenti se rozdělí na stejně početné.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Východní Evropa Z_134_Evropa_Východní Evropa
Nejrozlehlejší stát světa ležící na dvou světadílech
Východní Evropa Z_134_Evropa_Východní Evropa
Pobaltí Pobaltské státy jsou Litva, Lotyšsko a Estonsko
Bývalé státy Sovětského svazu
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Urči státy, které podle tebe patří do východní Evropy  Rusko, Ukrajina, Moldavsko, Bělorusko, Estonsko, Lotyšsko, Litva __ __ __ __ __ __ __ __ __ __.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS 8 Název: EVROPA - VODSTVO Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
RUSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vzdělávací materiál: Rusko – asijská část Operační systém:
EVROPA PŘÍRODNÍ POMĚRY - VODSTVO
VY_52_INOVACE_30_02_státy východní Evropy
VY_32_INOVACE_Fi_II_11 Název Rusko – lidé a hospodářství
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A02Z6-8_Rusko – státní zřízení.
Rusko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_368.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
EVROPA VÝCHODNÍ EVROPA – RUSKO
Severní Amerika - Kanada
Téma hodiny: Rusko – opakování + postřehy z Ruska Předmět: Zeměpis
FINSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
zpracovaný v rámci projektu
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
Transkript prezentace:

AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Prezentace slouží jako opakování tematického bloku Rusko. Jedná se převážně o práci s textem. Konkrétní otázky jsou vždy doplněné správnou odpovědí. KLÍČOVÁ SLOVA: Rusko, poloha, povrch, podnebí, vodstvo, oblasti, obyvatelstvo, hospodářství RUSKO VY-32-INOVACE-DEJ-206

Doplň slova do textu: …….. ….. …….. ……. …… Většinu evropského Ruska zabírá Východoevropská rovina. Její nejjižnější část, …….. nížina, leží pod úrovní světového oceánu (-28m). Nejdelším tokem v evropské části je ….. Největší evropská jezera …….. a ……. navazují na jezerní krajinu ve Finsku. Na území Ruska se nachází také nejhlubší jezero světa - …… (1620m). …. ……… …….. Ruská federace, jako nástupnický stát po rozpadu SSSR v roce …., se člení na 21 republik. Ruští věřící se hlásí k ……… církvi. Hlavní oblasti …….. průmyslu jsou Ural, Kuzbas a Kursk. ……….. Páteří dopravy je železnice – zejména Sibiřská magistrála vedoucí z Moskvy do ……….. v délce 9 tisíc kilometrů.

Doplň slova do textu: Kaspická VolhaLadožské Oněžské Bajkal Většinu evropského Ruska zabírá Východoevropská rovina. Její nejjižnější část, Kaspická nížina, leží pod úrovní světového oceánu (-28m). Nejdelším tokem v evropské části je Volha. Největší evropská jezera Ladožské a Oněžské navazují na jezerní krajinu ve Finsku. Na území Ruska se nachází také nejhlubší jezero světa – Bajkal (1620m) pravoslavné hutnického Ruská federace, jako nástupnický stát po rozpadu SSSR v roce 1991, se člení na 21 republik. Ruští věřící se hlásí k pravoslavné církvi. Hlavní oblasti hutnického průmyslu jsou Ural, Kuzbas a Kursk. Vladivostoku Páteří dopravy je železnice – zejména Sibiřská magistrála vedoucí z Moskvy do Vladivostoku v délce 9 tisíc kilometrů.

Vyber pojem, který logicky nepatří do řady. Zdůvodni Nová Země – Kola – Krym – Čukotka – Kamčatka Narodnaja - Kolyma – Elbrus – Belucha – Klučevskaja Irtyš – Amudarja – Kama – Lena – Angara Jekatěrinburg – Novosibirsk – Omsk – Čeljabinsk – Dnipropetrovs´k Murmansk – Kursk – Archangelsk – Vladivostok – Sankt-Petěrburg

Vyber pojem, který logicky nepatří do řady. Zdůvodni Nová Země Nová Země – Kola – Krym – Čukotka – Kamčatka Nová Země není poloostrov, ale souostroví v Severním ledovém oceánu Kolyma Narodnaja - Kolyma – Elbrus – Belucha – Klučevskaja Kolyma není hora, ale řeka Amudarja Irtyš – Amudarja – Kama – Lena – Angara Amudarja není ruská řeka Dnipropetrovs´k Jekatěrinburg – Novosibirsk – Omsk – Čeljabinsk – Dnipropetrovs´k Dnipropetrovs´k se nachází na Ukrajině, nikoliv v Rusku Kursk Murmansk – Kursk – Archangelsk – Vladivostok – Sankt-Petěrburg Kursk není přístav, ale město ve vnitrozemí nacházející se ve Středoruské vrchovině

POUŽITÉ ZDROJE: ANDĚL, J. - MAREŠ, R. "Starý svět" Evropa : encyklopedický přehled zemí. 2. vyd. Olomouc : Nakladatelství Olomouc, s. ISBN BIČÍK, I. - HLAVÁČEK, P. – ŘEZNÍČKOVÁ, D. Regionální zeměpis. 3, Evropa : učebnice zeměpisu. 1. vyd. Praha : Nakladatelství České geografické společnosti, s. JEŘÁBEK, M. - VILÍMEK, V. Zeměpis světa 3 : učebnice zeměpisu pro základní školy a víceletá gymnázia. Evropa. 2. vyd. Praha: Nakladatelství České geografické společnosti, s. ISBN X.

POUŽITÉ ZDROJE: Slide č. 2 URL [cit ] >[cit Slide č. 8 URL [cit ] Slide č. 12 URL [cit ] world/ojmjakon-najstudeno-mesto-03/