ICT – 2 – 3 – 21 HV - Bedřich Smetana

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Bedřich Smetana Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
Bedřich Smetana.
Bedřich smetana Život a dílo
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příjemce: ZŠ a MŠ České Velenice Třída Čsl. legií.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
ICT VLASTNOSTI TÓNŮ – výška tónů
ICT Realizace písně ve 2/4 taktu
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
ICT 2 – 3 – 26 HV Karel Hašler Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz na poslechovou.
ICT – 2 – 3 – 36 HV Dětský sbor Anotace: Prezentace slouží k procvičení poslechových dovedností dětí a zopakování pojmů z hudební výchovy. Prezentace.
Bedřich Smetana ( zakladatel novodobé české hudby )
ICT 2 – 3 – 40 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vyšehrad
O Název Romantismus v Čechách O Šablona CZ.1.07/1.4.00/ O Poř.číslo HV 5 O Autor šablony Mgr. Zuzana Vyhnálková DiS O Datum
ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na.
ICT – 2 – 3 – 1 Hudební výchova PL 1 - ukolébavka
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
BEDŘICH SMETANA Významné osobnosti
Bedřich Smetana ( ).
ICT 2 – 3 – 29 HV Leoš Janáček Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. Prezentace obsahuje odkaz na poslechovou skladbu a.
ICT – 2 – 3 – 39 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vltava
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
ICT 2 – 3 – HUDEBNÍ VÝCHOVA – hudební rytmus
ICT – Hudební výchova – Vokální činnosti
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_356_Hudební formy AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Český hudební romantismus
ICT2 – 3 – 35 HV Prodaná nevěsta
ICT 2 – 3 – HV Hudba vokální a instrumentální
ICT – 2 – 3 – 7 Hudební výchova
Bedřich Smetana.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
Výukový materiál Bedřich Smetana
BEDŘICH SMETANA (hudební skladatel).
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
Český hudební romantismus
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
ICT – 2 – 3 – 33 HV HUDEBNÍ NÁSTROJE DECHOVÉ
Tematická oblast:Dějiny hudebního umění
Maturitní předmět: Dějepis
ICT – 2 – 3 – Hudební výchova
ICT 2 – 3 – 31 HV HUDEBNÍ NÁSTROJE STRUNNÉ
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
BEDŘICH SMETANA.
BEDŘICH SMETANA úvod. BEDŘICH SMETANA úvod Narodil se 2. března 1824 v Litomyšli.
ICT – 2 – 3 – Solmizační slabiky
ICT – 2 – 3 – 5 Hudební výchova - hudební rytmus
ICT HV – Realizace písně ve 3/4 taktu
SYMFONIE. ERBEN ŠVÉDSKO VLTAVA NELAHOZEVES KÁČA.
Anotace: Určeno žákům 1.stupně ZŠ. Prvotní seznámení s osobností a dílem B. Smetany. Obsahuje odkazy na videa (učitel vybere jen něco podle svého uvážení).
BEDŘICH SMETANA. Bedřich Smetana (1824–1884) Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada Martinková Název: VY_32_INOVACE_16_Bedřich Smetana.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr.Petra Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_1_28_Bedřich Smetana Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Nejvýznamnější pražská divadla období národního obrození a romantismu NO – 1770–1848 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michal.
VY_32_INOVACE_I-A-19. Narozen 2. března 1824 v Litomyšli Zemřel 12. května 1884 v Praze.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorŠárka Matějová Datum NázevVY_52_INOVACE_5_Bedřich Smetana Ročník4. Číslo.
Čeští hudební skladatelé Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_10_ČEŠTÍ HUDEBNÍ SKLADATELÉ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Strouhalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_10:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: Český hudební romantismus.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_Opera, Bedřich Smetana.
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Mgr. Jana Doubková Dějiny hudby listopadu 2012
Název školy: Základní škola Netvořice
Bedřich Smetana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_09
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
VY 32 INOVACE 541.
Transkript prezentace:

ICT – 2 – 3 – 21 HV - Bedřich Smetana Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. Prezentace obsahuje odkaz na poslechovou skladbu a pracovní list. Autor: Zuzana Kulaxidisová DiS. Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: Rozpozná v proudu znějící hudby některé z užitých výrazových prostředků, upozorní na metrorytmické tempové, dynamické i zřetelně harmonické změny. Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: poslech, skladatel, opera, dirigent, pěvecký sbor, symfonie Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: kombinace výklad/aktivita Cíl. skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1.stupeň, druhé období Typická věková skupina: 9 – 11 let Celková velikost: 206 kB – soubor ppt

Bedřich Smetana Narozen: 2.3.1824 v Litomyšli

Dětství: - narodil se v rodině sládka v pivovaru v Litomyšli - v pěti letech začal hrát na housle, později na klavír Rodná světnička Bedřicha smetany v zámeckém pivovaru v Litomyšli.

Hudební život: - působil jako dirigent a koncertní umělec ve Švédsku - po návratu do Čech založil pěvecký sbor Hlahol - ztrácí sluch – v této době skládá svá největší díla Umírá 12.5.1884 a je pohřben na Vyšehradě. 12.květen se stal dnem, kdy každoročně začíná hudební festival Pražské Jaro

DÍLO: Opery: Braniboři v Čechách Prodaná nevěsta Dalibor Libuše Dvě vdovy Hubička Tajemství Čertova stěna

Má vlast – Symfonická báseň (má 6 částí) 1. Vyšehrad 2. Vltava Pro orchestr: Má vlast – Symfonická báseň (má 6 částí) 1. Vyšehrad 2. Vltava 3. Šárka 4. Z českých luhů a hájů 5. Tábor 6. Blaník Poslechneme si ukázku: Vltava http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Zz9okzlhDSk Pozorně poslouchejte jak se pramínek mění v potůček, potok, řeku.

Úkoly: Označ správnou odpověď: Bedřich Smetana se narodil: A) v Praze B) v Plzni C) v Litomyšli 2. Kolik částí má Symfonická báseň Má vlast? 6 4 5 3) Název jedné ze Smetanových oper je Prodaná: dcera nevěsta žena

Řešení: C - narodil se v Litomyšli A - cyklus má 6 částí B - opera se jmenuje Prodaná nevěsta

Text: Zuzana Kulaxidisová DiS. Obrázky: Bedřich Smetana NEUVEDEN. Wikipedie [online]. [cit. 11.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bedrich_Smetana.jpg NEUVEDEN. Wikipedie [online]. [cit. 11.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/ Soubor:Rodn%C3%A1_sv%C4%9Btni%C4%8Dka_Bed%C5%99icha_Smetany.jpg MULAČ, Jan. Wikipedie [online]. [cit. 11.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:JanMula%C4%8D-Bed%C5%99ichSmetana.jpg NOVAK. Wikipedie [online]. [cit. 11.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prodana_cover_1919.JPG