Informace z oblasti výzkumu (Předsednictvo RVŠ, 19. 6. 2014) Tomáš Opatrný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
„Dílo umělecké je výkonem zvláštního poznávání světa i pravím dále, že je to poznávání právě tak samostatné a oprávněné jako poznávání vědecké.“ T.G.M.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo. Zprávy Zpráva o realizaci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace PO1 – 15 projektů za 28,7 mld.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Koordinace resortních politik výzkumu a vývoje Seznámení s Národní politikou výzkumu a vývoje České republiky na léta Ministerstvo školství,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Návrh zákona o státním rozpočtu na rok 2015: Rozpor mezi čísly a sliby Miroslav Kalousek.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
KONFERENCE projektu APSYS „ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe “ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Jsou potřebné,
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
Informace o stavu Reformy výzkumu, vývoje a inovací v ČR František Ježek, Vladimír Haasz Rada vysokých škol Duben 2008.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
„Dílo umělecké je výkonem zvláštního poznávání světa i pravím dále, že je to poznávání právě tak samostatné a oprávněné jako poznávání vědecké.“ T.G.M.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
Informace z RVVI (stručný přehled pro P RVŠ ) Tomáš Opatrný.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Reforma systému Výzkumu, vývoje a inovací v České republice 5. prosince 2008.
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 19. března 2015.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol na rok 2009.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
, 3. sněm RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: doc. B. Tremlová, doc. F. Ježek,
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Sněm RVŠ1 Financování VaV Sněm RVŠ2 Financování - institucionální podpora Návrh RVV na r (po krácení, před MPŘ): MŠMT - VZ +
TK ministra obrany Pomoc AČR při povodních Jihočeský kraj 24 osob Jihočeský kraj 24 osob Moravskoslezský kraj 197 osob Moravskoslezský kraj 197.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Předsednictvo Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Financování regionálního školství
Příprava rozpočtu na rok zasedání S RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Financování kapitol státního rozpočtu II
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
79. Zasedání KHV Jiří Málek.
Obecná část rozpočtového práva II
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK
Rozpočtové právo I 20. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Rozpočtové právo 2. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Akademický senát AMU 26. března Akademický senát AMU.
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Rozpočtové právo 3. května 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Informace z oblasti výzkumu (Předsednictvo RVŠ, ) Tomáš Opatrný

Obsah: ● Hodnocení VaV a státní rozpočet na výzkum ● GBER (General Block Exemption Regulation)

Hodnocení VaV a SR ● Výsledky hodnocení 2013 schváleny RVVI ● Výsledky zveřejněny na ● Návrh SR z dubna - nezměněn Srovnání výsledků hodnocení VaV a návrhů rozpočtu na RVO pro MŠMT v posledních 3 letech (ČR = 100 %)

Hodnocení VaV a SR

Hodnocení VaV a SR cena bodu 2015 ?

Hodnocení VaV a SR zákon 130/2002 Sb. § 5a (2) Rada pro výzkum, vývoj a inovace zašle správcům rozpočtových kapitol a) návrh celkové výše výdajů na výzkum, vývoj a inovace jednotlivých rozpočtových kapitol, b) návrh výše výdajů podle § 6 odst. 2 písm. c) v členění podle výzkumných organizací; návrh vychází ze zhodnocení výsledků dosažených výzkumnými organizacemi v uplynulých 5 letech, z Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací a z výsledků mezinárodního hodnocení výzkumu a vývoje v České republice.

Hodnocení VaV a SR Návrh usnesení: Předsednictvo RVŠ apeluje na Radu pro výzkum, vývoj a inovace, aby v návrhu státního rozpočtu na rozvoj výzkumných organizací postupovala v souladu se zákonem, v návrhu vycházela ze zhodnocení výsledků dosažených výzkumnými organizacemi a zohlednila růst výkonu vysokých škol.

Státní rozpočet na výzkum Návrh pro rok 2015: Celkem tis. Kč (2014: tis. Kč) HDP ČR 2013: mld. Kč Strategie Evropa 2020 (usnesení vlády z ) Identifikace možných opatření ke splnění cílů: Investiční cíl 1 % HDP z národních veřejných zdrojů do VaVaI splnit v roce 2020

Státní rozpočet na výzkum Na webu :

Státní rozpočet na výzkum Návrh usnesení: Předsednictvo RVŠ apeluje na politické subjekty, které před volbami slibovaly navýšení finančních prostředků na výzkum, aby konaly v souladu se svými sliby.

GBER (General Block Exemption Regulation) Nová pravidla EU pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací, od Seminář na Úřadu vlády , Mgr. L. Bílá (ÚOHS) a B. von Wendland (DG Competition EC). Otázky souladu stávajícího právního řádu a legislativy EU (zjednodušení, ale některé změny zák. 130/2002 Sb. potřebné).