Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ASEP pracovní setkání Praha Brno.
Advertisements

IPAC - novinky • Slovník – požadavky na změny • Úprava csv • Identifikační čísla vědců • Bookmark - navrhované změny • Fasety • Mobilní IPAC • Nové druhy.
Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
Pole u patentu - změny Kód vydavatele patentu C11$v
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Autor práce – autoritní záznam zápis autora – základní pravidla garant - výběr garanta, zápis oddělení – zápis, kontrola aktivita – označení současných.
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Patenty Na co dávat pozor při zápisu
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Kód UT ISI. Číslo UT ISI se zobrazuje pouze v exportních formátech Web of Science:Číslo UT ISI se zobrazuje pouze v exportních formátech Web of Science:
Projekt ININ 2 Jednoduchý systém pro generování a vyhodnocování testů v Excelu Martin Šimeček Pavla Maršíková Martin Langer 2009, kruh ININ.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
MARBES CONSULTING s.r.o. - komplexní řešení informačních systémů
Pracovní seminář říjen 2013 Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
Repozitář AV ČR ASEP Repozitář AV ČR vznik I. VO II. VOIII. VO celkem Ústavy se smlouvou Ústavy bez smlouvy Počet uložených.
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Vkládání záznamů do databáze OBD
ASEP školení pro začínající zpracovatele
Repozitář AV ČR, otevřený přístup a příprava na hodnocení vědeckých ústavů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Otevřené repozitáře , Brno.
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Jarní seminář ASEP 2008 Jana Doleželová Praha, Brno Knihovna AV ČR.
Seminář ASEP Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
SBĚR PUBLIKAČNÍCH AKTIVIT 1. LF UK A VFN V ROCE 2012 Ústav vědeckých informací 1. LF UK a VFN únor 2012.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Pracovní Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna akademie věd, v. v. i. Praha,
Mgr. Vendula Hromádková
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Oprava chybného znaku v souborech xml. Když hlásí webová kontrolní služba pro IS VaVaI (kontrola před odesláním dat do RIV) upozornění, že máte v souboru.
Klient ARL a IPAC pohled zpracovatele Nina Ramešová, Ústav informatiky AV ČR, v.v.i.
WINTER Template DSpace, OBD, WoS naše první pokusy o propojení 01 Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice Otevřené repozitáře 2013 Brno,
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Pracovní setkání Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
KLIENT ARL Školení pro pokročilé. Autority Přehled autorit odkazování (provázání) x spojování opravy – postup (přidání RČ, mazání autorit) další funkce.
Metodika Metodika hodnocení výsledků VaV 2010.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Autority – granty. Granty výběr z autorit – číslo projektu, ústav.
Doplnění DOI do záznamu. DOI DOI (zkratka anglického Digital Object Identifier) je komerční centralizovaný systém pro identifikaci copyrightem chráněných.
KLIENT školení pro pokročilé Duben Klient - program Nahrání klienta, sériové číslo Poplatky od června, celoroční? –(v červnu bude splátka za rok.
Digitální autoarchiv Národní lékařské knihovny Mgr. Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna.
Ing. Petr Sochor Výhody spolupráce OBD a DSpace Ing. Petr Sochor
RIV11 a sběr publikačních aktivit 1. LF UK a VFN Ústav vědeckých informací 1.LF UK a VFN Pracovní seminář 1. a
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Hodnocení efektivity výzkumu na LF UP Martin Modrianský.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
ASEP školení pro začínající zpracovatele Základní informace o zpracování a vkládání dat přes webovské formuláře.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
Vkládání záznamů do databáze OBD – revidovaná verze listopad 2015 Zejména pro účely vykazování do RIV.
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů K. Durecová
SEMINÁŘ „ORGANIZACE SBĚRU DAT DO IS VaVaI – informační oblasti RIV“ (Mgr. Arnold SANTUS, MŠMT) AV ČR :30 hod.
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Informační den ÚVIS MZLU, Brno
Centrální databáze RIV aneb Co se s vašimi daty děje dál
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Prezentace OBD Orientace běžného uživatele v prostředí osobní bibliografické databáze.
Transkript prezentace:

Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly ARL (odhalí jen některé chyby – doplnění RČ, chybnou návaznost na VZ) Zkontrolovat záznamy – počty k odevzdání, k mazání, projekty bez výsledku – na stránkách AA – seznam záznamů označených /neoznačených do RIV Příp. urychleně zažádat o vyjímky ISBN

Kontrola dat do RIV KONTROLNÍ XML Vytvoření pokusných xml souborů mazání a dat, kontroly RV. MK – zaslat xml mazání a xml dat – oskenované podepsané průvodky, podepsané průvodky XML, termíny zkontrolovat kontrolami ASEP, vytvořit kontrolní xml Překlopení Po překlopení budou data k dispozici jen v klientu. Datum překlopení roku sběru závisí na termínech poskytovatelů.

Doplnit data o nová pole struktury 2012 ISMN R27 * Kód ISBN 5 nebo ISMN 6 (znakový, max. délka 17) P Vyplňuje se pro druh výsledku B, C, D. Pro druh výsledku V se vyplňuje, pokud existuje. Pro druh výsledku A se vyplní pouze v případě R56 = L (elektronický dokument s lokálním přístupem). Pokud má kniha více kódů ISBN nebo ISMN, uvedou se údaje nejvýznamnějšího z nich. Strana od – do Místo konání akce R54 * Místo konání akce uvedené ve sborníku - vyplňuje se nezkrácený název obce. V případě, že akce se koná paralelně nebo na pokračování na více místech, uvede se ústřední místo nebo místo zahájení akce. Číslo předpisu - (pro druh výsledku N-certifikované metodiky, léčebný postup a památkový postup) Přidat popř. další vědní obor U druhu A, C, K přidat výběr způsobu prezentace

Link v poli 856 a informace, který z odkazů se bude exportovat do RIV– 856$9 R86 * Odkaz na webovou stránku s plným textem výsledku nebo na domovskou stránku výsledku (znakový, max. délka 254) PP Pro publikační výsledky se jedná o odkaz na webovou stránku, ze které je dostupný plný text výsledku. Je-li plný text výsledku archivován v institucionálním repozitáři předkladatele, uvede se odkaz do tohoto repozitáře. Pro patenty se jedná o odkaz na stránku s informacemi o patentu u příslušného patentového úřadu (originální dokument). Analogicky se postupuje pro užitné a průmyslové vzory, odrůdy, plemena, certifikované metodiky, léčebné a památkové postupy. Údaj má významnou informační silu zejména v roce předávání údajů do RIV, protože slouží na ověření existence výsledku a splnění jeho definice, tak jak je stanovena v příslušném dokumentu. Po několika letech tento odkaz nemusí být plně funkční, tak jak se to děje i v mnoha jiných případech, ale tato informace již nebude více využita pro účely hodnocení. UT WOS - je povinný pokud údaj existuje DOI- je povinný pokud údaj existuje Patenty – Kód vydavatele patentu nebo vzoru

Zjistit duplicity (klient) Podpora - návod

Kontrola záznamů označených do RIV Kontrola neoznačených do RIV Záznamy, které nechcete exportovat do RIV předělat na rok sběru 2013 (klient) Kontrola záznamů do RIV – Analytika ASEP

Kontrola projektů bez výsledků Analytika ASEP Kontrola projektů, na které nejsou navázané žádné záznamy Možnost výběru Poskytovatele