Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
VY_32_INOVACE_8A13 Reakce kyseliny sírové s manganistanem draselným – efektní experiment Blesky pod vodou Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423,
Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
VY_32_INOVACE_7B12 Databáze Typy čísel.
Přechody a animace Tomáš Prejzek
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
VY_32_INOVACE_7C6 OddílY výhody použití.
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Microsoft Office PowerPoint
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_7C14.  Rozložení snímků obsahují formátování a rozmístění jednotlivých částí obsahu.  Rozložení obsahuje také motiv, tedy nastavení formátování.
Rozklad dichromanu amonného
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Název: Test - vlastnosti elektromagnetických vln Autor: Mgr. Miloš Boháč © 2012 VY_32_INOVACE_6C-10.
Katalyzátory – efektní experiment Katalytický svařák
Destilace – důkaz ethanolu ve stolním víně
Sublimace chloridu amonného – efektní motivační experiment Umělá mlha
Power Point– správa prezentace
Historie databází, jejich význam a základní pojmy
Grafika 7 CorelDraw – tvarování objektů VY_32_INOVACE_7B7.
VY_32_INOVACE_7C20 Předloha snímku Jana Vosáhlová.
Grafické objekty v prezentaci Jana Vosáhlová VY_32_INOVACE_7C17.
VY_32_INOVACE_7A3 FINANČNÍ MATEMATIKA PŘEVODY MĚN.
VY_32_INOVACE_7B1 Grafika 1 Rozdělení grafiky.
Tabulátory, neboli zarážky VY_32_INOVACE_7C3. Definice Zarážka tabulátoru na vodorovném pravítku označuje, kam bude odsazen text nebo kde začne sloupec.
VY_32_INOVACE_7B13 Databáze Vstupní maska.
Moderní učitel.
Power Point– popis prostředí
Reakce karbidu vápenatého s vodou
Kouzelné písmo – motivační efektní experiment Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Martin Rolek VY_32_INOVACE_8A12.
Grafika 5 CorelDraw – plošné objekty VY_32_INOVACE_7B5.
VY_32_INOVACE_8A7 Kyslík a hoření
Grafika 8 Zpracování textů VY_32_INOVACE_7B8. Základní typy textů Odstavcový text Řetězcový text.
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Název: Teplotní roztažnost, dilatace materiálů Autor: Mgr. Miloš Boháč © 2013 VY_32_INOVACE_6B20.
CorelDraw – čárové objekty
Grafika 9 Nástroje a efekty VY_32_INOVACE_7B20. Nástroje a efekty CorelDraw má řadu nástrojů na zpracování objektů je zde i řada efektů pro zajímavé nápady.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Hoření – motivační experiment Nehořlavý kapesník
Databáze Lokální systémy a SQL servery VY_32_INOVACE_7B10.
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazení dalšího.
Jméno autoraZdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
Acidobazické indikátory
Vlastnosti dusičnanu sodného – efektní motivační experiment Hořící obrázek Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Martin Rolek.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
O DRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ VY_32_INOVACE_7C5. T ÝKAJÍ SE ZAČÁTKU ODSTAVCE Shodný symbol nebo obrázek Číslování odstavců (číslice nebo písmena) OdrážkyČíslování.
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Název: Stavová rovnice plynu Autor: Mgr. Miloš Boháč © 2013 VY_32_INOVACE_6B-12.
ČÍSELNÉ ŘADY, SEZNAMY Tabulkové procesory 2 VY_32_INOVACE_7C9.
Prezentační manažery (PM), prezentace pojmy VY_32_INOVACE_7C11.
Barevnost sloučenin manganu
VY_32_INOVACE_9A14 KVĚTNÍ VZOREC A KVĚTNÍ DIAGRAM
Vlastnosti kyseliny sírové Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Martin Rolek VY_32_INOVACE_8A6.
VY_32_INOVACE_6C-7 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Název: Vlastnosti elektromagnetické vlny Autor: Mgr. Miloš Boháč © 2012.
VY_32_INOVACE_8A9 Příprava salmiaku
Model hasícího přístroje
Vlastnosti fenolftaleinu – efektní motivační experiment Amoniakální fontána Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Martin.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
MS Powerpoint prezentace
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 17– PŘECHODY SNÍMKŮ V PREZENTACI. Název školy:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
PowerPoint.
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 15– EFEKTY V PREZENTACI. Název školy:
Informační a komunikační technologie
Moje cvičná prezentace
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Transkript prezentace:

Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21

Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat mnoho typů!

Přechody Nalezneme je na samostatné kartě

Doporučení Jeden typ přechodu pro celou prezentaci Abyste tuto operaci nemuseli dělat ručně, zejména u větších prezentací, je vhodné využít příkaz Použít u všech, který naleznete také na kartě Přechody ve skupině Časování

Další nastavení lze nastavit: Zvuk - slouží pro vybrání zvuku, který se přehraje společně s efektem přechodu Doba trvání - nastavuje, jak dlouho bude efekt přechodu trvat Při kliknutí myši; Za… - nastavuje aktivační událost pro přechod na další snímek

U většiny přechodů máte po jejich aktivaci možnost upřesnit možnosti vybraného efektu. Nejčastěji se jedná o nastavení směru zobrazení přechodu apod. Veškerá tato nastavení týkající se daného přechodu naleznete pod příkazem Možnosti efektu ve skupině Přechod na tento snímek.

Animace vztahuje se k nějakému prvku prezentace

V aplikaci PowerPoint 2010 existují čtyři různé druhy animací: Úvodní efekty: Objekt může být například postupně vykreslován, může na snímek přiletět od okraje nebo může do zobrazení skočit s odrazem. Závěrečné efekty: K těmto efektům patří odlet objektu ze snímku, zmizení objektu nebo spirála ven ze snímku. Zvýrazňující efekty: Jedná se například o zmenšení nebo zvětšení objektu, změnu barvy nebo otáčení kolem středu objektu. Dráhy pohybu : Tyto efekty je možné použít k posouvání objektu nahoru nebo dolů, doleva či doprava nebo po hvězdicové či kruhové dráze (vedle jiných efektů).

Pravidla Střídmost Stejné typy objektů – stejná animace.

Přidání animace k objektu Vyberte objekt, který chcete animovat. Na kartě Animace klikněte ve skupině Animace na tlačítko Více a vyberte požadovaný animační efekt.

Nastavení možností efektu, časování nebo pořadí animace možnosti efektu - klikněte na kartě Animace ve skupině Animace na šipku vedle položky Možnosti efektu a zvolte požadovanou možnost. Na kartě Animace je možné nastavit spuštění, trvání nebo časování zpoždění animace.

Podokno animací Přehled o vložených animacích v aktuálním snímku Možnost úprav animací

Testování animačního efektu Na kartě Animace ve skupině Náhled klikněte na položku Náhled

Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Projekt: Škola v digitálním světě aneb Uchop svoji šanci Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_7C21 Jméno autora: Mgr. Jana Vosáhlová Název práce: Přechody a animace Předmět: IKT Ročník: sekunda Časová dotace: 30 min Vzdělávací cíl: seznámit se s možnostmi a pravidly pro přechody mezi snímky a animace prvků na snímku Pomůcky: MS PowerPoint 2010 Poznámka: Inovace: možno předat studentům k domácí přípravě Datum vytvoření: