Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o periodické tabulce prvků (PSP) Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
Advertisements

Základní vzdělání - 2. stupeň
AnotaceStavba atomu, složení a stroktura atomu AutorMgr. Květuše Horáková Jazykčeština Očekávaný výstup Žák si osvojí dle PSP složení a strukturu atomu,
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice,
Periodický zákon a periodická soustava prvků
Periodická soustava prvků
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Periodická soustava prvků Mgr. Helena Roubalová
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických prvcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák rozlišuje chemické.
Jméno autoraMgr. Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony V/2 Inovace.
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
PERIODICKÁ TABULKA Chemie 8. třída.
Prvky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech, nekovech a polokovech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Rozpozná.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Aplikuje poznatky.
PERIODICKÁ SOUSTAVA PRVKŮ
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o vodě AutorIng. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák chápe důležitost vody pro.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ohni
Chemická vazba.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
dy,ty,ny – di, ti, ni opakování
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o hydroxidech  Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák porovná vlastnosti.
Úvod do anorganické chemie
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák porovná vlastnosti.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák vyčíslí správně základní.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ropě Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák zhodnotí užívání fosilních.
OPAKOVÁNÍ UČIVA 8. ROČNÍKU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
PERIODICKÁ SOUSTAVA PRVKŮ
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Porovná vlastnosti a použití.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Periodická soustava chemických prvků, Periodický zákon
CHEMICKÉ REAKCE A ROVNICE
PERIODICKÁ SOUSTAVA PRVKŮ
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o destilované vodě Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák zná vlastnosti.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
VODÍK.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o oxidech
VZDUCH.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
PSP- periodická soustava prvků
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 CHEMIE
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: leden 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
PERIODICKÁ TABULKA PRVKŮ CHEMICKÉ PRVKY © Mgr. Petra Vojtěšková, Mgr. Irena Plucková, Ph.D.
PERIODICKÁ SOUSTAVA PRVKŮ. Proč vznikla PSP? V období alchymistů byly známy pouze některé prvky. Alchymisté jim přiřadili nějaké těleso sluneční soustavy.
Chemické prvky P Ra W Ca Fe Zn.
Periodická soustava prvků
Periodická soustava prvků
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Periodická soustava prvků
Název vzdělávacího materiálu Periodická soustava prvků
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Periodická soustava prvků
Chemické prvky, ich názvy a značky.
PERIODICKÁ SOUSTAVA PRVKŮ
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Periodická soustava prvků (PSP)
Transkript prezentace:

Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o periodické tabulce prvků (PSP) Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák se orientuje v PSP, zná historii vzniku tabulky, zná u vybraných prvků vlastnosti a použití Speciální vzdělávací potřeby Žádné Klíčová slova Periodická, tabulka, prvky, vlastnosti, dělení, zákon, Mendělejev Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání - 2. stupeň Typická věková skupina 13 až 15 let Celková velikost 1353 kB EU – 7 - 30

Periodická tabulka prvků Ing. Lenka Kalinová

Periodický zákon Dmitrij Ivanovič Mendělejev – ruský chemik ; uspořádal 63 známých prvků do tabulky (dle jejich vlastností) Bohuslav Brauner – český chemik ; podílel se na úpravách periodické tabulky Vlastnosti prvků jsou periodicky závislé na protonovém čísle (periodický zákon)

Skupiny a periody Grafickým vyjádřením periodického zákona je tabulka periodické soustavy prvků (PSP) Periody (vodorovné řady) jsou označeny čísly 1 až 7 Skupiny (svislé sloupce) jsou označeny římskými číslicemi a písmenem „A“ nebo „B“ Ve sloupcích (skupinách) jsou prvky podobných vlastností Periodické opakování složení valenční vrstvy (počet elektronů) je příčinou podobných vlastností

Aktivita č. 1 název značka proto-nové č. Počet val. el. perio-da skupi-na kyslík Ar 53 4 2 VII.A

Aktivita č. 2 Které prvky se skrývají v následujících pomocných větách? Uveď číslo a název skupiny, značky a protonová čísla prvků. Vyhledej na internetu další pomůcky na zapamatování prvků ve skupinách. Helenu Líbal Na Koleno Robustní Cestář Francek Floutek Cleofáš Bručí Jako Atom Helena Nechtěla s Arogantním Králem Xenofonem Randit

Zdroje Veškeré obrázky byly použity z databáze PowerPointu