Zlato “roste” na stromech Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Ondřej Moskal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePrůmysl Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje odvětví průmyslu v ČR.
Číslo v digitálním archivu školy
CH Chvojka- tak se říkalo větvičce z jedle anebo její uříznuté špičce. Za časů našich prababiček visela u stropu nad kuchyňským stolem. Byla ozdobena.
ZEMNÍ PLYN.
Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
VY_32_INOVACE_20_32_POUŠTĚ
Projekt z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost: „Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka - základní krok do života Základní škola praktická,
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Rabíndranáth Thákur životopis,
Leonardo da Vinci.
Knihtisk Johannes Gutenberg Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín POBALTSKÉ REPUBLIKY 1.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Martina Mohylová.
Registrační číslo projektu:
TROPICKÉ A SUBTROPICKÉ OVOCE A PLODY
Vodopády Radim Maciuch VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc
Halančík Kadlecův Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/14 Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík Jméno: Martin Kanta.
ZIMNÍ SPÁČI Zimním spánkem zvířata řeší nedostatek potravy. Podobně se chovají i tvorové ve stepích a polopouštích, kteří upadají do spánku po dobu největšího.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
Meteority, komety, planety
Stručná anotace : Prezentace slouží k výkladu a procvičení učiva tématu Západ USA tématu Západ USA Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace.
Doba bronzová a železná
Včely pro vyhledávání bomb
Rostliny VY_52_INOVACE_10 pro 5. ročník ZŠ
Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová,
Vypracoval: Martin Murys Konzultant: Mgr. Miroslava Zbavitelová
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_419.
Petr Machala. Opravdu vše, co chcete i potřebujete? (rozdělte věci a vysvětlete) CHCI POTŘEBUJI 1.chleba 2.mléko 3.parfém od Armani 4.obraz od Picassa.
Přírodní krajiny Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_049.
Poznávání listnatých a jehličnatých stromů
Masožravé rostliny Lubomír Knopp, 1L , 2013/2014.
Afrika – SEG regionalizace
Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Martin Ryšavý.
Oblast: Západní Evropa Andorra
INFORMATIKA 8 Modem III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_FOTF10960ŠVA V ýukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Eyesenckova typologie temperamentu Adam Křenovský, Jan Křemenák, Filip Slavíček a Kryštof Krejčí.
Oblast Guinejského zálivu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Monte Cassino Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Vznik ČSR Vypracovala: Mgr. Monika Vlková SPŠ Uh. Brod
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Famiglia di Salieri VOŠ a SPŠ Dopravní Masná 18, Praha 1 VOŠ a SPŠ Dopravní Masná 18, Praha
Stonek autor: David Hainall.
ZKAMENĚLINA KOMÁRA Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 /14 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Kaláb Michal.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_225_Savany AUTOR: Zdeněk Hořava ROČNÍK, DATUM: 6.,
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Nerosty a horniny III Rudy - drahé kovy.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
CHEMIE ATOM.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 7. ročník Předmět: Dějepis Autor: Jakub Komrska Základní škola.
Plejtvák obrovský Předmět: Biologie Třída: 1L
OXIDY Kyslík patří mezi nejrozšířenější prvky.
Savci pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů Mgr. Hana Patschová duben 2011 VY_52_INOVACE_19.
Poznávání povolání. V obchodě prodává….. …prodavačka.
Ekologická katastrofa ARALSKÉHO JEZERA
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhTěleso a látka.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Kyseliny a zásady Měření pH
Rostliny kvetoucí na jaře
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Transkript prezentace:

Zlato “roste” na stromech Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Ondřej Moskal

Zlato v eukalyptech  Australské eukalypty už neslouží jen jako náplň do žvýkaček a zubních past. Kromě libé vůně v sobě skrývají i jiné bohatství. V listech těchto stromů totiž vědci našli stopy zlata.

Množství zlata  Stopové množství zlata totiž jenom značí, že je stromy vstřebaly z půdy. To ovšem znamená, že několik metrů pod jejich kořeny se nachází zlatá ložiska.

Těžba nemá cenu  Zlata je ve stromech skutečně nepatrné množství. Dle slov Linterna by k tvorbě jednoho zlatého prstenu potřebovali na pět set dorostlých eukalyptů.

Ekologická detekce zlata Eukalypty budou proto skutečně sloužit pouze jako ekologicky šetrný způsob detekce zlata, potažmo i jiných kovů, v půdě pod stromy.

Zdroje na-stromech/ na-stromech/ content/uploads/2013/10/ncomms3614-f2.jpg d6/Applebox.JPG Dj2SM7juM1k/UNJAiqY5Z4I/AAAAAAAABEU/UxbTx 3d10GY/s1600/The+One+Ring.jpg