„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Setkání regionalistů – Vílanec u Jihlavy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Integrované projekty Závěrečná konference projektu Partnerství pro Vysočinu 26. března 2008.
Statistika subjektů přihlášených do projektu "Partnerství pro Vysočinu"
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu  Hlavní cíle projektu  Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu Hlavní cíle projektu Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Jihlava,
Odbor informatiky KrÚ Slavnostní zahájení provozu sítě ROWANet Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Národní síť Zdravých měst ČR
Závěrečná konference projektu
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Aktuální dotační příležitosti IROP
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Stanislava Správková
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
ORP a NNO Petr Holý.
NNO partner pro rozvoj kraje
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Pracovní setkání středních škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Transkript prezentace:

„ Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“ Setkání regionalistů – Vílanec u Jihlavy –

Základní údaje projektu Cíl projektu: Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v rámci strukturálních fondů Harmonogram projektu: 1. Etapa – Etapa – Etapa –

Aktivity, které již proběhly 3 kola vzdělávacích modulů Úvodní konference projektu, Konference NNO, Konference příkladů dobré praxe s podtitulem 10 úspěšných Tvorba Místních partnerství a rozvojových dokumentů Analýza NNO v kraji Vysočina Kvalita veřejné správy – CAF, Benchmarking, Balanced Scorecard Zahraniční aktivity – dlouhodobé stáže v Bruselu, Open Days, Twinning s Champagne Ardene Podpora tvorby projektů pro plánovací období 2007 – 13 (Integrované projekty, tématické semináře…)

Integrované projekty = komplexní rozvojový nástroj tvořený souborem vzájemně provázaných projektů, které mohou být financovány z různých operačních programů, případně fondů. jedná se o aktivitu, která již byla ukončena: Na zpracování studie proveditelnosti integrovaných projektů byl v rámci projektu Partnerství pro Vysočinu poskytován finanční příspěvek zpracovateli v rozsahu 460 hodin na 1 projekt. Proběhly obhajoby předběžných studií proveditelnosti před realizačním týmem projektu (ve 2 částech) vzniklo 12 integrovaných projektů

Integrované projekty za kraj Vysočina dle ORP III. stupně krátké anotace + prezentace FS jsou vyvěšeny na webu Partnerství pro Vysočinu. Bystřice nad Pernštejnem – „Centrum zelených vědomostí“ Jihlava – „Rozvoj zoologické zahrady“, „Centrum dokumentárního filmu“ Nové Město na Moravě – „Zdravé a pulsující srdce Vysočiny“ Třebíč – „Třebíčskem po vodě i po souši“ Luka nad Jihlavou. – „Oáza Vysočiny“ Humpolec - „IP Humpolecko“ Náměšť nad Oslavou – „Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost“ Telč – „Renesance regionu Telčsko“ Náměšť nad Oslavu – „Mlynářská stezka“ Žďár nad Sázavou – „Partnerství pro Žďársko“ = Integrovaný projekt NNO Havlíčkův Brod+Přibyslav+Náměšt nad Oslavou – „Nakládání s odpady“

Krajské projekty „Rozšíření datového skladu kraje Vysočina“; „Metropolitní síť Náměšť nad Oslavou“; „Rowanet – krajská pateřní optická telekomunikační síť – etapa 2“ „Digital Hospital“; „Rozšíření digitalizace pracovišť nemocnice Jihlava“ „Rozvoj a modernizace informačních technologií zdravotnické záhranné služby kraje Vysočina“

Aktivity, které ještě proběhnou Databáze zdrojů IV. kolo vzdělávacích modulů Konference o možnostech financování projektů ze strukturálních fondů Závěrečná konference projektu Partnerství pro Vysočinu

Databáze zdrojů V rámci budování místních partnerství sesbírány projektové záměry – vysocina.cz/Dataplán V roce 2004 probíhal na KrU sběr projektových záměrů – Databáze projektových záměrů kraje Vysočina Informace z grantových schémat/OP 2004 – 2006 – žadatelé z Vysočiny Z těchto 3 zdrojů vytvořena tzv. Databáze zdrojů

Účel databáze zdrojů ová rozesílka informací z národní, dotační politiky a informací/výzev ze strukturálních fondů 2007 – 13 a ostatních zdrojů financování projektů (nadace, obchodní společnosti) Databáze členěna do 3 částí: -kontaktní údaje žadatele -Projektové záměry žadatele -Tématické oblasti podpory

Jak se do Databáze zdrojů přihlásit? -přes formulář na zdrojů - pro nové zájemce -Již přihlášení zájemci do Databáze (= ti, co mají záměr v DTP, krajské databázi či žádali do OP/GS 2004 – 2006) -Přihlášení i nový zájemci obdrží em hypertextový odkaz společně s ověřovacím kódem (vstup do Databáze) -V Databázi možnost editace kontaktních údajů, projektových záměrů + MOŽNOST VYBRAT SI TÉMATICKÉ OBLASTI, O KTERÝCH CHCETE BÝT INFORMOVÁNI !

Poradenský servis Krajského úřadu Na Databáze zdrojů budou uveřejňovány aktuální výzvy z operačních programů, národních zdrojů a ostatních zdrojů semináře pro potenciální předkladatele dle jednotlivých OP informace o aktuálních výzvách a podmínkách OP spolupráce na přípravě konkrétních projektů 1.koordinační – tým Partnerství pro Vysočinu 2.odborná – zástupci jednotlivých odborů KrÚ (seznam kontaktních osob (poradenský tým k OP 2007 – 13 na zdrojů

Informace o Fondu Vysočiny em Účel: zvýšení informovanosti o nových grantových programech Fondu Vysočiny Informace odbor informatiky Krajského úřadu kraje Vysočiny Přihlášení do databáze na vysocina.cz/fv/registrace.php

IV. Kolo vzdělávacích modulů ( – ) Modul Projektové řízení (26. – a ) Modul Studie proveditelnosti, Analýza nákladů a přínosů ( a ) Modul Finanční kontrola a audit (23. – ) Opět možnost přihlásit se přes:

Konference Konference – možnosti financování projektů ze strukturálních fondů (OP LZZ, VpK, ŽP, PI, IOP ….), termín: konec ledna 2008 Závěrečná konference projektu Partnerství pro Vysočinu (termín: březen 2008)

Děkuji za pozornost !