Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE 17.6.2008 - Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Advertisements

Prezentace k projektu REPRO CV
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
K O N F E R E N C E k projektu SPAM , Most Realizátor: o.s.MOSTY – sociálně psychologické centrum.
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
„MOSTY od izolace k integraci“ Kurs právního minima pro mladistvé - Projekt Pšov -
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. PODPORA ROZVOJE MATEMATICKÉ A ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI CZ.1.07/1.2.33/
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1. Setkání – Program seminářů, požadavky k zápočtu, požadavky ke zkoušce.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Personální plán pro podnikatelský plán
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Podpora přechodu žáků ze základní školy na střední školu v Mostě Agentura pro sociální začleňování: přímá pomoc obcím v sociálně.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Přehled opatření uložených za spáchání trestného činu (provinění)
Sociální šetření a legislativa
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky.

Obecný cíl o o Zkvalitnění procesu výchovy a vzdělávání v zařízení pro výkon ústavní a ochranné výchovy o Termín konání: – Cílové skupiny Cíle o o pg.pracovníci podpořit profesionální přístup ke klientům o o mladiství podpořit kompetence potřebné při přechodu do běžného života, při vstupu na trh práce Projekt Pšov

SUPERVIZE A DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PG.PRACOVNÍKÚ   Mapování vzdělávacích potřeb - 61 pg.pracovníků   Systém supervize – 75% pg.pracovníků zapojeno   Vzdělávací kurzy/školení - 11 akcí

 Zásady první pomoci /19  Zacházení s toxikomany /13  Keramické práce /5  Lukostřelba /2 Projekt Pšov

 Konstruktivní rozhovor /16  Emoční inteligence /10  Zvládání emocí a redukce stresu /8  Typologie osobnosti /8   Koučování klientů /9   Integrovaná psychoterapie/3 Projekt Pšov

MOTIVAČNÍ PROGRAM   vyjasňování profesní orientace - DVP /31   exkurze - ČKD Kutná Hora, TPCA Kolín /21   motivační stáže na pracovišti /10 Projekt Pšov

  výstupní program – tréninkové bydlení Mostě/ 7 Projekt Pšov

VZDĚLÁVÁNÍ   PC kurzy (zapojeno 46/absolvovalo 25)   Kurz na obsluhu vysokozdvižného vozíku (20)   Kurz“ Zaučen v oboru svářečské práce“ (8)   Kurz „Zaučen v oboru truhlářské práce“ (16/6)   Kurz – obsluha křovinořezu/zahradnické práce (17/8)   Kurz – příprava na řízení traktoru/automobilu (26/18) Projekt Pšov

VZDĚLÁVÁNÍ   Kurz právního minima (34/20) Trestní odpovědnost Předcházení zadluženosti, exekucím Práva a povinnosti při zbavení svobody Advokát ex offo Zákon o výkonu trestu odnětí svobody Činnost PMS ČR Projekt Pšov

VZDĚLÁVÁNÍ   Všeobecně vzdělávací kurz (47/8) Drogová problematika Anatomie člověka Významné osobnosti Společenské chování Umění Ekologie Hudba Projekt Pšov

VZDĚLÁVÁNÍ   Kurz sebeobslužných aktivit (30/18) Osobní hygiena Vaření, údržba kuchyně Vedení domácnosti Praktická orientace – znalost hodin, jízdní řády, orientace na mapě, vyplňování formulářů, telefonování, úřední korespondence, vyhledávání práce Projekt Pšov

VÝCHOVA, OSOBNOSTNÍ ROZVOJ   Aktivizační pracovní program – úprava návsi, chovný rybník, výroba pomůcek pro myslivce/ 63   Terapeutický program – motivační program pro uživatele drog/ 29 z toho: skupinová práce – 24, ind.práce – 15, Projekt Pšov

  Kurz osobnostního rozvoje / 35   Program tělesné výchovy – (lukostřelba, cyklotrenažéry, tanec, squash)/55   Arteterapie 35/12   Muzikoterapie 21/10   Program zážitkové pedagogiky 18/8 Projekt Pšov

VÝSTUPY PROJEKTU VÝSTUPY PROJEKTU - podpořeno 40 pg.pracovníků (aktivně zapojeno – 36) (aktivně zapojeno – 36) - podpořeno 100 mladistvých chlapců (aktivně zapojeno - 97) (aktivně zapojeno - 97) Projekt Pšov

VÝSTUPY PROJEKTU Multidisciplinární spolupráce Program supervize a dalšího vzdělávání pg.pracovníků – metodika Výchovně vzdělávací program – metodika pro 19 kurzů/programů Výukové CD – právní minimum Projekt Pšov

VÝSTUPY PROJEKTU Truhlářská dílna Výtvarný ateliér PC učebna Terapeutická místnost Sportoviště – cyklotrenažéry Zahradní technika Projekt Pšov

DOBRÁ PRAXE Další vzdělávání pg.pracovníků Další vzdělávání pg.pracovníků Výstupní program Výstupní program Krátkodobé rekvalifikační kurzy Krátkodobé rekvalifikační kurzy Výchova k péči o životní prostředí Výchova k péči o životní prostředí Multidisciplinární spolupráce Multidisciplinární spolupráce Projekt Pšov

Děkuji za pozornost Kateřina Malá – manažerka projektu Kateřina Malá – manažerka projektu