CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
Investiční příležitosti v regionech Konference Development v regionech Praha, 6. října 2005.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Žižkov – dobré místo pro život
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
RIS JMK Vznik a vývoj Brno Východiska a specifikace zpracování RIS JMK  První RIS v ČR, konzultace zahájeny 1998  Impuls z projektu InterpRISe.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Integrované projekty měst
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Svět nanovláken.
Podnikání na venkově.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !

Lokalita/ napojení Město Soběslav Silnice I.třídy E 55 Železniční trať Dálnice D3/R3

Stávající stav Bývalý výrobní areál Jitona Soběslav 6 patrová nevyužívaná administrativní budova a přilehlé plochy areálu Typologie „Brownfields“

Územní plán Určení využití dle ÚPn: „průmyslové plochy a sklady“ Jeden vlastník Rozvojové plochy Možné další rozšíření

Technické řešení Regenerace brownfields na Technologický park/cluster s patřičnou úrovní služeb 1. Fáze rekostrukce stávající administrativní budovy 2 500m2 Revitalizace další rozvojové plochy m2

Vize Zasídlení firem z oboru Vytvoření odborných pracovních míst Dalších 50 pracovníků v doprovodných službách Doprovodný servis Školící a výzkumná střediska

Proč ? Východiska ! Ekonomický rozvoj EU regionů je postaven na hi-tech MSP Vstup do EU posílí zájem evropských MSP o zasídlení v ČR pokud zde bude patřičná úroveň infrastruktury a služeb Jihočeský Kraj má zájem o investory orientované na hi- tech produkty Evropské směrnice vedou obce v CEE k investicím do vodárenství, vzniká zde velký trh!

Jak ? Transfer osvědčených postupů Regenerace brownfields na Technologický park s patřičnou úrovní služeb 1. Fáze 2 500m2, rozvojové plochy m2 Průmyslový klastr poskytující kvalifikované služby, napojení na University, inovační a exportní firmy.

Jak ? Více zdrojové financování Potřeba financování cca 25 mil.Kč (1.fáze) Vlastní zdroje vlastníka brownfields, firmy ENVI – PUR Grant KU na přípravu projektu Strukturální fondy - OP Průmysl, OP RLZ Bankovní úvěr na rekonstrukci objektu Příjmy za služby a vklady členů klastru

Kdo ? Vše je v kvalitě lidí. ENVI-PUR, vlastník objektů, inovační firma ve vodárenství Město Soběslav, rozvoj průmyslové zóny RERA a.s., regionální souvislosti a zkušenosti s hledáním investorů MEPCO s.r.o., společný podnik českého a holandského svazu měst, konceptor projektu Technologický park Chomutov, zkušenosti s provozem

Kdy ? Realistický program Založení klastru, 6/04 Studie proveditelnosti, 8/04 Žádost o kofinancování z OPP, 9/04 Přípravná fáze, 10/04 – 3/05 Rekonstrukce objektu 3/05 – 3/06 Otevření centra 5/06 Poskytování služeb klastru, od 9/06

Sítě ! Síla projektu je v širším partnerství Otevřenost a kooperace s dalšími hráči na poli inovačního podnikání v jižních Čechách Projekt MATEO – INTERREG IIIC a další příležitosti v oblasti mezinárodní spolupráce Podnikatelský princip – orientace na zákazníka, udržitelnost projektu po ukončení grantového financování.

Projekt MATEO – podpora inovací v JČ kraji Analýza inovačního potenciálu a směrů rozvoje Propojování místních a zahraničních inovačních firem a organizací RaD Grantové schéma pro podnikatele a inovační pracoviště Partnerství regionů Katalánsko (ESP), Severní Brabant (NL), Lombardie (IT) a jižní Čechy

Silné stránky CEVTECH Praktické znalosti Orientace projektu na výsledky Silné rozvojové partnerství PPP princip Otevřenost k dalším regionálním inovačním a rozvojovým aktivitám

Kontakty Ing.Pavla Konopová PhD, RERA a.s., e mail Milan Drda, ENVI – PUR s.r.o., e mail Ing.Zdeněk Hušek, MEPCO s.r.o., e mail