Výroba piva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝROBA PIVA Barbora Šenková, Ondřej Staněk
Advertisements

Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
JAN HUS.
U rybníka … U rybníků žije velké množství zajímavých zvířat a roste mnoho zajímavých rostlin.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
VESMÍR.
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
KAREL IV. ( ).
Výroba piva Nikola Pohrancová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
„Kde se pivo vaří, tam se dobře daří.“
HISTORIE VÝROBY PIVA nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
Tradiční biotechnologie
P I V O 203, Ing.Miroslava Prchalová, Potraviny a výživa 3.ročník,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výroba piva Výroba piva Mgr. Ivana Blažíčková
TŘÍDĚNÍ ŽIVOČICHŮ.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
LES-PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO 2
BRAZÍLIE.
Daniel Matoušek a David Beneš
Čtverec, krychle.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
1. SVĚTOVÁ VÁLKA.
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Zelenina.
výroba piva – kvašení a dokvašování
VY_32_INOVACE_10_GAS_541_Sob
Prezentace na téma vývoje bydlení člověka.
Les Les je domovem lesních zvířat. V lese také rostou rostliny, které člověku slouží k užitku. Jistě je skoro všechny znáte.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
HUSITÉ- vojsko.
 Základní údaje obdélníka  Obdélníkové tvary  Základní údaje kvádru  Kvádrové tvary Obdélník, kvádr.
Alpské země.
KAREL ČAPEK 1890 – 1938.
ZEMĚ a MĚSÍC.
Výroba piva nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
SLUNCE A KOMETY. SLUNCE- nejbližší a pro nás nejdůležitější hvězda. -obrovská koule žhavých plynů -složení: především vodík a hélium.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
TYPY KRAJINY - Krajiny podle nadmořské výšky
PŘEMYSLOVCI.
Inovace profesní přípravy budoucích učitelů chemie CZ.1.07/2.2.00/ I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Tento projekt je spolufinancován.
Martin Fabián, Marketing v EU Jaro 2011.
SLOVANÉ.
ČESKÝ STÁT - územní rozsah.
VÝVOJ ČLOVĚKA ZBRANĚ.
Lovci mamutů.
JARO Jaro je roční období, které začíná 21. března.
VELKÁ MORAVA.
VÝROBA PIVA Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Sladařství  Cílem je řízeným procesem máčení, klíčení a hvozdění vyrobit z ječmene slad bohatý na enzymy, které jsou důležité pro výrobu sladiny a aromatické.
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Alkoholické nápoje – Pivo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Prohlídka pivovaru Jílovice. Varna Pivovar je rozdělen izolovanou přepážkou na dvě části. V první teplé části se nachází varna s příslušenstvím, ve druhé.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
HISTORIE VÝROBY PIVA nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím.
VÝROBA PIVA LILI LUU.
Pivo a jeho výroba.
Výroba piva Sophie Dittlová III.B.
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Transkript prezentace:

Výroba piva

Základní suroviny pro výrobu piva voda, slad a chmel voda je tělo, slad je duše a chmel koření piva

Rozdělení výroby A, Výroba sladu ve sladovně - příjem sladovnického ječmene - čištění a třídění pomocí proudění vzduchu - skladování – na sýpkách a silech

máčení – v náduvnících, zvyšování vlhkosti zp.klíčení klíčení – probíhá na humnech, ve vrstvě 7-15 cm, 4dny hvozdění (sušení) - probíhá na hvozdech -> odkličování (kvalitní krmivo pro HZ) skladování -> expedice – slad se skladuje v silech několik týdnů, než se může expedovat (volně ložený nebo v pytlích 25-30 kg)

B, Výroba piva mletí sladu – probíhá ve šrotovníku těsně před vařením piva vaření piva – probíhá ve varně, slad se vaří ve vodě, vznikne sladina, poté se povaří sladina s chmelem a vzniká mladina hlavní kvašení – mladina + pivovarské kvasnice, probíhá ve spilkách po dobu 7-10 dní při teplotě 5-12st. C – vzniká mladé pivo

Zrání piva – probíhá v ležáckém sklepě v uzavřených tancích při teplotě 1-2st.C, cca 1 měsíc Filtrace – oddělí zbytky kvasnic Stáčení a balení – pivo se stáčí a balí do 0,5l lahví a KEG sudů o objemu 20, 30 a 50 l Expedice

Děkuji za pozornost

Zdroje: http://www.uricharda.eu/img/pages/chmel2.jpg http://mm.denik.cz/12/97/chmel_ilu_2007_denik_clanek_solo.jpg http://www.chodovar.cz/img/pivovar/pivovar_3.jpg http://www.svet-piva.cz/fotogalerie/zaslali-nam-ctenari.php http://projektysipvz.gytool.cz/ProjektySIPVZ/Default.aspx?uid=104

Prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.08/01.0025 Podpora realizace počítačového zaměření ŠVP ZŠ Valašská Bystřice. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I N V E S T I C E D O R O Z V OJ E V Z D Ě L Á V Á N Í