Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Global Business Incubation Day 2008,  Inovační centrum a podnikatelský inkubátor ve Vysočanech 8. prosince 2008 Program Prosperita.
Advertisements

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Operační program Podnikání a inovace Aktuální.
© 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Operační program Podnikání a inovace
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Operační program Podnikání a inovace
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
ENVIROS - Company presentation
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Operační program Podnikání a inovace Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO.
29. května 2008 Operační program Podnikání a inovace Soňa Michálková Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.
Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Klastry a klastrové iniciativy Rozvoj klastrů v podmínkách ČR , Zlín.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Infrastruktura pro inovační podnikání a alternativní formy financování Ing. Jaroslav Branda.
Operační program Podnikání a inovace Ing. Petr Štěpánek Ministerstvo průmyslu a obchodu, Sekce Strukturálních fondů Konference na Vysočině.
Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno 20.dubna 2005 Podpora inovací a technologií Operační program průmysl a podnikání Program Prosperita a Inovace.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Regionální konference Operační program Průmysl a podnikání 2004–2006, výsledky, hodnocení a dopady pro nové programové období 2007– května 2009.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
POSTUP IMPLEMENTACE PROGRAMU SLUŽBY INFRASTRUKTURY OPPIK
PŘÍPRAVa A REALIZACE projektů IROP
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Přínos SVTP ČR pro inovační infrastrukturu ČR
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu

Rozhodující programy podpory  Rozhodujícími programy podpory z hlediska regionální inovační infrastruktury jsou programy:  PROSPERITA (OPPP, OPPI)  POTENCIÁL (OPPI)  SPOLUPRÁCE (OPPI)  KLASTRY (OPPP)

Program PROSPERITA  Program podporuje zakládání a rozvoj vědeckotechnických parků včetně podnikatelských inkubátorů a center transferu technologií  V rámci OPPP podpořeno celkem 32 projektů.  Celková vyplacená částka dotace činila 1 714,4 mil. Kč

Program PROSPERITA  MPO zadalo zpracování studie efektivnosti programu PROSPERITA OPPP.  Studii zpracovala Asociace výzkumných organizací.  Všechny podpořené projekty jsou „živé“.  Problémem je nedostatečná obsazenost některých objektů.

Program PROSPERITA II  Součást OPPI  Celková alokace mil. Kč  V současnosti probíhá podávání a hodnocení plných žádostí v rámci 1. Výzvy a podávání registračních žádostí v rámci 2. Výzvy.

Program Prosperita II  1. Výzva:  Podáno 59 RŽ s celkovou dotací 6 409,5 tis. Kč.  Podáno 14 PŽ s celkovou dotací 1 187,6 mil.Kč  Podpořeno 8 projektů s dotací 546,4 mil. Kč.

Program POTENCIÁL  Součást Prioritní osy 4 OPPI  Celková alokace mil. Kč  V současnosti probíhá autorizace žádostí o platbu projektů 1. Výzvy a podávání plných žádostí a, jejich hodnocení a autorizace plateb u projektů 2. Výzvy. projektů první výzvy

Program Potenciál  1. Výzva:  podpořeno celkem 55 projektů  Celková výše dotace dle rozhodnutí činí 842,6 mil. Kč.  Doposud proplaceno 132,1 mil. Kč.

Program POTENCIÁL  2. Výzva:  Podáno 299 RŽ s celkovou dotací 7 688,1 mil. Kč.  Podáno 161 PŽ s celkovou dotací 2 747,5 mil. Kč  Doposud schválena podpora 103 projektů s dotací 1 435,6 mil. Kč  Doposud vyplaceno 31,9 mil. Kč

Program KLASTRY  Program OPPP podporoval v 1. fázi vyhledávání vhodných subjektů pro klastr a v 2. fázi zakládání a rozvoj klastru  V rámci 1. fáze bylo podpořeno celkem 42 projektů s dotací 28 mil. Kč.  V rámci 2. fáze bylo podpořeno celkem 12 projektů s dotací 140 mil. Kč

Program KLASTRY  30 projektů Vyhledávání bylo uzavřeno formálním založením klastru  Z toho 12 pokračovalo v rozvoji podáním projektu do 2. fáze  Další projekty se realizují v rámci programu Spolupráce OPPI

Program SPOLUPRÁCE - Klastry  Součást Prioritní osy 5 OPPI  Podpora zakládání a rozvoje klastrů  Alokace 1. Výzvy 1000 mil. Kč  Podáno 31 RŽ s celkovou dotací 1,179 mil. Kč  Podáno 28 PŽ s celkovou dotací 1,038 mil. Kč  Na HK schválena podpora 20 projektů s dotací 738 mil. Kč

Program SPOLUPRÁCE - Klastry  Součást Prioritní osy 5 OPPI  Podpora zakládání a rozvoje klastrů  Alokace 1. Výzvy 1000 mil. Kč  Podáno 31 RŽ s celkovou dotací 1,179 mil. Kč  Podáno 28 PŽ s celkovou dotací 1,038 mil. Kč  Na HK schválena podpora 20 projektů s dotací 738 mil. Kč

Program SPOLUPRÁCE - Klastry  V současnosti je dokončováno vydávání Rozhodnutí o poskytnutí dotace a žadateli jsou připravovány první žádosti o platbu  1 žadatel odstoupil od realizace před Rozhodnutím  2. Výzva bude vyhlášena v lednu 2010  Alokace činí 750 mil. Kč