TEP Zápis do paměti EEPROM č.18. Zápis do paměti EEPROM Téma Zápis do paměti EEPROM TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CIT Paměti Díl X.
Advertisements

CIT Posuvné registry Díl VIII.
Paměť v počítači.
TVY 1.ročník Mgr.Libor FIALA1 Základní pojmy.
Principy překladačů Běhová podpora Jakub Yaghob. Běhová podpora Statická podpora jazyka Překladač Interface na knihovny Hlavičkové soubory Dynamická podpora.
TEP Instrukční soubor č.9.
MIT Paměti Díl I leosjuranek.cz/mit. Paměti Téma: Paměti MIT Předmět: MIT 3 Ročník: 3 Juránek Leoš Ing. Autor: Juránek Leoš Ing Verze:
Instrukční soubor PIC16Fxxx osnova: Charakteristika instrukčního souboru Rozdělení instrukcí Časové průběhy (zpracování instrukcí)
TEP Způsoby adresace č.6. Způsoby adresace Téma Způsoby adresace TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Číslicová technika - mikroprocesory III. ročník Mikrořadiče Vypracoval : Vlastimil Vlček Projekt.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_143_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Standardní knihovní funkce pro práci se soubory 13 Verze
SOLID STATE DISK - SSD.
NázevSoftware – soubory a složky Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
TEP Cyklus s počtem opakování č.12. Cyklus s počtem opakování Téma Cyklus s počtem opakování TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing.
Paměti RAM. 2 jsou určeny pro zápis i pro čtení dat. Jedná se o paměti, které jsou energeticky závislé. Z hlediska stavu informace v paměťové buňce jsou.
TEP Paměť ATmega č.3. Paměť ATmega Téma Paměť ATmega TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
TEP Práce s pamětí dat a pamětí programu č.13. Téma Práce s pamětí dat a pamětí programu TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Dynamické paměti RWM – RAM 1. část Ročník:3. Datum.
Zabezpečení emergentních přístupů do systému IZIP
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
David Rozlílek ME4B. Co jsou to paměti ? slouží k uložení programu, kteý řídí ? Slouží k ukládaní…..?.... a ……? operací v.
Jan Hrabal ME4B Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru.
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
TEP Charakteristika ATmega č.2. Charakteristika ATmega Téma Charakteristika ATmega TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Paměti.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Paměti – úvod, základní pojmy Ročník:3. Datum.
TEP Časovač 0 č.4. Téma Časovač 0 TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A14 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Informatika / …o počítači (základní pojmy, jednoduché představy) 2006.
Matrika Bc. Jan Podloučka.
TEP Přerušení č.7. Přerušení Téma Přerušení TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Dominik Šutera ME4B.  ROM – paměť pro ……. Po odpojení napájení se obsah paměti …….
TEP EEPROM č.8. EEPROM Téma EEPROM TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
INFORMATIKA 9 Externí disk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Paměti – dělení podle přístupu do paměti Ročník:3.
Roman Kysel.  Jaké jsou základní parametry pamětí ? ◦ Kapacita ◦ přístupová doba ◦ přístupová rychlost ◦ Statičnost/dynamičnost ◦ Energetická závislost.
TEP ADC převodník č.5. ADC převodník Téma ADC převodník TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP.
Informatika - Paměti, ROM, RAM akademický rok 2013/2014
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B10 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření prosinec.
1 Paměťový subsystém „640 kB ought to be enough for anybody.“ Bill Gates, 1981.
Procesor Renesas H8S/2633F.
Výrok „Vypadá to, že jsme narazili na hranici toho, čeho je možné dosáhnout s počítačovými technologiemi. Člověk by si ale měl dávat pozor na takováto.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Jaroslav Krahula.  K čemu se využívají?  Kolik portů má 8051?  Můžeme porty využívat obousměrně?
Vstupně – výstupní porty
Jednočipové počítače v robotických systémech Vypracoval: Ing. Jaroslav Chlubný Kód prezentace: OPVK-TBdV-AUTOROB-ME-3-JCP-JCH-001 Technologie budoucnosti.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Unix a Internet 9. Samba © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ●
REVOZ - Registr vozidel - Ing. Rudolf Mrzena, SŽDC, s.o.
Pevný disk. Co to je? Zařízení, které se používá v elektrotechnice k uchování dat Využívá k tomu magnetickou indukci Magnetická indukce je vektorová fyzikální.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Paměti VY_32_INOVACE_CIT_17. Základní pojmy Kapacita – max. množství informace, které lze uložit (bit, byte, kB, MB, GB, 1k = 1024) Organizace – paměťové.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Inicializace portů mikrokontroléru
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Jednočipové počítače – instrukční sada
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mikropočítač Vnitřní struktura 1
Harddisk zkratka HDD. Harddisk zkratka HDD je zařízení, které se používá v počítačích a ve spotřební elektronice (MP3 přehrávače, videorekordéry, …)
Holografická paměť v reálném čase
Segmentace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Paměť RAM.
Informatika / …o počítači
Adresace paměti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
04 – PEVNÉ DISKY RADOMÍR RYBÁK CO JE TO PEVNÝ DISK (HARD DISK DRIVE) Pevný disk (Hard disk drive, HDD) je zařízení, které slouží k trvalému uchování.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

TEP Zápis do paměti EEPROM č.18

Zápis do paměti EEPROM Téma Zápis do paměti EEPROM TEP Předmět TEP Juránek Leoš Ing. Autor Juránek Leoš Ing. TEP

.DEFPREG = R16.DEFADR_REG = R17;REGISTR PRO UCHOVÁNÍ ADRESY PAMĚTI EEPROM.DEFDATA_REG = R18;OBSAHUJE DATA PRO EEPROM ;HLAVNÍ PROGRAM LDIDATA_REG, 0b ;Data pro zápis LDIADR_REG, 0x0000;Adresa pro zápis RCALLEWRITE;uložení do paměti RCALLEREAD;čtení do paměti RJMPPC EWRITE: SBICEECR,EEPE;čekání na povolení zápisu EEPE RJMPEWRITE LDIPREG, (0<<EEPM1)|(0<<EEPM0);erase and write on one step OUTEECR,PREG OUTEEARL,ADR_REG;nastavení adresy OUTEEDR,DATA_REG;nastavení dat SBIEECR,EEMPE;Povolení zápisu – EEMPE = 1 SBIEECR,EEPE;Start zapisu – EEPE = 1 RET EREAD: SBICEECR, EEPE;čekání na dokončení čtení nebo zápisu test EEPE RJMPEREAD OUTEEARL, ADR_REG;nastavení adresy SBIEECR,EERE;Povolení zápisu – EERE = 1 INDATA_REG, EEDR;Čtení dat RET Zápis do paměti EEPROM