Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bc. Špačková Martina ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s s jednotlivými geologickými.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Seznamuje žáka s předpoklady pro různá povolání. Druh učebního.
Advertisements

Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
RISK Minerály.
HORNINY.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozdílem mezi obsahem a obvodem a zjistí jak vyvodit vzorec pro výpočet. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Horniny Vladislava Zubrová.
Významné nekovy 1 Chemie VY_32_INOVACE_225, 12. sada, CH ANOTACE
Nerosty Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.07
Geologie věda o zemi.
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR89_12
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Zlomky Matematika VY_32_INOVACE_100 – 5.sada, M Anotace
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Prvohory VY_32_INOVACE_010 – 1.sada, Př Přírodopis Anotace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bc. Špačková Martina ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s pěstováním lesů, produkčními.
zaměřují se také ochranou neživé přírody
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem usazených.
Geologie a Její vědy.
GEOLOGICKÉ VĚDY z řeckého geos (Země) a logos (věda) vědy o Zemi
VY_52_INOVACE_PŘ.9.30 –VĚDY O ZEMI– pracovní list
Práce geologa v terénu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_423.
Etologie Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Materiál seznamuje žáky s trávící soustavou, její funkcí a základním.
GEOLOGIE, GEOLOGICKÉ VĚDY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
VY_32_INOVACE_414, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Listy Přírodopis VY_32_INOVACE_175, 9. sada, Př3 ANOTACE
GEOLOGICKÉ VĚDY PRÁCE GEOLOGA (1)
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
GEOLOGIE – VĚDA O ZEMI.
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Zvětrávání a činnost větru
Žahavci, ploštěnci, měkkýši
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s tříděním vyvřelých hornin, jejich.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Materiál seznamuje žáky s postupem řešení slovních úloh o pohybu.
HORNINY.
Horniny Filip Bordovský.
Př_126_Mineralogie_Mineralogie Autor: Mgr. Drahomíra Kalandrová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA JEVÍČKO, U ZÁMEČKU 784, JEVÍČKO ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_02_Risk minerály SADA 3: PŘÍRODOPIS.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_III.PR7 Vytvořeno:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
Geologické vědy zkoumají neživou přírodu = základní podmínky pro život organismů, zdroj nerostných surovin Mineralogie – nauka o nerostech.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
LITOSFÉRA Stavba zemského povrchu
  Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Mgr. Josef Havíř, Dr., RNDr. Libor Vejmělek, PhD.
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Geologické vědy /po výkladu zapiš do sešitu/
Mineralogie.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
VY_32_INOVACE_19_Horniny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bc. Špačková Martina ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s s jednotlivými geologickými vědami, jejich oblastí studia a praktickým využitím Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci získají základní přehled o geologických vědách. Pro koho je materiál určen pro žáky 9. ročníku ZŠ Autor Mgr. Lucie Mácová Datum vzniku Vzdělávací oblastČlověk a příroda Geologické vědy Přírodopis, 9. ročník VY_32_INOVACE_360, 18. sada, Př 5

Geologické vědy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Mácová

MINERALOGIE  Věda o nerostech, studuje jejich chemické složení, vnitřní stavbu, jejich změny v hlubinách Země i na povrchu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Mácová

GEOLOGIE  Věda zkoumající procesy probíhající v celém zemském tělese v současnosti i minulosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Mácová

PETROLOGIE  Studuje horniny složené z minerálů, studuje jejich vlastnosti, složení a vznik Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Mácová

PALEONTOLOGIE  Studuje nálezy zachovalých zbytků organismů, má blízko k biologii Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Mácová

HYDROGEOLOGIE  Studuje koloběh vody v zemské kůře (pitná voda a znečištění vod) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Mácová

GEOCHEMIE  Studuje rozmístění a chování prvků v zemském tělese, hydrosféře, atmosféře Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Mácová GEOFYZIKA  Studuje fyzikální vlastnosti hornin a geologických těles (např. čedičové žíly, žulové plutony), provádí měření

LOŽISKOVÁ GEOLOGIE  Vyhledává a využívá ložiska nerostných surovin (rudy- měď, diamant) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Mácová INŽENÝRSKÁ GEOLOGIE  Zajišťuje a vyhodnocuje geologické podmínky v místech, kde se plánuje výstavba, dále sleduje sesuvy půdy

PŘIŘAĎ (Čím se která věda zabývá?)  Procesy probíhající v zemském tělese  Fyzikální vlastnosti  Zkameněliny  Voda v zemské kůře  Nerosty  Horniny  Při výstavbě MINERALOGIE PETROLOGIE GEOLOGIE PALEONTOLOGIE GEOFYZIKA HYDRO - GEOLOGIE INŽENÝRSKÁ GEOLOGIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Mácová

ZDROJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lucie Mácová Soukromý fotografický archiv Mgr. Lucie Mácové