Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Advertisements

Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Centrum kompetence automobilového průmyslu Josefa Božka
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Doprava a územní plánování
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Nové metodické trendy udržitelnosti
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
vedoucí pracovní skupiny
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) + workshop Technologické platformy „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Průhonice, 5. června 2012 Sdružení automobilového.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Usnesení Představenstva AutoSAP ze dne Představenstvo bere na vědomí základní výsledky hospodaření AutoSAP za rok.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
76. zasedání Rady ředitelů (Brno, 2. června 2011)
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Odborný garant: Prof. Ing. J. Macek DrSc., ČVUT.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Mezinárodní konference ICT Fórum PERSONALIS 2006 Procesní řízení informační bezpečnosti ve státní správě Ing. Jindřich KODL, CSc. Praha
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Systém odměňování ve vybraném podniku
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Technologická platforma Strojírenská výrobní technika
ORGANIZAČNÍ STRUKTURY
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Odborný garant: Prof. Ing. J. Macek DrSc., ČVUT Praha Odborný garant: Prof. Ing. J. Macek DrSc., ČVUT Praha Rada ředitelů AutoSAP, 1. prosince 2011

Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Základní údaje: - založena v listopadu 2009 (projekt předložen v listopadu 2009); - 8 členů - z toho 1 vysoká škola, 1 výzkumný ústav, 1 asociace a 5 výrobních podniků (ČVUT v Praze, Ricardo, AutoSAP, a 5 výrobních podniků (ČVUT v Praze, Ricardo, AutoSAP, Brisk, Hella Autotechnik, Iveco Czech Republic, Škoda Auto, Brisk, Hella Autotechnik, Iveco Czech Republic, Škoda Auto, Visteon - Autopal); Visteon - Autopal); - TP„Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ není samostatný právní subjekt, vztahy mezi členy jsou řešeny uzavřenou smlouvou; subjekt, vztahy mezi členy jsou řešeny uzavřenou smlouvou;

Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Hlavní cíle Technologické platformy (TP) - analýza stavu automobilového průmyslu v ČR; - zhodnocení trendů světového vývoje, návrh možné strategie rozvoje českého automobilového průmyslu; - zpracování Strategické výzkumné agendy (SVA) a Implementačního akčního plánu (IAP) – základní dokumenty; -koordinace VaV projektů na mezinárodní (zejména 7.RP EU), národní i podnikové úrovni; -iniciace podprogramů a výzev k podávání projektů v budoucích výzkumných programech státní podpory VaV

Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu STRATEGICKÁ VÝZKUMNÁ AGENDA = základní dokument pro VaV; STRATEGICKÁ VÝZKUMNÁ AGENDA = základní dokument pro VaV; - definitivní verze SVA zpracována v české a anglické verzi - analýza stavu ve světě – obecně - priority VaV doporučené pro ČR - SVA se zabývá vozidly samotnými, ale neignoruje vazby na infrastrukturu, zpracovávanou v dalších TP (Silniční doprava, NG ve vozidlech, použití vodíku,...); na infrastrukturu, zpracovávanou v dalších TP (Silniční doprava, NG ve vozidlech, použití vodíku,...);

Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu STRATEGICKÁ VÝZKUMNÁ AGENDAdefinuje základní směry a priority VaV v oblastech ; STRATEGICKÁ VÝZKUMNÁ AGENDA definuje základní směry a priority VaV v oblastech ; - hnací jednotky a vozidla jako celek - hnací jednotky a vozidla jako celek - bezpečnost vozidel, integrovaná bezpečnost, mobilita a infrastruktura - bezpečnost vozidel, integrovaná bezpečnost, mobilita a infrastruktura - elektronizace vozidel, nástroje virtuální reality v procesu VaV pro AP - elektronizace vozidel, nástroje virtuální reality v procesu VaV pro AP - zpracování materiálu a výrobní procesy v AP - zpracování materiálu a výrobní procesy v AP

Ukázka 1

Ukázka 2

Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu STRATEGICKÁ VÝZKUMNÁ AGENDA (SVA): STRATEGICKÁ VÝZKUMNÁ AGENDA (SVA): - dosavadní reakce z průmyslu je pozitivní - představuje pracovní otevřený dokument s bezprostředním využitím pro zaměření firemních projektů VaV z hlediska jejich zasazení do dlouhodobého výhledu -vytváří podklad pro zaměření adresnější státní podpory VaV orientované na potřeby odvětví s podstatným přínosem k HDP / exportu / rozvoji technologické úrovně ČR (např. budoucích programů TA ČR, MPO ČR a dalších) - implementace se zpracovává - projekty VaV s vazbou na SVA

STRATEGICKÁ VÝZKUMNÁ AGENDA Kompletní „STRATEGICKÁ VÝZKUMNÁ AGENDA“ (v Cz a En) a její prezentace (z níž byly uvedeny příkladové snímky) je k dispozici na stránkách platformy v rubrice „DOKUMENTY“ Přístup je možný i z internetových stránek AutoSAP

Rada ředitelů AutoSAP oceňuje práci řešitelského týmu odvedenou na projektu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“.