Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP 2007-2013 –Pracovní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Rámce podpory Společenství
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
RPS/CSF Budoucnost politiky HSS / Cohesion Policy Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Zapracování připomínek Evaluace a technická pomoc RPS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Odbor Rámce podpory Společenství, Evaluační jednotka strukturálních.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Průběh realizace RPS Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
ministryně pro místní rozvoj
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Strategické řízení Metodika přípravy veřejných strategií; Databáze strategií 12. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Pracovní setkání 28. června 2007
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Aktuality z oblasti kohezní politiky
Interní postupy MAS Brdy
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Program rozvoje Ústeckého kraje
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Transkript prezentace:

Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní stanovisko k verzi NSRR dne –Hodnocení potenciálních střetů program. dokumentů EAFRD a ERDF Koordinace ex-ante evaluace NSRF/OP: –3 koordinační schůzky – témata: např. překryvy OP, implementační mechanismy –Zpracována Metodika ex-ante hodnocení operačních programů

Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Zhodnocení dopadů NRP/NSRF makroekonomickým modelem –Vytvořen aktualizovaný model HERMIN a makrosektorální databáze pro ČR –Příprava na aplikaci modelu na základě dat OP Posouzení SEA –Oznámení koncepce dle zákona č. 100/2001 –Pracovní verze vyhodnocení koncepce - NRP

Oddělení Evaluační jednotky SF Hodnocení a podpora tvorby indikátorů: Zhodnocení současného systému a tvorba národního číselníku –Navrženy úpravy stávajících indikátorů –Číselník využit k tvorbě indikátorů OP – expertní konzultace pro ŘO Systémová správa a aktualizace –Zpracovatel bude systematicky zajišťovat funkčnost a aktuálnost systému indikátorů

Oddělení Evaluační jednotky SF Strategická hodnocení: Hodnocení a doporučení k propojení programů ČR a EU –Zhodnoceno rozložení ve vztahu k prioritám NRP –Probíhá hodnocení ve vztahu k intervencím OP Zhodnocení potřeb řízení a koordinace na úrovni NSRF –Výsledky využity jako podklad pro tvorbu návrhu OP TP Zhodnocení potřeb podpory IZE v ČR a rozvoje AbKap IZE –Posouzeny priority zastřešující oblast IZE pro nové OP –Příprava hodnocení AbKap a návrhů její systematické podpory

Aktivity ŘO RPS -realizace projektu „Zefektivnění monitoringu nástrojů strukturální politiky EU“ -„Informace o věcné charakteristice jednotného informačního systému strukturálních fondů pro období 2007 – 2013“ -„Metodika monitorování a řízení 2007+“,

Odbor Rámce podpory Společenství Metodiky: Metodika pro přípravu programových dokumentů pro období 2007 – 2013 Metodický podklad pro rozpracování priorit operačních programů pro období do úrovně opatření/operací

Metodika pro přípravu programových dokumentů pro období Obsahuje: Zásady tvorby operačních programů Organizace prací na tvorbě operačních programů Struktura a obsah operačních programů Obsahy jednotlivých kapitol Zpracována Odborem Rámce podpory Společenství v lednu 2006

Metodický podklad pro rozpracování priorit operačních programů pro období do úrovně opatření/operací Obsahuje: Globální a specifické cíle Typy a skupiny podporovaných projektů Indikátory a jejich kvalifikace Územní vymezení Příjemci podpory Implementační uspořádání Finanční plán Prohlubuje Metodiku pro přípravu progr. dok. (pro období ) Duben / květen 2006 představen na PS Horizontální

Oddělení řízení a metodiky RPS Metodiky: Způsobilé výdaje Veřejné zakázky Archivace Nesrovnalosti

Oddělení řízení a metodiky RPS Způsobilé výdaje Realizován projekt „Metodická příručka – způsobilé výdaje“ Příprava metodického rámce pro oblast způsobilých výdajů (ZV) pro programové období 2007 – 2013 – národní pravidla + metodický výklad První návrh pravidel pro ZV do konce června 2006 Projednání v PS PV RPS a PS ŘKV Konečná verze do konce září 2006, následně projednání vládou

Oddělení řízení a metodiky RPS Veřejné zakázky Realizován projekt „Analýza - veřejné zakázky v oblasti SF v ČR“ Hlavní doporučení externího zpracovatele:  Zřízení archivu dokumentů na MMR obsahujícího pravidla zadávacích řízení  Vytvoření jednotných pravidel aplikovaných na všechny operační programy a jednotné programové dokumenty Projekt Metodiky zadávání veřejných zakázek dle nového zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Oddělení řízení a metodiky RPS Archivace Realizován projekt „Instrukce – Archivace písemností (článek 38/6/ Nařízení Rady (ES) č. 1260/1999)“ –vyjasňuje pravidla pro uchovávání dokumentů Zásadní jsou výklady archivačních lhůt a subjektů povinných archivovat –k připomínkám CHJ MF (zodpovědné za audit trail)

Oddělení řízení a metodiky RPS Nesrovnalosti Realizován projekt Metodický pokyn – Nesrovnalosti –harmonizuje postupy při zjišťování, hlášení a řešení nesrovnalostí –přispívá k zajištění správné interpretace evropského práva v legislativním prostředí ČR –Zveřejněn na Průběžná aktualizace Metodického pokynu – Nesrovnalosti