Stanovení vazebních hypotéz Cvičení 4. 1. Stanovte pořadí hypotéz: a) Zvýšen hektarový výnos b) Příjmy v zemědělství zvýšeny c) Farmáři instruováni v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Porovnání učebních plánů SŠ % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% GymnáziaTechnické lyceum SPŠSOU Výběrové/Disponibilní.
Advertisements

LOGICKÝ RÁMEC Návrh projektu pomocí metody logického rámce.
Tvorba cen v maloobchodě
Objektivní faktory.
Strategická podnikatelská jednotka Strategic Business Unit - SBU
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
VÝNOSY, NÁKLADY, VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
Makroekonomie I ( Cvičení 7 – Nezaměstnanost)
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Světová hospodářská krize
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
VLIV URBANIZACE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Zelená revoluce Název školy
Výrobní náklady firmy a jejich vztah k nabídce
Co přinese vstup České republiky do Evropské unie českým zemědělcům Lukáš Víšek DELEGACE EVROPSKÉ KOMISE V ČESKÉ REPUBLICE.
Dopady změn směnných kurzů
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
2.Marketingové prostředí
LOGISTICKÉ SYSTÉMY /14.
David Štros, 2009 Lukáš Synek, 2011
SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSK Á KRIZE SVĚTOVÁ.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
EVROPA Martin VRZALA.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Jihozápadní Asie Ekonomická charakteristika zemí
Cíle přednášky Vymezení trhu z pohledu zákazníků a jejich poptávky
Základní varianta a citlivostní analýza k makroekonomickému scénáři.
Manažerské informační systémy Informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
Kambodža. Systém řízení: Na centrální úrovni Ministerstvo zdravotnictví (zdravotní politika, legislativa, strategické plánování, mobilizace a distribuce.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU.
Ing. Daniel Kardoš Systém ManagementDesk – nástroj řízení kvality a bezpečnosti podle ISO 9 001, ISO , ISO , ISO a ISO Ing.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
Klikněte pro vložení textu DNY ZEMĚ 2015 Zabezpečení pitné vody Krajská hygienická stanice Jihomoravského kraje se sídlem v Brně se sídlem.
Průvodce Čínou 21. století “Children in Meeting #8″, Zhigang Tang, 2000.
Aktualita ze Sibiře aneb, co jsme našli a vybrali Petr Hudeček a Andrea Nogová, GEOG, III. ročník.
SEMINÁŘ č. 1 Základní pojmy a výpočty – obyvatelstvo, vzdělání, ekonomická aktivita, nezaměstnanost.
Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO Seminář dne 18. a Tato prezentace byla vytvořena s finanční podporou Evropské komise. Názory v ní vyjádřené jsou.
Společná zemědělská politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná zemědělská politika Zemědělství obecně: Je základním sektorem ekonomiky Dnes nehraje tak důležitou.
KONCEPČNÍ ZÁMĚR REFORMY SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY
Definice, základní pojmy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Ekonomika– národní hospodářství
Budoucnost zemědělství a výživy v rozvojových zemích
Evropská integrace Společná zemědělská politika
NEZAMĚSTNANOST, INFLACE
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání
Studijní program Ošetřovatelství
Postavení CR v hospodářství
Presentation Title 1st September 2002
Plán na zvýšení spokojenosti zákazníků Zvýšení spokojenosti zákazníků
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Demografie je věda, která se zabývá:
Transkript prezentace:

Stanovení vazebních hypotéz Cvičení 4

1. Stanovte pořadí hypotéz: a) Zvýšen hektarový výnos b) Příjmy v zemědělství zvýšeny c) Farmáři instruováni v používání hnojiv d) Nárůst v používání hnojiv Možnosti: c, d, a, b d, a, b, c d, c, a, b

2. Stanovte pořadí hypotéz: a) Produkce obilí zvýšena b) Zvýšen průměrný příjem farmářů c) Osivo distribuováno d) Zvýšena životní úroveň ve venkovských oblastech Možnosti: b, a, c, d a, c, d, b c, a, b, d

3. Stanovte pořadí hypotéz: a) Pitná voda je dostupná v 60 % vesnic v jižní oblasti b) Snížen výskyt nemocí zapříčiněných znečištěnou vodou v jižní oblasti c) Proveden výběr míst pro čistící systémy d) Čistící systémy v provozu Možnosti: c, b, a, d a, b, c, d c, d, a, b

4. Stanovte pořadí hypotéz: a) Zásobníky jsou uvedeny do provozu b) Proveden výběr míst pro umístění zásobníků c) Saldo zahraničního obchodu je aktivní d) Dosažena soběstačnost v zásobování ropou Možnosti: b, a, d, c c, b, d, a d, c, a, b

5. Stanovte pořadí hypotéz: a) Najaty další pracovní síly b) Zvýšena celková produkce výroby c) Program rozšíření výroby je funkční d) Zvýšen objem prodeje Možnosti: b, a, d, c c, a, b, d d, a, c, b

6. Stanovte pořadí hypotéz: a) Navrženy doškolovací kurzy pro pracovníky ve zdravotnictví b) Zdravotnické jednotky splňují požadavky místního obyvatelstva c) Je zaveden vzdělávací program d) Pokles míry chorobnosti a úmrtnosti e) Odborné vzdělávání zdravotnického personálu zvýšeno Možnosti: a, c, e, b, d c, e, a, b, d e, b, c, d, a