Hrad Kost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BOŘEŇ Česko.
Advertisements

Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Vytvořila Beata Duchková
Kraje České republiky.
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Zájezdy cestovní kanceláře BLUDNÝ HOLANĎAN Martina Jasparová, 4. I
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Středočeský kraj a Praha.
Cestovní Kancelář „Napříč Českem“
Středisko ekologické výchovy Český ráj
Zámek Sychrov Klára Panušková.
SÝRIE CRAC DES CHEVALIÉRS.
Kokořín Tip na jarní výlet. Kokořín na mapě Hrad Postavil v 14. století Hynek Berka z dubé Hrad vystřídal mnoho majitelů, a teprve v roce 2006 se hrad.
Česká republika Horopis V.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
40.1 Liberecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Liberecký kraj L.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
Městys Český Šternberk, něm. Böhmische Sternberg, se nachází ve Středočeském kraji, okres Benešov v podhradí stejnojmenného hradu, asi 20 km východně.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Královehradecký kraj nejvyšší pohoří ČR – Krkonoše
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice. Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout.
Česká republika Geologický vývoj
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
PAMÁTKY PRAHA.
Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Česká tabule Josefína Krátká 9.A Mapka ČR s označenou lokalitou.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Hrad Sovinec Je u nás mnoho krásných hradů, to známo bylo dřív i dnes,
území oblíbené sportovci a turisty
Český Brod.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Jak se nazývá zámek na obrázku? 1.Kozel 2.Konopiště 3.Hluboká.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.

STŘEDOČESKÝ KRAJ ZEMĚPIS STŘEDOČESKÝ KRAJ 9. ročník.
Terénní cvičení Voda kolem nás Bc. Kateřina Smrčková.
Ustecký kraj. Ústecký kraj leží na severozápadě Čech. Na východě sousedí s Libereckým krajem, na jihovýchodě se Středočeským krajem, na jihu má kratičký.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_26_Český_ráj Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
Český ráj Královéhradecký kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_38.
Český ráj spoj obrázek s příběhem JAZYK A ŘEČ VYJADŘOVÁNÍ, DOROZUMÍVÁNÍ, VÝSLOVNOST, POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI, VNÍMÁNI.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Pískovcová města- exkurze
Valná hromada ČAT Litoměřice 13. –
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
JIHOČESKÝ KRAJ.
HOŘICE TURISTICKÉ ZAJÍMAVOSTI – PODZVIČINSKO – VLASTIVĚDA – 4. r
Královehradecký kraj nejvyšší pohoří ČR – Krkonoše
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
Jezera, přehrady a rybníky. Jezera v ČR není mnoho přírodních jezer Jezera podle původu: 1. Ledovcová karová jezera  na Šumavě:  Černé jezero - největší.
ČESKÝ ŠTERNBERK.
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Královéhradecký kraj Nejvyšší kraj.
Transkript prezentace:

Hrad Kost

Hrad Kost Jeden z nejkrásnějších a nejzachovalejších hradů v Čechách Vznikl na přelomu 14. a 15. století Postaven v gotickém stylu, ale jedna část hradu je renesančního původu Hlavní věž hradu má lichoběžníkový půdorys

Poloha hradu Kost Hrad stojí na pískovcové skále, v místě, kde se stýkají tři lesnatá údolí Hrad Kost je ukryt v členitém reliéfu Českého ráje, a proto není z volné krajiny viditelný Je obklopen rybníky, které v případě obležení pomáhaly chránit hrad

Proč se hrad jmenuje Kost??? Existuje mnoho různých legend vysvětlujících vznik názvu hradu Nejpravděpodobněji se název odvozuje od tvrdosti a nedobytnosti tohoto hradu

Údolí Plakánek Proč údolí dostalo tento název? Legenda praví, že se zde usadil čert, který unesl krásnou dceru hradního pána, které se stýskalo, a proto velice plakala. Její pláč a nářek se ozývá celým údolím dodnes.

Kudy na Kost Hrad Kost se nachází v Královéhradeckém kraji Lokalita: Český ráj přibližně 30 km jižním směrem od Turnova

Vypracovaly