Automobilový klastr – integrátor aktivit „Společně v automotive!“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
Advertisements

Daňové plánování při výstavbě nemovitostí Financování a výstavba nemovitostí s využitím zahraniční společnosti.
Založení restaurace La Veranda
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
Elektronický obchod jako těžiště informací Elektronický obchod jako těžiště informací pro přeměnu strachu do akcí a rozvoje regionů pro přeměnu strachu.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Nabídka personálních služeb
Systém ELEKTRONICKÉ AUKCE Lukáš Urbančík. Jaké cíle si klademe jako majitelé firem ? Snížit náklady Zvýšit tržby.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
1 Pavel Učeň ucen.webpark.cz Jsou požadavky malých a středních podniků na informatiku specifické?
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
ODPOVĚDNÉ DODAVATELSKO – ODBĚRATELSKÉ VZTAHY? ANO JUDr. Michaela Chaloupková, MBA Členka představenstva a ředitelka Divize nákup, Skupina ČEZ.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Moravskoslezský automobilový klastr Technologická burza Ladislav Glogar Manager auto klastru Zlin
Pavel Štorkán předseda burzovní komory Českomoravské komoditní burzy Kladno Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Špindlerův Mlýn 24. října.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Inovace v regionu, , České Budějovice. Popis nástroje Situace v jednotlivých regionech v ČR Jihočeské podnikatelské vouchery Základní parametry.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
BROWNFIELDS vs. GREENFIELDS Dr. Ing. Vávra Přemysl, MBA
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Internetové nákupní aukce © Marek Cozl Pojem e-Aukce Výhody: Nástroj pro tvorbu úspor Urychlení výběrových řízení Moderní způsob Nevýhody: Náročná.
Business novýma očima Elektronické tržiště veřejné správy CenTrade Ing. Michal Rosenbaum konference ISSS
Distribuce a její politika. každá firma zvažuje, komu a kde bude své výrobky prodávat a jakým způsobem se jejich výrobek dostane ke konečnému spotřebiteli.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
SYSTÉM PLÁNŮ A ROZPOČTŮ V PODNIKU
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
Finanční výkazy obchodních společností
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU PS 2014 / 2015 SPRÁVNÍ FUNKCE Ladislav Blažek.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
E-AUKČNÍ SÍŇ eCENTRE. Kdo je eCENTRE, a.s. ? Společnost eCENTRE, a.s. působí na trhu již od roku 2006, kdy začala prostřednictvím sdružování poptávky.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Sdružené nákupy – cesta k úsporám rozpočtových prostředků krajů, měst a obcí Setkání se starosty měst a obcí MSK.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Dobrá praxe v KPSS na Otrokovicku Kateřinice
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

Automobilový klastr – integrátor aktivit „Společně v automotive!“

Struktura klastru „Společně v automotive!“ Klastr byl založen 22 členy na ustanovující Valné Hromadě v září 2006 Počet členů k dnešnímu dni: Podniky – (52) Výzkumně-vzdělávací instituce (8)Vládní/Regionální instituce (1)

Klastr Šetří peníze a Otevírá prostor pro nové trhy- tvorba dodavatelských řetězců Nákupní řetězec : CENTRUM SPOLEČNÉHO Nákupu -aktivita, která využívá í synergických efektů a elektronické aukce vyplývající ze společného procesu nákupu v oblasti režijních materiálů a služeb Cíl : snížit náklady… né měnit dodavatele ! KLASTR F1 F2 F3 F4 F5 F6 Fn „Společně pro automotive!“ Integrace v OBCHODNÍCH VZTAZÍCH

Centrum nákupu „Společně v automotive!“ Centrum společného nákupu - princip spolupráce : 1.Definování oblasti 2.Výběr společnosti která provádí E –AUKCE 3.Dohodnutí podmínek 3.Sběr dat 4.Realizace E aukce 5.Uzavření smluv s vítězem na úrovni firem 6.Vyhodnocení úspor 7.Platba dle efektu ;

Centrum nákupu „Společně v automotive!“ Centrum společného nákupu - docílené výsledky OblastZapojeno Oleje a maziva Celková úspora: 632 tis. Kč (8%) z celkových 7,87 mil. Kč5 členů Kancelářské potřeby Celková úspora : 963 tis. Kč (24,8%) z celkových 3,87 mil. Kč10 členů Technické plyny Celková úspora : 550 tis. Kč (13,23%) z celkových 4,16 mil. Kč5 členů Etikety Celková úspora : 237 tis. Kč (12,56%) z celkových 1,88 mil. Kč3 členové V přípravě: Ochranné pomůcky,, Balící materiály,

Centrum nákupu „Společně v automotive!“ Centrum společného nákupu – podmínky pro fungování 1.Zájem firem hledat společně úspory 2.Ochota sdílet informace o cenách a množství spotřeby 3.Disciplína při sběru dat 4.Férovost při hodnocení docílených úspor / nenastavujeme žádný kontrolní mechanismus 5.Platba dle skutečné roční úspory

„Společně v automotive!“ Děkuji za pozornost Ladislav Glogar