Oceány Materiál byl vytvořen v rámci projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Atlantský oceán - Atlantik-
Advertisements

Oceány Soutěž RISK Zdroje obrázků Pokračovat Pravidla
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Rozdělení zásob vody na Zemi
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
Světadíly a kontinenty + oceány
Oceány - seznámení s polohou a rozlohou-
TICHÝ OCEÁN (PACIFIK).
Planeta Země Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Společenské a hospodářské prostředí
Světový oceán existuje na světě jeden – člověk si ho rozdělil na 4 (5) menších obsahuje 96,5 % vody na Zemi J polokoule (81% vody, 19% pevniny) - více.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Světový oceán.
MEZI KTERÝMI KONTINENTY SE NACHÁZÍ ATLANTSKÝ OCEÁN?
video: obří vlny, korálové útesy, Panamský průplav, Suezský průplav
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Hydrosféra 23. ledna Co budu umět ? orientovat se v objektech, jevech a procesech a rozložení prvků v hydrosféře, pracovat s porozuměním s pojmy:
Číslo a název šablony klíčové aktivity
HYDROSFÉRA MOŘÍ A OCEÁNŮ
Hydrosféra Kristýna Kotnová, 8.J.
2.Kolik % povrchu zabírá světový oceán
Tvary zemského povrchu
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Atlantský a Severní ledový oceán
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Svět na mapě Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
Východní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková.
Úvod do dějepisu. Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Austrálie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
VY_32_INOVACE_09_Oceány (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Oceánie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Světový oceán Mgr. Petr Králík.
Jihozápadní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Jižní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ.
Severní Afrika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Afrika – celkový přehled
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Jižní Afrika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Oceány a moře vlnění útesy život v oceánu.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření15.11.
Moře Juli K.. Co se dozvíme o moři? ● Co je to a kde se nachází ● Moře na našem území ● Statistika moře ● Příklady moří ● Výjimky ● Mimozemská moře ●
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – podpovrchovou – vodou v atmosféře – vodou v živých organismech.
PLANETA ZEMĚ. Země ve vesmíru Vesmír vznikl asi před 15 miliardami let, kdy nastal tvz. "Velký třesk''. Stáří sluneční soustavy se odhaduje na 5,7 mld.
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – jezera, bažiny, rašeliniště, slatiniště – rybníky, přehradní nádrže – podpovrchovou.
Litosféra stavba Země stavba dna oceánů. obsah litosféra stavba zemského tělesa ▫zemská kůra, zemský plášť, zemské jádro litosférické desky dno světového.
Zeměpis Světadíly a oceány VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_SVĚTADÍLY_A_OCEÁNY
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Světový oceán 26. ledna 2014 VY_52_INOVACE_230213
VY_32_INOVACE_Vac_I_16 Hydrosféra
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor Ing. Dana Sobotková
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_14_ZEMĚPIS
Polární oblasti Materiál byl vytvořen v rámci projektu
VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Oceány.
Hydrosféra – vodní obal země.
Práce s atlasem HYDROSFÉRA autor: Mgr.Jana Mikešová
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
Transkript prezentace:

Oceány Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3311 Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická a ZŠ speciální Liberec, Orlí 140/7

Oceány Oceány jsou spolu spojeny a tvoří souvislý světový oceán Plocha světového oceánu je dvakrát větší než plocha pevniny. Voda v oceánech je v neustálém pohybu díky větru, který způsobuje vlny nebo kvůli mořským proudům. Přitažlivost Slunce a Měsíce způsobuje odlivy a přílivy.

Využití Oceány byly vždy místem rybolovu. Z dna moře se těží nerostné suroviny: ropa, zemní plyn a řada kovů. Odsolováním mořské vody se vyrábí sůl.

Tichý oceán Je největším oceánem, tvoří plochu asi 1/3 povrchu Země a polovinu světového oceánu. V Mariánském příkopu byla naměřena hloubka 11000m. Tichý oceán je bohatý na ryby.

Atlantský oceán Atlantský oceán je druhý největší oceán, nachází se v něm spousta ostrovů např: Britské ostrovy a Island. Přes Atlantský oceán vede největší dopravní plavební cesta na světě.

Indický oceán Je třetím největším oceánem, má nejvíce teplou vodu v některých místech také nejvyšší slanost vody na světě, např. v Rudém moři.

Severní ledový oceán Rozlohou je ze všech oceánů nejmenší. Podstatná většina leží za polárním kruhem, jeho polovina je tedy pokryta ledem. Na jeho dnu jsou značná naleziště ropy, vzhledem k podmínkám je těžba velmi nákladná.

Otázky Seřaďte oceány podle velikosti od největšího po nejmenší. Ve kterém oceánu se nachází Mariánský příkop ? Ve kterém oceánu je nejslanější voda ? Který oceán je nejteplejší?

Odpovědi Tichý oceán, Atlantský oceán, Indický oceán, Severní ledový oceán. V Tichém oceánu. V Indickém oceánu.

Všechny použité obrázky jsou z http://wikipedia.cz

jméno autora Pavlína Lejsková název projektu Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3311 číslo šablony III/2 Inovace výuky pomocí ICT předmět/ ročník zeměpis / 8.ročník pořadové číslo DUM 4 datum 22.10.2012 název DUM Oceány Výuková prezentace s kontrolními otázkami. Určeno pro frontální výuku se třídou. V závěru hodiny žáci samostatně vypracují zadané otázky, poté si ověří správnost odpovědí. Prezentaci je vhodné doplnit prací s metodická poznámka k využití atlasem. Prezentace může být použita jako zápis do žákovských sešitů.