KIV/PRO Cvičení 6 27. 10. 2014. Prvočísla Vyberte si (přirozené) číslo od 500 do 1000 Vyberte si 10 (přirozených) čísel od 2 do 100 Číslo vybrané z prvního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění dat OA a VOŠ Příbram. Třídění  rozdělení jednotek souboru do takových skupin, aby co nejlépe vynikly charakteristické vlastnosti zkoumaných jevů.
Advertisements

Autor Mgr. Šárka Čížová Anotace
Cvičení Úloha 1: Rozhodněte zda posloupnost znaků v poli délky n tvoří palindrom (slovo, které je stejné při čtení zprava i zleva). Př.: [a,l,e,l,a] [a,n,n,a]
Aplikace teorie grafů Základní pojmy teorie grafů
Algoritmy I Cvičení č. 3.
Polidšti ovoce a zeleninu … Určitě už jste si někdy všimli, že některé ovoce či zelenina připomínají lidské orgány. Zkusme tedy najít několik takových.
- X>=-4 + Program, který po zadání n čísel určí počet čísel, která jsou v intervalu
Obory čísel Přirozená čísla, nula, celá čísla, racionální čísla, iracionální čísla a reálná čísla.
ALGORITMIZACE ÚVODNÍ PŘEDNÁŠKA 2 SLOVO ALGORITMUS VZNIKLO ZE JMÉNA ARABSKÉHO MATEMATIKA AL-KHWARIZMIHO, KTERÝ V DEVÁTÉM STOLETÍ SEPSAL ROZSÁHLOU KOLEKCI.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti
Základní číselné množiny
KIV/PRO Cvičení Nalezení maxima Nalezněte (co nejefektivněji) maximum v následující posloupnosti: – 2; 12; 8; 39; 9; 4; 3; 20; 28; 19;
Téma: Shodnosti a souměrnosti
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
C – strukturované příkazy
Lineární rovnice Lineární rovnice s jednou neznámou máj vzorec
VY_42_INOVACE_386_NEJMENŠÍ SPOLEČNÝ NÁSOBEK, NEJVĚTŠÍ SPOLEČNÝ DĚLITEL
KIV/PRO Cvičení Částečný součet v posloupnosti Najděte maximální částečný součet v posloupnosti Vstup: – Reálná čísla Výstup: – Maximální.
KIV/PRO Cvičení N nejvyšších hodnot Mějme 2D čtvercové pole [1,..., n][1,..., n] – n 2 vzájemně různých kladných celých čísel Zkonstruujte.
KIV/PRO Cvičení Úvod Zuzana Majdišová – – UN359 – Úřední hodiny: PO 10:00 – 11:00 ÚT 9:00 – 10:00 – home.zcu.cz/~majdisz/vyuka/kiv_pro.html.
Znaky dělitelnosti pěti, deseti a dvěma Mgr. Ladislava Paterová.
Dělitelnost přirozených čísel 6. ročník - Matematika
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_81.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
KIV/PRO Cvičení Nejkratší cesta Vstup – N měst – Mezi některými dvojicemi měst vedou obousměrné silnice, zadány délky cest Výstup – Nejkratší.
zpracovaný v rámci projektu EU peníze středním školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_250.
Rozpoznávání v řetězcích
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Číselné posloupnosti.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_744.
Převody úhlů Mgr. Alena Tichá.
DĚLITELNOST PŘIROZENÝCH ČÍSEL
Nejmenší společný násobek, největší společný dělitel
VY_32_INOVACE_22-01 Posloupnosti.
DĚLITELNOST PŘIROZENÝCH ČÍSEL
 př. 2 Jsou dány vektory u=(4;-1;2), v=(0;5;6), w=(s;t;5). Určete souřadnice s, t vektoru w, jestliže víte, že vektor w je kolmý k vektoru u i k vektoru.
Počet nohou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Znaky dělitelnosti SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zlínský kraj Anotace
Aritmetická posloupnost
Největší společný dělitel Nejmenší společný násobek 6. třída.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
MATEMATIKA Největší společný dělitel Nejmenší společný násobek.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor: Mgr. Irena Kotalíková Název: VY_32_INOVACE_180 _Dělitel a násobek Vzdělávací oblast: Matematika.
Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): květen 2012 Ročník: 6. Tematická oblast: Matematická dovednost Téma: Společný dělitel.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva: Dělitelnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Šárka Macháňová. Dostupné.
ČÍSELNÉ OBORY, VÝRAZY - OPAKOVÁNÍ Cyrilometodějská církevní základní škola Lerchova 65, Brno Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU–peníze do.
Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Šablona č.: III/2 Sada č.: 2 Datum vytvoření: Datum ověření: Pro ročník: šestý Vzdělávací.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Renáta Burdová Název prezentace (DUMu): 1.8 – 1.14 Množiny, slovní úlohy, dělitelnost N čísel Název sady: Matematika.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Cvičení V této kapitole můžete procvičit probrané téma. Jednotlivá cvičení obsahují správné řešení s postupem. Po zobrazení zadání se dalším(dalšími) kliknutím(kliknutími)
Úvod. Porovnávání celých čísel.
Definiční obor a obor hodnot
Úvod. Porovnávání celých čísel.
Úvod. Porovnávání celých čísel.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
MATEMATIKA – ARITMETIKA 6
* Dělení zlomků Matematika – 7. ročník *
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Statistika - opakovací test k procvičení
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
ČÍSELNÉ MNOŽINY, INTERVALY
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Čísla soudělná a nesoudělná Společný dělitel
Dělitelnost přirozených čísel
Algoritmizace a datové struktury (14ASD)
Úvod Porovnávání celých čísel
Definiční obory. Množiny řešení. Intervaly.
ČÍSELNÉ MNOŽINY, INTERVALY
Transkript prezentace:

KIV/PRO Cvičení

Prvočísla Vyberte si (přirozené) číslo od 500 do 1000 Vyberte si 10 (přirozených) čísel od 2 do 100 Číslo vybrané z prvního intervalu (od 500 do 1000) si vyměňte se sousedem Vydělte sousedovo číslo Vámi vybranými 10 čísly (z intervalu 2 až 100) Bylo některé z nich jeho dělitelem? – ANO  určitě se nejedná o prvočíslo – NE  podezření na prvočíslo

Číselný displej V pojišťovně se rozhodli zavést organizaci zákazníků pomocí výdeje lístečků s čísly a následného vyvolávání jejich majitelů pomocí číselného displeje. Bohužel došlo k tomu, že technikové namontovali displej vzhůru nohama. Znaky zobrazené na displeji samozřejmě často nedávají smysl, ale občas se objeví číslo, které smysl dává.

Číselný displej Jak často dojde k tomu, že na displeji uvidíme korektní číslo? – Resp. pro zadané k určete k-té korektní číslo, které se objeví na převráceném dispeji. Znaky zobrazované na displeji (kdyby byl namontován správně):

Největší díra Vstup: – n ≥ 2 – Číselná posloupnost délky n Výstup: – Dvě čísla a i, a j (1 ≤ i, j ≤ n) taková, že a i ≤ a j, pro každé 1 ≤ k ≤ n platí a k  (a i, a j ) a hodnota rozdílu a j - a i je co největší – Jinak řečeno – dvě navzájem nejvzdálenější čísla taková, že žádné další číslo z posloupnosti neleží „mezi nimi“.

Největší díra Příklad (n = 4) – 2; 2.5; 2.7; Příklad (n = 10) – 13; 5; 9; -2; 4.1; -8.2; 6.1; 3.2; 1; -0.5 Jak na to? – S co nejlepší časovou složitostí!