VSTUPTE VY_32_INOVACE_47 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY: JEDNOTKY DÉLKY Datum vytvoření: 30.9.2014 Ročník: 4.-5. Vzdělávací oblast: Matematika a její.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_160_Slovní úlohy v oboru do 1000 AUTOR: Jana Dzubáková ROČNÍK,
Advertisements

Násobení, dělení, převody jednotek
VY_42_INOVACE_377_CELÁ ČÍSLA – POČETNÍ OPERACE
 Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k procvičování sčítání a odčítání. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli.  Autor: Mgr.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: IV / 2 Č. materiálu:VY_ 42 _INOVACE_.
VSTUPTE VY_32_INOVACE_41 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY – SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ Datum vytvoření: Ročník: Vzdělávací oblast: Matematika a.
VSTUPTE VY_32_INOVACE_42 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY – NÁSOBENÍ A DĚLENÍ Datum vytvoření: Ročník: Vzdělávací oblast: Matematika a.
VSTUPTE VY_32_INOVACE_48 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY – TYP: O NĚKOLIK VÍCE – MÉNĚ, NĚKOLIKRÁT VÍCE-MÉNĚ Datum vytvoření: Ročník: Vzdělávací.
SLOVNÍ ÚLOHY – SČÍTÁNÍ, ODČÍTÁNÍ, NÁSOBENÍ A DĚLENÍ
SLOVNÍ ÚLOHY – JEDNOTKY HMOTNOSTI A OBJEMU
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
MATEMATICKÉ KŘÍŽOVKY pro 4. třídu
Téma: CELÁ ČÍSLA – PROCVIČENÍ 2 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_034.
Matematika a její aplikace
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
* Druhá odmocnina Matematika – 8. ročník *
* Druhá mocnina Matematika – 8. ročník *
* Třetí odmocnina Matematika – 8. ročník *
Sčítání, odčítání, násobení a dělení úhlů (početní)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:IV/2Č. materiálu:VY_ 4 2_INOVACE_.
* Třetí mocnina Matematika – 8. ročník *
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
Násobení a dělení desetinných čísel
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
ICT M 5.r. Slovní úlohy – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k řešení slovních úloh. Prezentace je prezentována interaktivně.
PŘÍKLADY Z PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_14.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
VY_32_INOVACE_M.2.12 _Násobení a dělení č.3_ prezentace
Název Převody jednotek obsahu Předmět, ročník
Autor výukového materiálu:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Slovní úlohy Dělitelnost
Užití podobnosti v praxi Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Hana Kuříková Název: VY_32_INOVACE_02_B_4_Užití podobnosti v praxi.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Jan Podlena Autor: Mgr. Jan Podlena TROJÚHELNÍKY V PRAXI Zkus vyjmenovat další předměty.
Slovní úlohy HRA. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jitka Vystavělová Datum: 14.
Čísla do procvičování VY_32_Inovace_11TK-1 Mgr. Ivana Tkadlecová Mgr. Ivana Tkadlecová ZŠ a MŠ Nedašov.
Zápis slovních úloh VY_32_INOVACE_28_Zapis_slovnich_uloh Matematika - 3. ročník Veronika Biskupová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v.
Jméno autora: Mgr. Hana Zakopalová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): listopad 2012 Ročník: 3. Tematická oblast: Početní operace v oboru přirozených.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MATEMATIKA Mocniny v praxi. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Jméno autoraMgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvořeníkvěten 2012 Ročník3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Matematika a její aplikace Matematika ( DUM.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Výpočty s odmocninami.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_07_01_slovní úloha Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
SČÍTÁNÍ, ODČÍTÁNÍ NÁSOBENÍ A DĚLENÍ DESETINNÝCH ČÍSEL
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Výpočty s mocninami Počítáme výměru pole. Vypočteme velikost pozemku.
Přirozená čísla Jednotky délky Obvod a obsah
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_163_M2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Písemné dělení (čísla do ) VY_32_Inovace_13TK-1 Mgr. Ivana Tkadlecová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
zpracovaný v rámci projektu
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3A_03
Sčítání, odčítání, násobení, dělení – příklady k procvičení
POČÍTÁME S DESETINNÝMI ČÍSLY
Převody jednotek délky
Slovní úlohy Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Sčítání a odčítání do 100 Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Ivana Pavlíčková Název: VY_32_INOVACE_19_Scitani a odcitani do.
Zopakujeme si jednotky délky, které už znáš.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
SČÍTÁNÍ, ODČÍTÁNÍ NÁSOBENÍ A DĚLENÍ DESETINNÝCH ČÍSEL
Jednotky délky Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_02_slovní úlohy na převod délky – km - m
Elektronická učebnice - I
Transkript prezentace:

VSTUPTE VY_32_INOVACE_47 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY: JEDNOTKY DÉLKY Datum vytvoření: Ročník: Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Číslo a početní operace Tematický okruh: Řeší úlohy, ve kterých aplikuje osvojené početní operace v celém oboru přirozených čísel Klíčová slova: Slovní úlohy, sčítání, odčítání, násobení, dělení, procvičování, Anotace: aktivita slouží k samostatnému procvičení řešení slovních úloh

Nejvyšší hora Česka (její jméno znáš) měří 1 603m. Nejvyšší hora světa (zjisti jméno, pokud neznáš) měří 8 848m. O kolik metrů je tato nejvyšší hora světa vyšší než česká nejvyšší hora? další

Vzdálenost od Slunce k planetě Merkur je km. Vzdálenost od Slunce k planetě Venuši je km. O kolik kilometrů je Venuše dál od Slunce než Merkur? další

Jedna tyčka u plotu měří 110 cm. Kolik metrů dřevěné tyče bylo potřeba, když Roman spočítal, že v plotu je 30 tyček? další

Na roličce toaletního papíru „Čisťulka“ je 40 m papíru. Na roličce papíru „Heboulínek“ je papíru dvakrát méně. Kolik m papíru „Heboulínek“ je na 170 roličkách? další

V první roli je 48 m vlnité lepenky a ve druhé roli jen 32 m. Kolik metrů lepenky musíme přendat z první role do druhé, aby bylo v obou rolích stejně ? další

Paní učitelka měla 3 m vlny. Kolik čtyřiceticentimetrových kousků mohla z vlny ustříhnout? další

V květinářství používaly barevné stuhy. Bílé bylo 18 m, červené 22 m a zlaté 17 m. Na každou kytici se spotřebovaly 2 m stuhy, jen na poslední kytici zůstaly 3 m. Na kolik kytic stuhy vystačily? další

V oděvní továrně ušili 85 sak a 50 kalhot. Kolik metrů látky spotřebovali, když na sako je potřeba 160 cm a na kalhoty 130 cm? další

Za jak dlouho bychom došli ke Slunci, když vzdálenost je asi km a člověk ujde denně asi 20 km? Spočítej počet dní a potom převeď na roky. Použij k výpočtu kalkulačku. Výsledek zaokrouhli na celé roky další

znovu VÝBORNĚ