PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejdříve musíme zadat adresu webu Daňový portál České daňové správy …. ….a poté zvolit službu ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ Napoprvé raději zvolíme „Seznámení s.
Advertisements

Způsob zápisu JavaScriptu do dokumentu  JavaScript se do webové stránky dá zapsat třemi způsoby:  Pomocí značek do proudu dokumentu  Pomocí značek s.
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
IKT PHP PHP Tvorba formuláře - 10 Mgr. Josef Nožička
HTML5 Co je nového?. Technologický balíček HTML5 Správně by měl být označován jako nová verze technologií HTML5, CSS3 a ES5, protože v sobě zahrnuje:
Vizuální Systém Fotbal
HTML Formuláře.
Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
HTTP server HTTP server 1 Jak to funguje?
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Jak publikovat na fakultním webu ZSF Krátký návod Autor: Václav Vonášek.
PHP Zpracování formuláře v PHP - 11 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
14SIAP – SÍTĚ A PROTOKOLY Hodina 6..
PHP – vkládání souborů a html 5
Polidšti ovoce a zeleninu … Určitě už jste si někdy všimli, že některé ovoce či zelenina připomínají lidské orgány. Zkusme tedy najít několik takových.
YMUSY1 Multimediální systémy 1 Cvičení 5 Formuláře a ovládací prvky.
PRŮVODCE e-žk zpracovala: Mgr. Silvie Szymurdová.
Daniel Mikeš, I4.E Vedoucí práce: Lukáš Masopust.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES. 2 PHP JE SKRIPTOVACÍ JAZYK PRO TVORBU DYNAMICKÉHO WEBU A JEHO POČÁTKY SPADAJÍ DO ROKU HISTORIE PAN RASMUS.
Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.
TNPW1 Cvičení
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.18/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
PHP – zasílání dat z formuláře
Hromadná korespondence, makro
Postup stáhnutí programu ActivInspire legální cestou
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
Skladba HTML dokumentu
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Dílna Caché II. CSP pro pokročilé Tomáš Vaverka. Zdroje HTML Tag Reference v sekci Reference Material v dokumentaci Caché HTML Tag Reference v sekci Reference.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
PHP Vytváření formuláře.
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Žákovská knížka Základní škola Osečná.
Webnode Webové stránky zdarma
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES CYKLY V PHP.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Řešíme rovnice v oboru čísel x = x = x + 3 = = x 543 Klikni na pejska – objeví se příklad. Vyber správný výsledek.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE + PODMÍNKY + SWITCH.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
NUMEROLOGICKÉ INTERNETOVÉ STRÁNKY
JavaScript úvod. Jazyky webového vývojáře Dynamická stránka  aktivně mění svůj obsah v reakci na činnost uživatele  zpracování na straně serveru (PHP,
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Ing. Zdeněk Šťastný daňový poradce.  zkušební verze:  ostrá verze:
Ing. Zdeněk Jelínek – poradenství v likvidaci
Algoritmizace a programování Příkaz IF 2 – Příklady.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Jaroslav Kudr pro OATGM
Digitální učební materiál
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Transkript prezentace:

PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE

2 ZNAČKA V OBECNÉM POJETÍ MŮŽE MÍT ATRIBUTY ACTION, KTERÝ URČUJE KAM SE BUDOU DATA POSÍLAT. DALŠÍM ATRIBUTEM JE METHOD, KTERÝ URČUJE JAKÝM ZPŮSOBEM SE BUDOU DATA POSÍLAT. AKCE SUBMIT - ODESLÁNÍ DAT FORMULÁŘE PO SPUŠTĚNÍ VÝŠE UVEDENÉHO HTML KÓDU BY SE MĚLA OBJEVIT I KOLONKA NA ZADÁNÍ JMÉNA. POD TÍM JE STÁLE TLAČÍTKO NA ODESLÁNÍ DAT FORMULÁŘE, ALE PROTOŽE NEMÁME NÁŠ SKRIPT, ODESLÁNÍ SKONČÍ CHYBOU, POKUD KLIKNEME NA TOTO TLAČÍTKO.

3 PŘIJÍMÁME DATA FORMULÁŘE ZKUSME SI NECHAT VÝŠE UVEDENÝ POSLEDNÍ PŘÍKLAD HTML KÓDU S FORMULÁŘEM A JEDNOU KOLONKOU NA JMÉNO A ZKUSME K NĚMU NAPSAT PHP SKRIPT, KTERÝ BY DATA PŘIJMUL A ZPRACOVAL. TAKOVÝ PHP SKRIPT MŮŽE BÝT VELMI JEDNODUCHÝ (JE POTŘEBA HO ULOŽIT JAKO SOUBOR MUJSKRIPT.PHP):

4 PŘÍKLAD - ZADEJTE SPRÁVNÉ HESLO FORMULÁŘ VLASTNÍ SKRIPT

5 JEDNODUCHÁ KALKULAČKA FORMULÁŘ kalkulačka.html VLASTNÍ SKRIPT pocitej.php