RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Pravidla publicity projektu
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor RPS, SROP a JPD 2 Komunikační aktivity Rámce podpory.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 7/ 2006 – 1/ 2007.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Komunikační akční plán RPS Plán aktivit na rok 2007.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
RPS/CSF Průběh realizace RPS Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
marketingový komunikační mix, propagační mix, podpora, promotion
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
KOMUNIKAČNÍ AKČNÍ PLÁN RPS POVINNOST VYPLÝAJÍCÍ Z NAŘÍZENÍ EK 1159/2000 RÁMEC PRO ZAJIŠTĚNÍ TRANSPARENTNOSTI A PUBLICITY POMOCI ZE SF EU VÝCHODISKA:
Komunikační plán RPS Realizované projekty leden-červen 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1
RPS/CSF Průběh realizace RPS Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
EurActiv.cz Informační portál o dění v Evropě. PREZENTACE INFORMAČNÍHO PORTÁLU EURACTIV.CZ Obsah Co je EurActiv.cz? Info o EurActiv.com Obsahová struktura.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Monitorovací výbor Rámce podpory Společenství The Community Support Framework Monitoring Comittee RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
ZAJIŠTĚNÍ KOMUNIKAČNÍCH AKTIVIT OP LZZ A ESF. OBSAH MPSV a OP LZZ/ESF –kdo jsme –o co usilujeme –co děláme –naše výsledky –povinná publicita VEŘEJNÁ ZAKÁZKA.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Elektronický obchod z pohledu České republiky
10. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Individuální projekty systémové – IPs
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Komunikační plán IOP 2008 – vyhodnocení představení
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství

Komunikační akční plán RPS Nařízení EK 1159/2000 –Transparentnost / srozumitelnost  potenciální žadatelé –Publicita  široká veřejnost Komunikační akční plán RPS –schválen MV RPS –pravidelná zpráva o realizaci KAP RPS –Komunikační plán RPS 200x situace ke konci 10/2004

Realizace KAP RPS Příklady aktivit – –Propagačně/informační aktivity (Plakáty a letáky) –Spolupráce s masmédii –Informační publikace –CD ROM RPS –Newsletter –Měsíčník “Fondy EU” –Publikační činnost –...

Plakát RPS

Spolupráce s masmédii Euro,

Realizace KAP OP Přehled využití plánovaných forem komunikace +/+ (plánovaná forma komunikace aplikována); +/- (plánovaná forma komunikace neaplikována); -/- (forma komunikace neplánována)

Monitorování a hodnocení KAP „Výzkum povědomí české veřejnosti o SF“ Systematické hodnocení komunikačních aktivit na úrovni dopadu Etapy: 2004, 2005, 2006 Fáze: A. Úroveň znalosti a informovanosti veřejnosti; postoje –rovina zdroje informací –rovina příjemce informace B. Sekundární analýza dat –posouzení systémových aktivit ŘO RPS z hlediska efektivity prováděné komunikační strategie –doporučení pro ŘO RPS pro zkvalitnění a zefektivnění komunikace

Monitorování a hodnocení KAP Vybrané výstupy výzkumu Postoje k pomoci z fondů EU

Monitorování a hodnocení KAP Vybrané výstupy výzkumu Informovanost o fondech EU

Monitorování a hodnocení KAP Vybrané aspekty praxe poskytování pomoci z fondů EU Vybrané výstupy výzkumu

Monitorování a hodnocení KAP Vybrané aspekty praxe poskytování pomoci z fondů EU Očekávané přínosy pomoci z fondů EU: Vybrané výstupy výzkumu

Monitorování a hodnocení KAP Shrnutí –Plněny povinnosti vyplývající z příslušných nařízení a KAP –Limitovaná efektivita komunikačních činností ve vztahu k široké veřejnosti  –Orientace především na poskytování informací potenciálním žadatelům –důraz na užití elektronických forem komunikace –Převaha informačních a operačních sdělení nad propagačními  možné poruchy absorpce u cílového publika  vytvářet pozitivní atmosféru v cílovém prostředí, podněcující k zájmu o otázky smyslu a významu pomoci SF

KAP RPS 2005 Specifikace dle konečných závěrů sekundární analýzy (1/2005) –Zkvalitňování služeb a podpora informačního servisu pro potenciální žadatele –Podpora znalosti průřezových otázek spojených s implementací SF v ČR –Diskuse o budoucnosti politiky HSS Posílení: –Aktivit a sdělení propagačního charakteru –Propagace konkrétních případů pomoci –Využití a vztah s médii (cílené produkty...)  iniciační propagace Zaměření

KAP RPS 2005 Rozpočet –Technická pomoc pro RPS (5.2 SROP) –Indikativní rozpočet Kč

Oddělení pro informace, publicitu a vzdělávání RPS