JIŽNÍ ASIE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jižní Asie VY_32_INOVACE_4.1.Ge2N.11/Mč VY_32_INOVACE_2.2.NJ2.01/Ng
Advertisements

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jižní Asie a indie.
ASIE.
INDIE Andrea Stejskalová.
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
VY_52_INOVACE_03/2/13_ZEMĚPIS J a JV Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Indie.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
INDIE.
Jižní Asie Se rozkládá na poloostrově Přední Indie a v přilehlých regionech a ostrůvkách v Indickém oc. Tvoří ji Indická tabule, která se připojila v III.horách.
VY_32_INOVACE_07 Asie - obyvatelstvo
Etnické a náboženské složení jižní Asie
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_179 Názevindie Téma hodinyStáty jižní.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Obsah Asie Mapa Asie Rozdělení Asie Hranice Členitost Povrch Pohoří
INDIE.
OBYVATELSTVO ASIE.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
VY_32_INOVACE_12 Asie - Jižní Asie
Geografická charakteristika Indického subkontinentu
Indie.
VY_52_INOVACE_03/2/12_ZEMĚPIS
Mimoevropské regiony – Jižní Asie – Indie
Identifikátor materiálu: EU
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Maledivy Martin Hroch.
Jihoafrická republika
Jižní Asie.
Oficiální název: भारत गणराज्य (Bhārat Ganarājya)
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
- Oblast poloostrova Zadní Indie a Malajského poloostrova
Asie Indie. Jižní Asie Indický subkontinent Indie, Nepál, Srí Lanka a Maledivy Architektura, (hinduistická, budhistická a mughalská), velehory, exotika.
INDIE.
VY_32_INOVACE_13 Asie - Jižní Asie - pracovní list
Obyvatelstvo a sídla.
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
Jižní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
INDIE VYPRACOVALA: KAROLÍNA ZABLOUDILOVÁ. ZÁKLADNÍ INFORMACE o Oficiální název: Indická republika (další označení Bharat nebo Hindustan) o Hlavní město:
Klepněte pro vložení textu ASIE. Eurasie Jedna velká pevnina = Eurasie Proč se dělí na Evropu a Asii? Hranice mezi Evropou a Asií: Ural – Kaspické moře.
ANOTACE Materiál je určen k získání znalostí o jižní Asii a následně k procvičení a upevnění získaných poznatků. V úvodní výkladové části se žáci seznámí.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_JIHOVÝCHODNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KARLA KLÍČE HOSTINNÉ AUTOR: DOBIÁŠOVÁ MICHAELA NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ C 13_STÁTY JIŽNÍ ASIE TÉMA: ASIE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_JIŽNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Název učiva: Amerika severní
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
INDIE (Indická republika)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
JIŽNÍ ASIE AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_16_Z7_Skála
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_JIŽNÍ ASIE
VY_32_INOVACE_49A_Jižní Asie
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
NÁZEV: VY_32_INOVACE_10 Světadíly
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_Z7. 17 ASIE Autor: Mgr
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_19_Z7_Skála TÉMA: Test Asie
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 2
Periferie světa, nebo sídlo budoucí velmoci?
VY_32_INOVACE_142_Státy jižní Asie
ASIE Přírodní podmínky.
Transkript prezentace:

JIŽNÍ ASIE

jedna z nejhustěji osídlených částí světa živí je úrodná půda (sklizně úrody vícekrát ročně) podobnost s Evropou hovoří indoevropskými jazyky

Poloha poloostrov Přední Indie + 2 ostrovní státy severní hranici tvoří Himaláje, + … úrodné nížiny veletoků Indu a Gangy

V jižní Asii ve 2. pol. 20.st. vznikly z původní britské kolonie 3 velké státy: Indie, Pákistán a Bangladéš. Další státy Nepál, Bhútán + ostrovní státy Srí Lanka a Maledivy.

Obyvatelstvo většina lidí žije na venkově složení obyv. velmi pestré náboženství Hinduismus (dominuje), islám, buddhismus Hospodářství Plošina Dekan bohatá naleziště nerostných surovin (uhlí, ropa, zemní plyn, diamanty, železná ruda)

Zemědělství pracuje většina obyvatel značná podvýživa málo výkonné pěstuje se rýže, cukr. třtina, čaj nejpočetnější stáda skotu na světě

भारत INDIE 2. nejlidnatější stát světa (více než 1 mld. ob.) hl. město – Nové Dillí federativní stát jazyk- hindština, angličtina, … náboženství – hinduismus průmysl – tež., energet., elektrotech., elektr., kosmický, filmový

vyváží drahokamy, textil investuje do školství, vědy známá města: Kalkata, Bombaj Důležitá slova: Za 50 let hosp. velmoc, Romové, kasty, Kabaddi (Hutututu…), rodiče vybírají partnery pro děti, Indické dráhy – největší zaměstnavatel na světě, šachy, pí, kriket, rikša, Palace on Wheels - vlak, Bollywood, Tádž Mahal, Lotosový chrám,… Památky - http://tripio.cz/asie/indie/atrakce?attractionsListPaginator- vp-page=6