REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Kroky k založení ERZ v kostce. Organizační příprava  informovat svůj odborový svaz o úmyslu založit evropskou radu zaměstnanců;  zjistit, zda podnik.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
OMC Pracovní expertní skupina
Rozpočet EU - změny vyplývající z Lisabonské smlouvy
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
RPS/CSF Budoucnost politiky HSS / Cohesion Policy Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
European Urban Knowledge Network
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR MONITOROVACÍ VÝBOR Praha 21. ledna 2015 Milada Hroňková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Monitorovací výbor RPS Praha, 19. června 2007 Vyjednávání NSRR a OP na období
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Referenční proces v České republice Jakub Stárek 11. března 2011 Praha, Hotel Pyramida Konference k procesu přiřazování úrovní kvalifikací v ČR k úrovním.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Příprava na období 2014 – 2020 Cíl 2 „Evropská územní spolupráce“ Ostrava, 29. listopadu 2012.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Regionální akční plán Olomouckého kraje 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Pracovní setkání 28. června 2007
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
ROP JV – informace o novém programovém období
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Přehled IPRM v ROP Ministerstvo pro místní rozvoj
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Aktuality z oblasti kohezní politiky
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Operační program VaVpI spuštěn
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Praha, 23. června 2016 Pavel Lukeš
4. zasedání PS Vzdělávání pro území Plzeňského kraje
Informace IROP Rámec pro podporu infrastruktury.
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
1.1 a Urban – Rural Relations
Operační program URBACT III
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna 2010

Co je Referenční rámec webová aplikace přístupná zdarma napomáhá městům v upevňování a sledování integrovaného přístupu v rozvoji města nabízí městům pomoc s vytvářením udržitelných strategií a projektů poskytuje řadu ilustrativních příkladů nabízí možnost výměny zkušeností mezi evropskými městy

Jaký je kontext Referenčního rámce praktické naplnění Lipské charty (květen 2007) a Marseillské deklarace (listopad 2008) Toledská deklarace ze dne 22. června 2010 schvaluje dosavadní pokrok a zároveň pokračování projektu Referenčního rámce, který nyní přechází do testovací fáze

Zapojení měst do testovací fáze - výzva výběr 50 – 70 evropských měst zapojení 3 měst České republiky na evropské úrovni zapojení maximálního počtu měst České republiky na národní úrovni

Zapojení měst do testovací fáze – způsob výběru městům bude zaslán oficiální text s výzvou společně s formulářem přihlášky z došlých přihlášek MMR navrhne až 8 kandidátů, jejichž seznam zašle francouzskému týmu odpovědnému za Referenční rámec ze seznamů měst navrhovaných jednotlivými členskými státy následně evropské orgány vyberou finální města, která se oficiálně zapojí do testovací fáze Referenčního rámce

Zapojení měst do testovací fáze – kritéria výběru I. skupina kritérií  Oficiální potvrzení města zapojení se do testovací fáze po celou dobu jejího trvání (6 měsíců)  Určení kontaktní osoby odpovědné za průběh testovací fáze ve městě  Odeslání žádosti v požadovaném termínu

Zapojení měst do testovací fáze – kritéria výběru II. skupina kritérií  Ochota města začít/pokračovat v aplikaci udržitelného rozvoje  Dostatek strategií, projektů vhodných pro testování Referenčního rámce  Určení týmu (jméno + funkce) zahrnutém do procesu testování ve městě  Účast národní úrovně v procesu testování

Harmonogram konec srpna 2010 – oficiální výzva září 2010 – výběr kandidátů říjen 2010 – odeslání seznamu navržených kandidátů 14. října 2010 – projednání výběru měst členských zemí na setkání UDG listopad 2010 – oznámení EK jednotlivým členským státům o finálním výběru měst do testovací fáze 2. prosince 2010 – oficiální představení konečného seznamu vybraných měst v rámci belgického předsednictví prosinec 2010 – rozeslání uvítacího dopisu městům únor – srpen 2011 – testovací fáze

Děkuji za pozornost. Děkuji za pozornost. Bc. Iveta Baťalová