Osobní zájmena pro 5. ročník ZŠ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
Advertisements

Přídavná jména přivlastňovací
Zájmena přivlastňovací a ukazovací
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Téma hodiny: Určování slovních druhů Předmět: Český jazyk Ročník: 5
Rozkazovací způsob pro 5. ročník ZŠ
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_138 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_139 květen 2011Mgr. Hana Patschová.
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_583_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
Přídavná jména - procvičování
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková výchova – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova – Tvarosloví VY_32_INOVACE_137 duben 2011 Mgr. Hana Patschová.
SKLOŇOVÁNÍ OSOBNÍCH ZÁJMEN Naděžda Drudíková, ZŠ Rabasova 821, Slaný
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_03.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy zájmen, žáci si pak.
pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Člověk a jeho zdraví – Kostra
Z ÁJMENA pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_131 únor 2011Mgr. Hana Patschová.
Podstatná jména rodu ženského
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český - 1. stupeň Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_05_13.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné VY_32_INOVACE_13 Sada 22.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Práce s mřížkami VY_32_INOVACE_02 Sada 3 Základní škola T.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
Podstatná jména rodu mužského - vzory
Skloňování základních číslovek
Podstatná jména rodu středního
Přídavná jména - úvod pro 5. ročník ZŠ
Druhy přídavných jmen procvičování
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
Houby VY_52_INOVACE_22 pro 4. ročník ZŠ
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_12.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty tázací VY_32_INOVACE_02 Sada 22 Základní škola T. G.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_508_Vyjmenovaná slova po - b - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.03 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici oznámení a zprávy, jejich hlavní znaky a funkci. Ke každému slohovému útvaru.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Živočichové na jaře
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Markéta Prokopová
Zájmeno jenž skloňování. Budeme si pamatovat! zájmeno jenž (jež, jež) má ve všech pádech (kromě 1.) stejné tvary jako zájmeno on (ona, ono) – navíc má.
VY_32_INOVACE_15_20_zdravý způsob života NEPOHODA KULTURA BYDLENÍ MEZILIDSKÉ VZTAHY OSOBNÍ HYGIENA NEČISTOTA REŽIM DNE ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ZAMOŘENÉ PROSTŘEDÍ.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_05_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis koncovek přídavných jmen Téma: Pravopis koncovek přídavných.
SLOVESA – rod činný a rod trpný Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_A_15_SLOVESA – ROD.
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 5 - zájmena Mluvnice pro 2. ročník
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C57Čj6_ Zájmena
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola Bylany, okres Kolín
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKA.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Skloňování přídavných jmen měkkých
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_07_Topografie
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2012 Ročník
Český jazyk 6. ročník ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiřina Homolová
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Hláska L VY_32_INOVACE_1B_03 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Rodina VY_32_INOVACE_3A_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_12_Části obličeje
VY_32_INOVACE_06_SLOVNÍ DRUHY_ZÁJMENA 1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
ČÍSLOVKY - DRUHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Mgr. Dobroslava Martínková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ3_11_Zájmena
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Jméno autora Datum vytvoření Ročník Vzdělávací Téma – název Anotace
Transkript prezentace:

Osobní zájmena pro 5. ročník ZŠ VY_32_INOVACE_132 Osobní zájmena pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví březen 2011 Mgr. Hana Patschová

Učební materiál lze využít k doplnění výkladu, k upevnění učiva nebo k opakování slouží interaktivní cvičení, která obsahují správné řešení.

Označují první, druhou nebo třetí osobu. já, ty, on, ona, ono, my, vy, oni, ony, ona, zvratná zájmena - si, se

Brzičko si na ně zvykl. My máme slunný byt Brzičko si na ně zvykl. My máme slunný byt. Obličej se mu rozzářil radostí. Pošlete jim zprávu, jak to dopadlo. Když shlédla z výšky, zatočila se jí hlava. Myslel to s ní upřímně. Objednali jsme si u nich nový počítač. Jen abyste na nás nezapomněli. Obměkčil mě dojímavý psí pohled.

Odůvodni pravopis podtržených slov. Podtrhni zájmena.

Řešení: Brzičko si na ně zvykl. My máme slunný byt. Obličej se mu rozzářil radostí. Pošlete jim zprávu, jak to dopadlo. Když shlédla z výšky, zatočila se jí hlava. Myslel to s ní upřímně. Objednali jsme si u nich nový počítač. Jen abyste na nás nezapomněli. Obměkčil mě dojímavý psí pohled.

Kdy je to zvratné zájmeno a kdy předložka? Zakroužkuj správnou barvou. Zeptal jsem se ho na to. Půjdeš se mnou? Nakrájím si chléb. Narodilo se nám hříbátko. Kamarádím se všemi. Půjčím si tvoje kolo. Seznámil jsem se se Standou. Přečti si to. Šel se strýcem na ryby.

Zeptal jsem se ho na to. Půjdeš se mnou. Nakrájím si chléb Zeptal jsem se ho na to. Půjdeš se mnou? Nakrájím si chléb. Narodilo se nám hříbátko. Kamarádím se všemi. Půjčím si tvoje kolo. Seznámil jsem se se Standou. Přečti si to. Šel se strýcem na ryby.