ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Atletický klub A. C. Sparta Praha
Advertisements

Atletický klub A.C. Sparta Praha
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Biatlon.
BASKETBAL II..
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Zimní Olympijské hry 2010 Vancouver
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
JÍZDA V BOULÍCH.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
Judo Sokol Praha Vršovice
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
SEZONA * Eva Nývltová. * Davos 42. a 37. místo * Rogla 40. a 45. místo * Oberhof 31. a 25. místo * Oberstdorf 24. a 34. místo * Toblach 28.,
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ATLETIKA 2.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
HÁZENÁ 2.
HOD OŠTĚPEM.
Akademie sportovního aerobiku Radky Hanákové
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Běhy na lyžích a Biathlon Naši sportovci. Běhy na lyžích.
Tato prezentace byla vytvořena
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
LETY NA LYŽÍCH.
HOD DISKEM.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
SKELETON.
Zlatá koruna Královéhradeckého kraje 2016 Ocenění.
Vše začalo v roce 1924 ve francouzském Chamonix, kam byli sezváni sportovci na „Týden zimních sportů“. Toto klání bylo zpětně roku 1925 označeno za 1.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Prezentace Šubrtová Tereza
VY_32_INOVACE_14_ZIMNÍ SPORTY_ukázky zimních sportů
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Prezentace Hanna Hřebíčková
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
České akademické hry 2016, Univerzita Pardubice
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Transkript prezentace:

ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI

HISTORIE V počátcích běžeckého lyžování se prosazovali čeští muži Dokonce na 1. MS v roce 1925 obsadili čeští závodníci všechna 3 první místa v běhu na 18 i 50 km Pak se naši závodníci na dlouho odmlčeli, až v roce 1974 získal Stanislav Henych stříbro v běhu na 50 km Ještě lépe dopadl na MS v roce 2003 Martin Koukal, který vyhrál závod na 50 km

HISTORIE II. Mezi ženami je možné vyzdvihnout Květu Jeriovou, která získala 3 olympijské medaile (0-1-2) a 1 bronzovou medaili z MS Další významnou českou běžkyni byla Blanka Paulů, která získala stříbro na OH a stříbro a bronz na MS Nejúspěšnější českou běžkyní je však Kateřina Neumannová, olympijská vítězka z roku 2006 z Turína, dvojnásobná mistryně světa a držitelka 6 olympijských (1-4-1) a 5 medailí z MS (2-1-2)

SOUČASNOST V současné době máme ve světovém klasickém lyžování několik výborných závodníků Především je to Lukáš Bauer, trojnásobný medailista z OH (0-1-2) a stříbrný medailista z MS 2009 v Liberci Dalšími kvalitními závodníky, kteří bojují o body ve světovém poháru a účastní se MS a OH, jsou Martin Jakš, Dušan Kožíšek, Jiří Magál a Milan Šperl

SOUČASNOST II. Mezi ženami už to tak růžové není V současném světovém poháru je schopna bodovat pravidelně Eva Nývltová

Děkuji za pozornost