Starám se o svoji řeku 2007. Trocha historie Projekt „Starám se o svoji řeku“ vznikl v roce 2000. Inspirací pro tento projekt byla podobná akce slovenských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STÁTNÍ OCHRANA PŘÍRODY V ČR
Advertisements

a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Chráněná území v Olomouckém kraji
Družstvo KRYCHLE. Cesta Naše cesta vedla do Modřanské rokle. Ovšem dostat se tam, byl pro nás nelehký úkol. Najít vchod do rokle nebylo tak jednoduché,
Den Země – svátek planety
Vodní plochy označené jako NP a CHKO
Takhle může vypadat ráj. Hlavní ideou tvůrců projektu byl pokus o syntézu současných nároků na bydlení se vším komfortem v neporušeném a jedinečném.
Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Chráněná území České republiky
Ekologicko – charitativní projekt Haima První akce proběhla na podzim 2000 Probíhá dvakrát do roka na podzim a na jaře. Studenti sbírají.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_410.
Prezentaci vytvořili žáci 5. ročníku ZŠ Ostrava-Proskovice Říjen 2013.
Organizace zabývající se ochranou přírody
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
VODA.
Weidenberg I tento rok se naše škola ve spolupráci s gymnáziem v Saarbrücken zúčastnila semináře v německém Weidenbergu, na téma.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Chráněná území v Olomouci a okolí
MORAVA.
Pro Zelený kruh - oborové setkání Velké změny začínají od nejmenších… Etické otázky spolupráce s komerčními partnery.
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
Klubový zpravodaj. Obsah Co se tento měsíc stalo Novinky v klubu Naši členové + body Vaše inzerce Soutěž Poplatky Chat Co nás čeká… Překvapení na závěr.
Olomoucký kraj přírodní poměry
Česká Republika a její kraje
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Sociální zabezpečení Sociální služby
Anotace: Česká republika: vodstvo a ochrana životního prostředí Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup:
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Jakub Michálek Téma:Příroda a já.
Infrastruktura a GIS aplikace krajského úřadu kraje Vysočina Odbor informatiky Oddělení správy GIS GIS Ostrava 2005,
Ochrana přírody v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Česká republika: podnebí, půdy, ochrana životního prostředí
Poodří Chráněná oblast.
INTERNET DOLEJŠÍ JIŘÍ. NĚCO O INTERNETU INTERNET JE SVOBODNÝ. INTERNET VLASTNĚ NIKOMU NEPATŘÍ, PROTO NA NĚJ NIKDO NEMÁ LICENCI, NIKDO JEJ NECENZURUJE.
Naše vlast - ČESKÁ REPUBLIKA
Purkyňovo gymnázium Strážnice
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Význam KRNAPu ● Krkonoše hrály velmi významnou roli při zalednění Evropy při poslední době ledové. Právě o masiv Krkonoš se zastavil severský ledovec a.
Meandr je zákrut řeky způsobený boční erozí – vymíláním břehů na jedné straně a usazováním na straně druhé. Mrtvé ramena vznikají v důsledku změn průběhu.
Rotary International Distrikt 2240 Česká republika a Slovenská republika Výbor pro mezinárodní spolupráci ICC Česko-Slovensko-USA.
Andrea Turečková 9.A 2015/2016 LUŽNÍ LESY NA SLOVÁCKU.
Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
410 RP SCHKO Slavkovský les
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
Žákovský parlament – I. stupeň
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
410 RP SCHKO Slavkovský les
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
Odbor životního prostředí MHMP
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Strážnické pomoraví.
Online portál, dostupnost odkudkoliv, možnost stahování
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - LÉTO 2010“
Rodina VY_32_INOVACE_3A_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Městec Králové
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Zapojení JMK do kampaně „Dost bylo plastu“
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Starám se o svoji řeku 2007

Trocha historie Projekt „Starám se o svoji řeku“ vznikl v roce Inspirací pro tento projekt byla podobná akce slovenských vodáků, kteří každoročně čistí Průlom Hornádu ve Slovenském ráji.

Princip akce Projekt spočívá v čištění náplav řeky Moravy v CHKO Litovelské Pomoraví. Jedná se o dvoudenní akci, během které žáci a vyučující sjíždí řeku Moravu v úseku Moravičany - Litovel a Litovel – Hynkov, sbírají nejrůznější odpadky z naplavenin Moravy, ke kterým se není možné dostat ze břehu.

Co by mělo být... Žáci se průběžně seznamují s okolní flórou, faunou, ekosystémem lužního lesa a s celkovou funkcí krajiny. Dále jim vyučující nebo pracovník CHKO Litovelské Pomoraví vysvětlí důvody ochrany této oblasti a seznámí je se základními principy managementu činnosti CHKO.

Spolupráce studenti a vyučující GJO Litovel Správa CHKO Litovelské Pomoraví Odbor životního prostředí Městského úřadu Litovel studentský klub Párátko

Projekt byl v roce 2006 zařazen do Školního vzdělávacího programu.

A teď už se jen nechte unášet poněkud netradiční fotogalerií

Úvodní brífink

Jak se to tam strká?

Pro případ hladíka máme s sebou Bobika

Poslední instrukce a šup do vody

Management v akci

Království za odpadky

Fůůj! Už nikdy nebudu pít minerálku

Odchyt bobrů

Co to řídí za... ?!

Kvíz a špíz

Která odpověď je ta správná?

Zhubnout!

To je macek

Pozor, nesu sklo

Exhibicionista??!...

...Haló! To je policie?...

...Bože, do čeho jsem se to namočila

Pozor! Vodník útočí! Mission accomplished

Čečenský běženec......a jeho telekinetické schopnosti

Chiquita team

Kárné duo

Čekám na polibek od prince

Přežili všichni...

Prezentaci vytvořili Dva studenti, kteří raději zůstali v anonymitě