KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Akce v Doosan Škoda Power
Advertisements

PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Představení komory, akce, projekty
Prezentace školy.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
5. krajské setkání metodiků, vedoucích předmětových komisí a pedagogických pracovníků, kteří jsou aktivní v oblasti přírodovědného a technického vzdělávání.
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1.kolo přijímacích zkoušek podat 2 přihlášky, počet přihlášek na 1 SŠ není omezen (uchazeč si musí dávat.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Přehled středních škol v Jihlavě a okolí
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Prosinec A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Říjen A-2-3 Kroužek přírodovědných předmětů I.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A 29. DUBNA 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A DUBEN 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
PREZENTACE STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V OC OLYMPIA BRNO Brno
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Plán PR a marketingové a propagační kampaně
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
„Okna technickým oborům dokořán“
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
10. ročník Veletrhu odborného vzdělávání
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Kariérové poradenství a podnikavost
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/  5. PŘEDÁVÁNÍ INFORMACÍ  Verze k  Ing. Petr Plšek  Petr.

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/  Prezentace na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.  Organizovaná setkání s výchovnými poradci ZŠ.  Dny otevřených dveří.  Veletrh středních škol – BVV.  Individuální návštěvy pedagogů na konkrétních ZŠ.  Prezentace na veletrzích vzdělávání a burzách škol.  Individuální prohlídky pro žáky 8. a 9.tříd ZŠ v rámci předmětu Svět práce nebo Praktické činnosti.  Prezentace středních škol Jihomoravského kraje v OC Olympia Brno.  Veletrh Gaudeamus.  Prezentace v rámci akcí Muzejní noc, Den otců, Mladý těšanský kovář atp.  Další …… PŘEHLED INFORMAČNÍCH A PROPAGAČNÍCH AKCÍ ZAMĚŘENÝCH NA ZŠ

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/  SPECIFIKA STUDIJNÍCH PROGRAMŮ  Rozhodnutím MŠMT ČR č.j / ze dne má škola akreditováno v denním studiu 4 obory.  KKOV Obor  M/01Strojírenství M/01Ekonomika a podnikání M/01Technické lyceum M/06Výtvarné zpracování kovů a drahých kamenů

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/  POČET TŘÍD -STŘEDNÍ ŠKOLA (září 2014)  Číslo oboru: Název oboru.Počet tříd v jednotlivých ročnících:  KKOVI.II.III.IV. Denní studium:  M/01Strojírenství M/01Technické lyceum M/01Ekonomika a podnikání M/06Výtvarné zpracování kovů0111  Počet tříd v jednotlivých ročnících SŠ8878  CELKEM31 tříd

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/ Studijní obory SOŠ denní studium Počet třídPočet žáků stav k ročník ročník ročník ročník8177 Celkem31783 POČTY ŽÁKŮ V JEDNOTLIVÝCH ROČNÍCÍCH

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/ POČTY MIMOBRNĚNSKÝCH ŽÁKŮ – VZDÁLENOST ZŠ OD BRNA

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/ NAŠE ŠKOLA SE KAŽDOROČNĚ PREZENTUJE NA MEZINÁRODNÍM STROJÍRENSKÉM VELETRHU V BRNĚ, OD ROKU 2011 JE SOUČÁSTÍ MSV VELETRH ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ, KTERÉHO JE GARANTEM A ORGANIZÁTOREM JIHOMORAVSKÝ KRAJ – KRAJSKÝ ÚŘAD JMK, ÚČASTNÍME SE SPOLEČNĚ S VYBRANÝMI TECHNICKÝMI ŠKOLAMI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE. NAŠE ŠKOLA SE KAŽDOROČNĚ PREZENTUJE NA MEZINÁRODNÍM STROJÍRENSKÉM VELETRHU V BRNĚ, OD ROKU 2011 JE SOUČÁSTÍ MSV VELETRH ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ, KTERÉHO JE GARANTEM A ORGANIZÁTOREM JIHOMORAVSKÝ KRAJ – KRAJSKÝ ÚŘAD JMK, ÚČASTNÍME SE SPOLEČNĚ S VYBRANÝMI TECHNICKÝMI ŠKOLAMI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE.  Naše škola se každoročně prezentuje na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, od roku 2011 je součástí MSV Veletrh odborného vzdělávání, kterého je garantem a organizátorem Jihomoravský kraj – krajský úřad JMK, účastníme se společně s vybranými technickými školami Jihomoravského kraje. Prezentace na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/  Každoročně naše škola pořádá v říjnu setkání s výchovnými poradci základních škola, zástupce Úřadů práce Jihomoravského kraje a zástupců partnerských firem s názvem „Strojírenská praxe a absolventi základních a středních škol “, v roce 2014 proběhlo již 11.setkání. Organizovaná setkání s výchovnými poradci ZŠ.

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/ Dny otevřených dveří.

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/ Veletrhy vzdělávání  Prezentujeme se také na Veletrzích vzdělávání a burzách škol v Hodoníně, Břeclavi, Třebíči, Vyškově, Blansku, Znojmu a Ždáru nad Sázavou.

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/  V rámci propagace školy navštíví pedagogové školy většinu základních škol v Brně a okolí, kde školu představí rodičům buď na třídních schůzkách nebo prezentují naši školu žákům 9. tříd přímo ve výuce. Individuální návštěvy pedagogů na ZŠ.

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/ Veletrh středních škol - BVV

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/  Letos poprvé proběhla Prezentace střadních škol Jihomoravského kraje v OC Olympia Brno, s názvem: Končíš základku ? Kam dál, aby to stálo zato ? Prezentace se zúčastnilo 30 odborných škol z celého JMK, organizátorem byl Jihomoravský kraj. Prezentace středních škol Jihomoravského kraje v OC Olympia Brno.

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/  Individuální prohlídky pro žáky 8. a 9.tříd ZŠ v rámci předmětu Svět práce nebo Praktické činnosti.

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/ Sobota s řemeslem

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/  Dva ročníky akce „Sobota s řemeslem a uměním“ pojednané jako workshop pro žáky ZŠ, na které si mohou vyzkoušet různé výtvarné techniky a řemesla.

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/ Prezentace v rámci akcí Muzejní noc, Den otců, Mladý těšanský kovář atp.