Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ v Teplé
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101

VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Moderní studijní obory SPŠ
Průmyslová střední škola Letohrad
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH GUT „go future“ G U T GmbH Giesserei Umwelt Technik - slévárenská zařízení – - informační.
ÚVOD DO AUTOMATIZACE.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a Základní.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Digitální učební materiál
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Studijní obor L/01Mechanik seřizovač Střední vzdělání s maturitní zkouškou Délka studia 4 roky Denní forma vzdělávání.
Technická dokumentace
Stavba výrobních strojů a zařízení
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitální učební materiál
Základní údaje: Délka přípravy:4 roky Studijní obor je určen pro:hochy a dívky s úspěšně ukončenou povinnou školní docházkou Způsob ukončení přípravy:maturitní.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Tato prezentace byla vytvořena
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Externí montáž Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV.
Digitální učební materiál
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Technik autoservisu Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a.
Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Digitální učební materiál
Zásady navrhování a zapisování polotovarů na strojírenských výkresech
Automobilní a dopravní systémy
Střední odborná škola technická, Střední odborné učiliště a Učiliště, Lidická 31, České Budějovice Představuje:
STARTEK Profil společnosti Společnost STARTEK spol. s r.o. je výhradně česká soukromá strojírenská společnost, která vznikla roku 1996 jako nástupce původní.
Programátor CNC strojů
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Dokumentace k zajištění BOZP
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ KONEČNÁ Použité.
Silnoproudá elektrotechnika zabývá se řízením toku a přeměn elektrické energie.
 Jedna z největších škol Karlovarského kraje  Více jak 1000 žáků a 100 zaměstnanců  11 maturitních oborů  11 učebních oborů 
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 31 Anotace.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Technologie skenování ve 3D „HIGH TECHNOLOGY – další vzdělávání v 3D technologii“, registrační číslo projektu CZ.1.07/3.2.10/ Ing. Ondřej Helan.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáže Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
Tato prezentace byla vytvořena
CNC stroje ve strojírenské výrobě
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
Technologie – Obráběcí stroje pro automatizovanou výrobu rozdělení
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
VELETRH TECHNICKÝCH POVOLÁNÍ
Silnoproudá elektrotechnika
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934.
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Strojnická průmyslovka – škola českých hlav a rukou
Silnoproudá elektrotechnika
Transkript prezentace:

Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o. Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Strojař Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o. Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za účelem prezentace oboru, autoři souhlasí s jejich použitím pro uvedené účely.

Osnova Kdo to je a co dělá. Nástroje, které používá. Prostředí, v němž pracuje. Vzdělání, které musí mít. Firmy, v nichž se uplatní v regionu. Strojírenství lze studovat na SPŠ Ostrov

Kdo je to a co dělá Strojař navrhuje, provádí kontrolní výpočty a konstruuje součásti a mechanizmy strojů, nástroje, nářadí, měřidla, přípravky a jiné výrobní pomůcky používané ve strojírenské výrobě. Navrhuje technologický postup výroby jednotlivých součástí, výrobních celků a navrhuje postupy práce při montáži a demontáži. V laboratořích získají dovednosti spojené s měřením technických veličin a zkoušením materiálů.

Kdo je to a co dělá Volí stroje, zařízení, nářadí, nástroje a výrobní pomůcky a navrhuje prostředky a postupy údržby strojního zařízení. Při všech činnostech využívá podporu prostředků informačních a komunikačních technologií. V dílnách si osvojí základy ručního a strojního zpracování kovů a nekovových materiálů používaných ve strojírenství

Kdo je to a co dělá Programátor CNC strojů: tvoří programy pro CNC stroje testuje programy na CNC strojích, odstraňuje problémy využívá CAM systémy a 3D modely pracovní pomůcky: počítač, CNC stroj, software pro programování CNC strojů

Kdo je to a co dělá Strojírenský technik projektant: zpracovává projekční podklady jednodušších sestav vede technickou dokumentaci kreslí v CAD systémech pracovní nástroje: výpočetní technika, CAD systémy, tabulky, rýsovací pomůcky, kalkulačka

Kdo je to a co dělá Strojař v automobilovém průmyslu: Strojař v automobilovém průmyslu má mnoho možných uplatnění a to už od vývoje automobilu a jednotlivých jeho mechanických částí, přes zkoušky a měření opotřebení jednotlivých komponentů až po renovace opotřebovaných dílů a doporučení následných inovací ve výrobním procesu.

Kdo je to a co dělá Manipulátor

Kdo je to a co dělá Lis

Kdo je to a co dělá CNC frézka

Kdo je to a co dělá Výpis jednotlivých typových pozic zařazených do tohoto povolání: Samostatný strojírenský technik investic a engineeringu Samostatný strojírenský technik konstruktér Samostatný strojírenský technik projektant Samostatný strojírenský technik řízení jakosti Samostatný strojírenský technik technolog Samostatný strojírenský technik výzkumný a vývojový pracovník Samostatný strojírenský technik v automobilovém průmyslu Samostatný strojírenský programátor CNC strojů

Nástroje, které používá Výpočetní techniku s programy pro navrhování, měření, diagnostiku, řízení a regulaci strojírenských zařízení a systémů. Měřící přístroje pro kontrolu kvality, drsnoměry, profiloprojektory, konturografy, trhačky, 2D a 3D souřadnice, scanery ,CCD kamery… Stoje pro obrábění-soustruhy, frézky, vrtačky, brusky, drátové řezačky, hloubičky, lasery, vodní paprsek..

Nástroje, které používá Stroje pro tváření-lisy, buchary,ohýbačky.. Stoje pro zpracování plastů, kompozitů Stroje a zařízení pro tepelné zpracování kovů Stroje a zařízení pro energetiku, dopravu Ruční nářadí-AKU vrtačky, brusky, šroubováky… kleště, klíče a ráčny, kladivo, pilníky, nůžky, imbusy…

Nástroje, které používá Střihací nástroj

Nástroje, které používá Lis

Nástroje, které používá

Nástroje, které používá

Nástroje, které používá

Prostředí, v němž pracuje Je závislé na konkrétní činnosti. Konstruktér-práce s PC kancelářský prostor+vývojové díly. Technolog-práce s PC kancelářský prostor+výrobní prostory. Vedoucí výroby, kontroly,servisu,údržby,dopravy,obchodního oddělení Programátor CNC strojů-práce s PC kancelářský prostor+výrobní prostory. jde o provozní podmínky ve firmách a práce v továrnách a i vnitřním prostředí.

Prostředí, v němž pracuje Lis

Prostředí, v němž pracuje Tváření za tepla - kování

Prostředí, v němž pracuje

Prostředí, v němž pracuje Metrologie – digitální výškoměr

Vzdělání, které musí mít Jako „ Strojař-obsluha strojů a zařízení “ musí mít minimálně 3leté studium zakončené státní závěrečnou zkouškou se získáním výučního listu Jako Strojař- musí mít minimálně 4leté studium zakončené státní maturitní zkouškou Jako Strojní inženýr musí mít minimálně 5leté studium zakončené státní závěrečnou zkouškou se získáním titulu Ing.

Firmy, v nichž se uplatní v regionu WITTE Automotiv Nejdek, s.r.o. TRIMA EDM, s.r.o. Lincoln CZ, s.r.o. Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s. Swisform Nejdek

Strojírenství lze studovat na SPŠ Ostrov Obor Strojírenství 23-48-M/01 Obor Technické lyceum 78-42-M/01 ve 3. ročníku volbou bloku strojírenství